dobrze to czytać dziewczyny… ja też prasuję tylko co potrzeba.
Dobrze że jest to forum , wiemy bynajmniej że w niektórych sytuacjach nie jesteśmy same
Ja prasuję tylko ubrania na wyjścia wizytowe czyli sukienki/koszule/eleganckie spodnie Nie pamiętam kiedy ostatni raz coś prasowałam! Ogólnie uwielbiam prasować, bo bardzo mnie to relaksuje, ale szkoda mi na to czasu przy 3 dzieci
Od dlugiego juz czasu nie prasuję. Wystarczy jak pranie jest dobrze wytrzepane od razu po praniu i wywieszone dobrze na sznurkach od suszarki - bez zagięć itd, aby potem były jak najbardziej proste.
Dla pierwszego dziecka wszystko prasowałam, dla drugiego już nie miałam czasu i mi się nie chciało. Uważam prasowanie za zbędne przy małych dzieciach, bo czasem są takie dni, że dziecko się przesika czy okupka kilka razy i trzeba przebierać, a jak pomyślę ile czasu spędza się na prasowaniu no to szkoda czasu na to
Ja w ogóle jak wieszam to pranie, to mam wrażenie, że się nie kończy, a co dopiero jakbym miała to jeszcze wszystko prasować. Medali nikt mi za to nie da
Ja prasuję tylko te co muszę, pomięte koszulki sukienki i te wyjściowe. Dla noworodka tylko nowe ubranka pierwszy raz, potem już nie chyba że coś jest wykięte
Ja dużo rozkładałam i składałam te małe ubranka naprawdę to sprawiało mi przyjemnisc
Ja też tylko od święta, koszula, sukienka, coś do ludzii tyle. Reszta idzie z suszarki prosto do szafy. I no jak dobrze rozwiesisz i porządnie wytrzepiesz, to serio można się obejść bez żelazka.
Ja lubię przestawiać w komodzie i składać pranie małej, ale prasować ni ciut ciut
Na mnie właśnie czeka sterta prania , że trzech prań ciezzko się za to zabrać
Weź prasuj te malutkie ciuszki
Ja staram się prać na bieżąco, rzadko kiedy kosz mam wypchany po brzegi
Dla mnie lepsze to , niż męskie koszule
Też się staram, ale czasem po prostu brak czasu, więc odkładam pranie. Wtedy później jest jeszcze więcej do zrobienia, więc wiem, że lepiej jednak robić to na bieżąco
Ja mam tak samo, bo akurat pranie bardzo lubię robić
U nas najbardziej przed porodem się zaczęło
Dlatego najlepiej na bieżąco robić, bo później tylko więcej sie tego zbiera no i trzeba to jeszcze potem złożyć
Oj tak zdecydowanie najgorzej się za to zabrać ;p
W ciąży często się nie chce i takie rzeczy schodzą na drugi plan
W każdej z 3ciaz to miałam ! I to było chyba jakoś po 4 -5 miesiącu miałam takie hop na kupowanie ubranek na przeszukiwanie internetu w poszukiwaniu najlepszych producentów i produktów dla dziecka ,i powiem wam że kocham to za każdym razem robiłam to z uśmiechem na twarzy i ciepłem w sercu
To naprawdę piękne To takie wyjątkowe uczucie ta radość z kompletowania wyprawki, wybierania tych malutkich ubranek i dodatków