To u mnie się nie udało. Super że wam sie tak udało. Wtedy to mąż przychodził wziac młodego, ja szłam do wc i znów go brałam. Musiał mieć cyca blisko
Miałam to samo z tymi psikanymi, nigdy nie wiedziałam czy psiknęło czy nie. Ja dawałam na palca i do buzi bo z ltczeczki nie zlizywał tak ładnie, a teraz pięknie otwiera buzie jak chce zakropic
No to u mnie nie idzie z zakrapianiem. A łyżeczka się sprawdza
może jakbym miała taką z pipetą to by było wygodniej
Tak mi też położna w szpitalu poleciła właśnie vigantol powiedziała że kest najlepszy od tych nawet dzieciecych kropelek z wit.D
No ja się niedawno właśnie dowiedziała o nim. Bo wcześniej dawałam Dvitum i jeszcze coś ale nie pamiętam już
Ja niby wiedziałam że niektóre dzieci źle reagują na witaminę D3, ale nie wpadłam na to że preparat może mieć znaczenie ![]()
Ma znaczenie bo ta reakcja nie jest na samą witaminę tylko na dodatki które sprawiają że lepiej się wchłania. Mnie to mega zdziwiło że dziecko może źle zareagować na taką małą ilość
Ma bo producenci stosują różne dodatkowe składniki które mogą mieć właśnie wpływ
Tak, właśnie już przy własnym odkryłam o co chodzi z tym że na witaminę źle reaguje
ale jak odstawiłam to i wymioty się skończyły , więc zdecydowanie źle reagowała ![]()
Ja przyjmowalam przez miesiac żelazo jak karmiłam i nic sie dzieku nie dzialo. Hematolog wiedziala że karmie i nie mowila że to moze miec wplyw na dziecko. Później przestalam brac zelazo bo juz nie bylo potrzeby. Jesli chodzi o witamine D to czytalam że dziecko moze źle reagowac na konkretna woitamine D. Moze warto zmienic na inna? Ja podaje Vigantol i bobas nie ma problemów
Ja też podaje vigantol dzieciom i nic im nie jest.
Nam na szkole rodzenia polecali Ibuvit baby i taki daje. Powoli u nas zaczynają się problemy brzuszkowe. Za kilka dni córka będzie miała miesiąc. Karmie piersią plus dokarmiam mm. Myślicie , że to może być od tej witaminy D3? Narazie wygląda to tak , że jak nie może się załatwić to się pręży i trochę popłacze , pomaga noszenie i masaże brzuszka i nie trwa to długo.
U nas mały miał problemy brzuszkowe właśnie pod koniec pierwszego miesiąc ale to przez mm którym dokarmiałam. Przestałam o mały nie miał już kolek
A ile teraz podajesz vit D ? Bo nam zalecali 400
1 kropla vig ma 500 iu
Ja dawałam 400UI do 6 miesiąca a potem do roku 600UI. Teraz daje 500UI jockeys lato i słoneczko ![]()
To ja już też muszę przejść na 500 ,
Ja ostatnio byłam na konsultacji laktacyjnej i pani potwierdziła że jak najbardziej dziecko może też dostawać witaminę D3 w mleku mamy ![]()
Dziś natomiast mamy “test babci” i zobaczymy czy szkodzi jak witamina czy jednak nie ![]()
Ale chcesz dolewać do butelki z mlekiem Wit D? Wtedy może osadzić się na ściankach butelki a jak dziecko nie wypije wszystkiego to ciężko skontrolować ile dostał Wit D
Co to jest test babci.? ![]()
![]()