Świąteczne okna

Podobno z viledy jest jakas sciereczka super do okien wlasnie w rosmanie fryzjerka mi polecała ale nie wiem nie zdazyłam kupic :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: moze ktoras z dziewczyn ma i poleci :wink:

My okien nie dekorujemy :slight_smile: na parapetach mam takie okrągłe duze lamki w niektórych pokojach. U Malego sa nakeljki z Mikolajem na szybach bo dostal wiec mu nakleililismy.
Wieszamy takie al’a sopelki przy wejsciu do domu. I stawiamy renifera podświetlonego.
Tak to choinka na gorze i na dole. I mam takie drewniane ozdoby podswietlane, ktore stawiam na komodach.

Abstrachujac od okien to mi sie wymarzyl ogromny dmuchany grinch jako dekoracja przed domem , kiedys takiego widzialam , ale teraz niestety nie moge zadnego znalesc . Jak juz cos znajde np na ebay’'u to przestlka jest kosmicznie droga

1 polubienie

chodzi o żółtą ściereczkę z viledy? Mam i bardzo sobie chwalę, tak samo jak jestem ogromną fanką różowej! Myję nią praktycznie wszystko tylko przy dodatku wody :wink:

Tak o ta żółtą chodzi, czymi musze zakupić jak polecasz :wink:

1 polubienie

Wlansie też o nich myślałam , jeśli genialne to będę dziś na ni polować

Ja też mam tą żółtą do okien i mogę ją polecić :slight_smile: Jak za 10 zł to można zainwestować :slight_smile: Natomiast ta różowa (fioletowa) aż tak mnie nie zachwyciła, ale może dlatego że ktoś używał jej pod moją nieobecność i potraktował ją jakimś specyfikiem a nie wodą i straciła swoje właściwości. Jak będzie na promce to kupię i dam jej jeszcze jedną szansę :slight_smile:

A to fajne :slight_smile: to kurtyna z Ali?

O wow to wygląda zjeeeefajniw

Ja zawsze chciałam takie lampki od sufitu po podłogę takie jak @asiam1 wstawiła ale życie zweryfikowało że kwiatki na parapecie żaluzje i koniecznie zasłonięte okna a noc nijak się z nimi mają. Więc w tym roku mam gwiazdki nad stołem łańcuch świetlny na balkonie i renifery z Mikołajem z action na siatce. Mała taka ozdobę w pokoju

1 polubienie

@asiam1 My mieliśmy kiedys takiego ogromnego Mikolaja nq zewnatrz który musiał być caly czas podlaczony do prądu :slight_smile: po pierwszym rachunku wyladowal na strychu i tam go cos podjadlo :stuck_out_tongue: ale prezentowal się fajnie. Jako Dziecko bylam nim zachwycona.
Kurrtyny na okna sa mega fajne. Ale u mnie tez i zaluzje i firanki/zaslony i to nie ma prawa bytu niestety

Ja właśnie też dużo dobrego na temat tej ściereczki z viledy ostatnio czytałam i zastanawiałam się nad kupnem, ale dużo osób też mówi, że po umyciu sama woda, bez żadnej chemii ma wrażenie, że te okna nie mają żadnej powłoki i szybciej się brudzą

U nas jak był sztuczny śnieg to dzieci notorycznie mazały paluszkami i było po chwili już brzydkie okno

Miałam taką kurtynę świetlna ale musiałam ją zdjąć bo kot był mega nią zainteresowany i pozaciagal wszystkie firanki :face_with_peeking_eye: będę miała taką gwiazdę LED w oknie, jakieś swierk na balkonie, wieniec na drzwiach, choineczki w doniczkach i girlandę na schodach .
Ja okna już ogarnęłam z tego brudu, ale to tylko dzięki temu że mam te szmatki z raypath i idzie mycie okien błyskawicznie.

A któraś z was może sama robi jakąś dekoracje na drzwi? Wieniec czy coś? Jak tak, to podeślecie jak to wygląda i jak to robicie? :sweat_smile:

Ja zawsze robiłam wieniec na drzwi ale w tym roku nie ma szans, ciąża i 3 latek na pokładzie trochę to utrudniają. Ale jak robiłam to często korzystałam z takich gotowych styropianowych obręczy, całkiem nieźle się to trzymało, wspomagałam się klejem na gorąco, jakimś drucikiem jak trzeba było. Te sztuczne bardzo często wykorzystywałam na kolejne święta, żywe po świętach rozbierałam i starałam się odzyskać jak najwięcej elementów na przyszły rok.

1 polubienie

Ja na okno wieszam girlandę z action (te świecące śnieżynki ) a na parapecie rozkładam watę i ustawiam świąteczną wioskę też z action . Chociaż w tym roku nie wiem czy się na to zdecyduje ponieważ mamy na pokładzie kociątko które jest zainteresowane zabawą dosłownie wszystkim więc chyba w tym roku za bardzo ozdób świątecznych nie będzie :rofl:

U nas dzisiaj zadanie z kalendarza adwentowego

W szufladzie czekaly naklejki na okno i mazak kredowy. Ciekawe co z tego wyjdzie :face_with_peeking_eye:
Wianek byl wczoraj ale troche kleju widac :joy:

Wszystkie “ciezsze” zadania musialam wrzucic na te dwa tygodnie bo po cesarce nie bede w stanie juz sie tak zaangazowac.
A nie chce zeby mloda byla stratna :blush:

6 polubień

Wow , moi super podejście :slight_smile:

2 polubienia

Ale super w pogodę pomysł, żeby robić takie zadania w formie rymowanek :heart:

2 polubienia