Ja podawałam córce witaminę D i K najpierw osobno, potem razem w takich kapsułkach Bobik DK, teraz jak nie podaję już wit. kupuje tej samej firmy tylko z kwasami DHA, ale sama też biorę vit. D, tylko oczywiście dla dorosłych, bo mam niestety problemy reumatyczne, a przy tego typu schorzeniach niedobór wit. D to standard
mam nadzieję, że córa nie odziedziczy predyspozycji…
ale sa przeciez takze kid razem
witaminki d i k sa bardzo ważne
tak bardzo wazne
Nam nikt nic o wita nie mówił. Ja nie podaje. Chyba ze Wit. C BĄDŹ bobivite
Trzeba koniecznie podawac
ja podawałam ale nie dlugo
Justyna dlaczego nie długo? witamina D jest zalecana nawet do 2rż, a niżej piszesz, że jest bardzo ważna, ale nie podawałaś długo
nie podawałam bo nie miałam jak podac im codziennie synkwoi dawałm tym bardziej buzi nie otwierał a na chama dziecku wciskac tego nie będę
Ja będę podawała wg zaleceń lekarza.
podajemy córka ma juz 2msc
Zobaczę co mi pediatra powie. U syna podawałam przez rok
witaminę D zalecają zeby podawać dorosłym, ja mojemu synkowi ciągle podaję
Suplementacja witamina K i D jest zalecana do 3 m z a witamina d do 2 lat. Trzeba tego pilnowac by uniknac krzywicy ktora jest wynikiem niedoboru witaminy D
słyszałam, że wyszły teraz nowe zalecenia co do suplementacji wit D i K. Podobno zmieniły sie dawki ale jeszcze nie zdazylam sprawdzić…
jeśli chodzi o witaminę D, to ja wielokrotnie spotkałam się z opinią, że powinno się przyjmować niezależnie od wieku, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy nie ma słońca, a jeśli chodzi o dzieci, to do 14 r.ż., kiedy bo do tego wieku następuje najintensywnieszy rozwój.
to prawda wit D powinni przyjmować nawet dorośli.
kathien również o tym słyszałam ale nie znam dokładniejszych szczegółów
Teraz są zalecenia żeby wit D brac przez całe zycie, ale powyżej 1 roku zycia tylko w okresie jesienno-zimowym
Moje dzieciaki dostają witaminę D codziennie