Suszarka automatyczna / dziecięce pranie

Zastanawiam się nad kupnem suszarki automatycznej, czy polecacie? Może jakiś konkretny model?
Przy pierwszym dziecku miałam wolny pokój,gdzie rozwieszałam pranie i spokojnie schło tyle czasu ile chciało, natomiast teraz spodziewam się drugiego dziecka,pokój zajęty przez starszaka i nie wiem czy nadąże z praniem/suszeniem/prasowaniem…
Czy takie suszenie w suszarce mocno gniecie ubrania?
I jak z zapachem po wysuszeniu? Nie cierpię zapachu zgnilizny,czy można jakoś tego uniknąć?

Ja też będę kupować w przyszłości chętnie się podczepię do tematu , może ktoś coś super poleci

4 polubienia

Ja też nie mam chętnie poczytam komentarze co polecacie

3 polubienia

Suszarka to super opcja przy dzieciach Ubrania schną szybko, nie śmierdzą, mniej prasowania, więcej luzu

3 polubienia

Ja o suszarkach słyszałam same pozytywy, sama nie używam, bo uwielbiam pranie, które schnie na dworze

1 polubienie

Sama nie mam, ale słyszałam od koleżanki, że suszarka mocno niszczy ubrania i że po suszeniu zmniejszają się :confused: ale pewnie gdybym miała więcej miejsca w mieszkaniu to miałabym suszarkę, to jest jednak bardzo wygodna opcja.

• Nie ma wilgoci zimą!
1 polubienie

Ja mam suszarkę z Electroluxa. Super wynalazek. Pozwala zaoszczędzić dużo czasu. U mnie na mieszkaniu jest wilgotno i to była masakra suszenie ubranek. Na początku się bałam że te niemowlece delikatne rzeczy będą się kurczyć ale nic takiego się nie działo. Teraz takich delikatnych ubrań, biustonoszy, sportowych tylko w niej nie susze

1 polubienie

Jeżeli wyjmiesz ciepłe i włączysz ochronę przed zagnieceniami to nie musisz ich prasować :smiley: tak naprawdę każdy model jest dobry ale ważne żeby miała własną pompę ciepła w tedy zużywa mniej prądu i jest wydajniejsza

3 polubienia

Moze nie mocno ale jednak trochę niszczy.

1 polubienie

Czy lepsza jest opcja samej suszarki czy może pralko -suszarka?

Ja też uwielbiam wywieszać pranie na dworze, jednak zimą jest to problemowe i zazwyczaj wywieszam wtedy w domu i wiem że jak jest pokój słabo nagrzany i źle wentylowany to pranie zaczyna się kisić zamiast suszyć, dlatego pomyślałam że może taka suszarka pomoże :wink:

Właśnie że względu na wilgoć w domu jesienią i zimą rozważam kupno tej suszarki ,w sumie i tak mam do kupienia nową pralkę więc zastanawiam się czy pralko -suszarka będzie dobrym rozwiązaniem i zajmie mniej miejsca :wink:

A coś typu pralko -suszarka z taką pompą ciepła? Czy lepiej inwestować osobno?

Ja też się właśnie zastanawiam nad kupnem suszarki. Tylko trochę się waham, bo słyszałam różne opinie… Podobno potrafi zniszczyć ubrania, szczególnie te delikatniejsze. Moja kuzynka ma pralko-suszarkę i np. ulubiona bluzka jej męża po jednym suszeniu była do wyrzucenia. Ciekawa jestem od czego to zależy i jak to u was wygląda ?

1 polubienie

Właśnie też mnie to ciekawi, czy lepiej kupić samą suszarkę, czy jednak pralko-suszarkę? Bo słyszałam, że pralko-suszarki są wygodne, ale podobno suszą gorzej i szybciej się psują. A sama suszarka to kolejny sprzęt i więcej miejsca trzeba… Jak ktoś ma porównanie, to chętnie poczytam opinie :slight_smile:

2 polubienia

Nie mam więc nie pomogę ale wiem że jak masz pralko suszarkę to najlepiej do suszenia wyjąć połowę wsadu bo nie wysuszy więc nie wiem

1 polubienie

Ja mam taką

1 polubienie

Jak pralkę mogę zapakować do 8 kg tak suszenie do 4 tylko bo później urządzenie dodaje minut bo nie jest wstanie dosuszyc

1 polubienie

I jak Ci się sprawdza ?

No właśnie słyszałam że tak się dzieje