Sukienka na wesele

Ooo to tego nie widziałam ale moja szwagierka też na stronę robi fory ubrań na modelach o też ostatnio korzysta z AI i nawet modeli nie potrzebuje :rofl:

A ja właśnie nie kupuje jak widzę że zdjęcie produktu jest wygenerowane przez AI. Przecież to chwila żeby zrobić prawdziwe zdjęcia na modelce, a AI jednak sporo szczegółów pomija, zmienia trochę wygląd tych rzeczy itd

1 polubienie

Ja też wolę prawdziwe

Ale te generowanie przez AI jest tak nagminne i wkurzające

Mnie to obojętne jak jest generowane byle ładnie leżała i miała dobry materiał. Dlatego sprawdzam zawsze zdjęcia osób które zamówiły dane ubranie

1 polubienie

Ja tak samo najlepsza opcja

Oj z tymi modelkami to raczej nie taka latwa sprawa. Biorac pod uwage ile trzeba osob do obslugi sesji. Jesli chodzi o sesje zdjeciowe to pamietajmy tez ze nie odzwierciedlaja tak na prawdę jak lezy dane ubranie. Czesto ubrania sa spinane z tylu zeby lepiej lezaly. Dodatkowo idealnie wyprasowane i ulozone w pozycji w ktorej dana osoba sie nie rusza.
Osobiście lubie jak sa nagrane filmiki gdzie ktos przechodzi w ubraniu. Pomaga tez opis rozmiaru i wzrostu modelki oraz przybliżenie na material.

1 polubienie

Mając na myśli modelkę wcale nie miałam na myśli profesjonalnej modelki. Często butiki lub mniejsze sklepy robią zdjęcia na kimś np właścicielce. Żeby zrobić dobre zdj wcale nie trzeba profesjonalnego fotografa, wystarczy dobry tel i ktoś żeby te zdj zrobił. Zdjęcia w AI często znacząco przerabiają ubrania (nawet jeśli w prompcie się napisze żeby zachował kształt ubrań) więc dla mnie o wiele bardziej wartościowe są realne zdjęcia

Też tak uważam. Moja szwagierka pracuje w firmie szyjącej ubrania i nie mają profesjonalnych modelek tylko takie ala hostessy i też sami robią własnym sumptem foty a potem korygują przy udziale sztucznej inteligencji…. Robią po kosztach a jak widziała to super wychodzą te zjęcia i czasem nawet są w ruchu bo „ożywiają” je

Ja też nie lubię tych zdjęć robionych przez AI . Wolę zdjęcia na modelkach , moim zdaniem tak ciuchy lepiej się prezentują. Oczywiście nie muszą to być profesjonalne modelki tylko często właścicielki czy pracownicy sklepu . Ja często kupuje w kilku butikach i mam nadzieję , że nie zmienią tego i nadal będą to zdjęcia na „żywych osobach” .

1 polubienie

Ja ostatnio zrezygnowałam z jednego sklepu z rzeczami dla dzieci właśnie przez ten sposób prezentowania, a miałem od nich większość ciuchów dla starszej

Ja też bym zrezygnowała;/ no gdziesz zdjęcia przez IA to nie oddaje wcale rzeczywistości. Tak to stracą klientów sklepy

No ale zawsze możesz obejrzeć sobie te u tania na kimś w opiniach

Nie mówię o shein ale o butikach które używają zdjęć AI a tam już nie ma opini ze zdjęciami

A no tak ale to raczej coraz więcej sklepów. Edzie z tego korzystać bo to duże ułatwienie dla nich tylko trzeba będzie podpisywać że zdjęcie wygenerowane przez AI. Trzeba się przyzwyczajać do tego

Tylko ze zdjęcie IA nie oddaje w zupełności jak wygląda produkt :frowning:

To chyba nie wrażenie a fakty :rofl::rofl:

Też tak myślę a potem rozczarowanie jak przychodzi

Raz można dać się oszukać . Ale to stracą klientów i więcej tam nikt nie kupi

2 polubienia

Wszystko zależy bo jeśli jest zdjęcie wrzucone do AI i tylko podrasowane to będziesz widziała jak dana rzecz wygląda …. Gorzej jak ktoś będzie tworzył sam foru tylko w AI