Suplementacja witaminy K i D u dziecka

Ja podawałam córce witaminę D i K najpierw osobno, potem razem w takich kapsułkach Bobik DK, teraz jak nie podaję już wit. kupuje tej samej firmy tylko z kwasami DHA, ale sama też biorę vit. D, tylko oczywiście dla dorosłych, bo mam niestety problemy reumatyczne, a przy tego typu schorzeniach niedobór wit. D to standard :confused: mam nadzieję, że córa nie odziedziczy predyspozycji…

ale sa przeciez takze kid razem

witaminki d i k sa bardzo ważne

tak bardzo wazne

Nam nikt nic o wita nie mówił. Ja nie podaje. Chyba ze Wit. C BĄDŹ bobivite

Trzeba koniecznie podawac

ja podawałam ale nie dlugo

Justyna dlaczego nie długo? witamina D jest zalecana nawet do 2rż, a niżej piszesz, że jest bardzo ważna, ale nie podawałaś długo

nie podawałam bo nie miałam jak podac im codziennie synkwoi dawałm tym bardziej buzi nie otwierał a na chama dziecku wciskac tego nie będę

Ja będę podawała wg zaleceń lekarza.

podajemy córka ma juz 2msc

Zobaczę co mi pediatra powie. U syna podawałam przez rok

witaminę D zalecają zeby podawać dorosłym, ja mojemu synkowi ciągle podaję

Suplementacja witamina K i D jest zalecana do 3 m z a witamina d do 2 lat. Trzeba tego pilnowac by uniknac krzywicy ktora jest wynikiem niedoboru witaminy D

słyszałam, że wyszły teraz nowe zalecenia co do suplementacji wit D i K. Podobno zmieniły sie dawki ale jeszcze nie zdazylam sprawdzić…

jeśli chodzi o witaminę D, to ja wielokrotnie spotkałam się z opinią, że powinno się przyjmować niezależnie od wieku, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy nie ma słońca, a jeśli chodzi o dzieci, to do 14 r.ż., kiedy bo do tego wieku następuje najintensywnieszy rozwój.

to prawda wit D powinni przyjmować nawet dorośli.

kathien również o tym słyszałam ale nie znam dokładniejszych szczegółów

Teraz są zalecenia żeby wit D brac przez całe zycie, ale powyżej 1 roku zycia tylko w okresie jesienno-zimowym

Moje dzieciaki dostają witaminę D codziennie