Ja tez nie lubie , zawsze to robi mąż ![]()
![]()
Najgorzej jak już są okna wymyte a później psy podbiegają do okien i brudza szyby ryjkami, a już niedługo synek będzie brudził szyby rączkami ![]()
Jak syn miał fazę na stanie w oknie to miałam postawiony na parapecie płyn i ręczniki papierowe. Syn uznał to za świetną zabawę i sam po sobie mył ![]()
Ja na drzwiach balkonowych wiecznie mam odbite raczki Synka
No ale na bieżąco statam się myć. Podobnie jak lustro na drzwiach.szafy ktore Maly sobie upodobal odkad chodzi - odbija raczki, czoło, czasem liże ![]()
@daga1271 haha świetny patent! Na pewno kiedyś przetestuje. A mamy bardzo dużo okien do samej ziemi, więc małe rączki na pewno dosięgną ![]()
@Kalusia161 jak tak to wygląda to cieszę się że wybiłam z głowy mężowi pomysł szklanych balustrad na schodach ![]()
To ja mam takie potrójne lustro , i jest ono cały czas brudne ![]()
dobrze , że są magiczne ściereczki i raz dwa i można je umyć ![]()
Moj synek to uwirlbia lizac lustra wiec tez co chwile chodze i wycieram ![]()
![]()
![]()
Bo maluchy lubią na siebie patrzeć ![]()
u mnie jeszcze kot cały czas marzę mi lustra
Powiem Ci że już przywykłam do odbitych rak i silny na szybach od córki ale na początku to chodziłam inza każdym razem wycierałam a teraz raz na tydzień jak sobie przypomnę
w lato to częściej bo świeci słońce i widać jakie są umorusane
Jeny ja miałam totalnie to samo , ogólnie to nie nawidze paluchów i wgl śladów na szybach czy lustrach ale cuz przy dzieciach to niestety tak będzie ![]()
To tak jak u mnie, każda błyszcząca powierzchnia jest wybrudzona ! Cieszę, że nie mam mebli kuchennych w połysku bo by było to samo co z lustrami ![]()
Ja przed urodzeniem Synka lubilam jak lustra byky czyste (mamy 2 szafy z drzwiami z lustrami) i okna w drzwiach balkonowych.
Teraz - no cóż czyste są jak umyje
a jeszcze teraz już w tym III trymestrze nie mam sily myć na okrągło. Odpuszczam ![]()
polecam do mycia raypath
hehe, bo poważnie to ja się do mycia okien i luster nie nadaje, zawsze zostawiałam zamazy, dziwne plamy wychodziły. u nas myje okna mąż, ale teraz jak mam te szmatki z raypatha to chwila moment przelecę bez wczuwania się, później na sucho sunbeamem i zero śladów =, wszystko czyściutkie.
Ja jestem team płyn do mycia szyb + ręczniki papierowe. Mąż i teściowa zawsze myją najpierw wodą z płynem do podłóg a później płynem do szyb, ale ja tak nie potrafię, zawsze zostają mi zamazy. Mam też myjkę parową ale nią to już totalnie nie potrafie umyć okien
Ja mam taki koncentrat do mycia szyb który dodaje sie do wody i specjalną zolta ściereczke w viledy, działa cuda! Okna i lustra zbez smug ![]()
Ja tez tylko recznik papierowy i plyn do szyb ale tak jak mowilam maz myje ok a ja nie nawidze ![]()
To ja żółta ścierka lecę tylko z samą wodą i też świetnie sobie radzi
chociaż już dawno okien nie myłam, to może to jest jakiś znak, że warto się za to zabrać
Ale czytałam, że w ciąży lepiej okien nie myć, muszę zagonić męża ![]()
@Wesola95 ja w ciąży miałam wymówkę żeby nie myć okien
dwa razy przyjechała teściowa i z mężem myli, żebym ja nie stawała na drabinie, żebym nie zasłabła i nie wdychała płynów itp.
@Efektdomi a co to za koncentrat ?
Słyszałam że bardzo dobry płyn do okien jest z Tenzi i nie zostawia smug, niedawno kupiłam ale testowałam tylko na lustrach i faktycznie daje rade
najgorzej, że tu właśnie pretekst że nie mogę wdychać płynów nie przejdzie bo zawsze myje samą wodą ![]()
![]()