ja na grzyby uważałam podczas karmienia
na wszystko na początku było trzeba uważac z czasem jadlam wszystko i było ok.
do swiat jeszcze czas wiec maly urosnie do tej pory
jak będą święta to dzieciątko będzie mieć 2 -3 miesiące więc dietka jeszcze będzie dość restrykcyjna pod kątem kapusty i grzybów!
oj ja bedac w ciazy jadlam w swieta jeszcze wszystko choć juz bylam w 9 miesiacu
a ja w te swieta bede mogla zjesc juz praktycznie wszystko coreczka bedzie wtedy miala roczek (mam nadzieje ze bedzie mi dane jeszcze ja karmic).
ja jem wszystko tak jak przed ciążą i w ciąży
Kolacja wigilijna była ok, na Wielkanoc nie wiedziałam co jeść, zwłaszcza, że już na ścisłej diecie wtedy byłam. A rodzina czasem zapominała, że nabiału nie mogę…
Jak tylko będę mogła karmić to każdą dietę dam radę utrzymać - mam świadomość że podczas karmienia dziecka trzeba szczególnie dbać o swój jadłospis.
coś za coś, jestem tak zdeterminowana że dieta to pikuś, ważne by móc karmić, mieć czym i by mały rósł zdrowo
moja w swieta bedzie miala 6msc wiec tez juz troszke pojem ![]()
W ostatnie święta troszkę uważałam bo w ciąży, a te najbliższe maluszek będzie mieć 4 miesiące więc zobaczymy jak to będzie.
na swieta bede mogla juz skosztowac wiekszosci specjałow:)
oliwia1126, też będziesz uważać
Dania świąteczne lekkie nie są ![]()
4 miesieczne dziecko to tez nie jest tak bardzo małe unikaj wzdymajacych potraw a tak to mozesz jesc wszystko z umiarem
na pewno przy karmieniu piersią bigosik w swięta odpada ![]()
trzeba będzie uważać na dietę.
rybka, uszka jak najbardziej, groch z kapusta już niekoniecznie ![]()
a no trzeba uważać na to co jemy bo nie można przesadzić by maluszka brzuszek nie bolał
karmiąca mama musi uwazać na to co je aby dziecko nie miało problemów z brzuszkiem