Zastanawiam się nad kupnem suszarki automatycznej, czy polecacie? Może jakiś konkretny model?
Przy pierwszym dziecku miałam wolny pokój,gdzie rozwieszałam pranie i spokojnie schło tyle czasu ile chciało, natomiast teraz spodziewam się drugiego dziecka,pokój zajęty przez starszaka i nie wiem czy nadąże z praniem/suszeniem/prasowaniem…
Czy takie suszenie w suszarce mocno gniecie ubrania?
I jak z zapachem po wysuszeniu? Nie cierpię zapachu zgnilizny,czy można jakoś tego uniknąć?
Ja też będę kupować w przyszłości chętnie się podczepię do tematu , może ktoś coś super poleci
Ja też nie mam chętnie poczytam komentarze co polecacie
Suszarka to super opcja przy dzieciach Ubrania schną szybko, nie śmierdzą, mniej prasowania, więcej luzu
Ja o suszarkach słyszałam same pozytywy, sama nie używam, bo uwielbiam pranie, które schnie na dworze
Sama nie mam, ale słyszałam od koleżanki, że suszarka mocno niszczy ubrania i że po suszeniu zmniejszają się
ale pewnie gdybym miała więcej miejsca w mieszkaniu to miałabym suszarkę, to jest jednak bardzo wygodna opcja.
- Nie ma wilgoci zimą!
Ja mam suszarkę z Electroluxa. Super wynalazek. Pozwala zaoszczędzić dużo czasu. U mnie na mieszkaniu jest wilgotno i to była masakra suszenie ubranek. Na początku się bałam że te niemowlece delikatne rzeczy będą się kurczyć ale nic takiego się nie działo. Teraz takich delikatnych ubrań, biustonoszy, sportowych tylko w niej nie susze
Jeżeli wyjmiesz ciepłe i włączysz ochronę przed zagnieceniami to nie musisz ich prasować
tak naprawdę każdy model jest dobry ale ważne żeby miała własną pompę ciepła w tedy zużywa mniej prądu i jest wydajniejsza
Moze nie mocno ale jednak trochę niszczy.
Czy lepsza jest opcja samej suszarki czy może pralko -suszarka?
Ja też uwielbiam wywieszać pranie na dworze, jednak zimą jest to problemowe i zazwyczaj wywieszam wtedy w domu i wiem że jak jest pokój słabo nagrzany i źle wentylowany to pranie zaczyna się kisić zamiast suszyć, dlatego pomyślałam że może taka suszarka pomoże ![]()
Właśnie że względu na wilgoć w domu jesienią i zimą rozważam kupno tej suszarki ,w sumie i tak mam do kupienia nową pralkę więc zastanawiam się czy pralko -suszarka będzie dobrym rozwiązaniem i zajmie mniej miejsca ![]()
Ja też się właśnie zastanawiam nad kupnem suszarki. Tylko trochę się waham, bo słyszałam różne opinie… Podobno potrafi zniszczyć ubrania, szczególnie te delikatniejsze. Moja kuzynka ma pralko-suszarkę i np. ulubiona bluzka jej męża po jednym suszeniu była do wyrzucenia. Ciekawa jestem od czego to zależy i jak to u was wygląda ?
Właśnie też mnie to ciekawi, czy lepiej kupić samą suszarkę, czy jednak pralko-suszarkę? Bo słyszałam, że pralko-suszarki są wygodne, ale podobno suszą gorzej i szybciej się psują. A sama suszarka to kolejny sprzęt i więcej miejsca trzeba… Jak ktoś ma porównanie, to chętnie poczytam opinie ![]()
Nie mam więc nie pomogę ale wiem że jak masz pralko suszarkę to najlepiej do suszenia wyjąć połowę wsadu bo nie wysuszy więc nie wiem
Jak pralkę mogę zapakować do 8 kg tak suszenie do 4 tylko bo później urządzenie dodaje minut bo nie jest wstanie dosuszyc
I jak Ci się sprawdza ?
No właśnie słyszałam że tak się dzieje