Syndrom wicia gniazdka kiedy?

dobrze to czytać dziewczyny… ja też prasuję tylko co potrzeba.

Dobrze że jest to forum , wiemy bynajmniej że w niektórych sytuacjach nie jesteśmy same :rofl:

1 polubienie

Ja prasuję tylko ubrania na wyjścia wizytowe czyli sukienki/koszule/eleganckie spodnie :joy: Nie pamiętam kiedy ostatni raz coś prasowałam! Ogólnie uwielbiam prasować, bo bardzo mnie to relaksuje, ale szkoda mi na to czasu przy 3 dzieci :slight_smile: Od dlugiego juz czasu nie prasuję. Wystarczy jak pranie jest dobrze wytrzepane od razu po praniu i wywieszone dobrze na sznurkach od suszarki - bez zagięć itd, aby potem były jak najbardziej proste. :grinning:

Dla pierwszego dziecka wszystko prasowałam, dla drugiego już nie miałam czasu i mi się nie chciało. Uważam prasowanie za zbędne przy małych dzieciach, bo czasem są takie dni, że dziecko się przesika czy okupka kilka razy i trzeba przebierać, a jak pomyślę ile czasu spędza się na prasowaniu no to szkoda czasu na to :smiley:

Ja w ogóle jak wieszam to pranie, to mam wrażenie, że się nie kończy, a co dopiero jakbym miała to jeszcze wszystko prasować. Medali nikt mi za to nie da :rofl::rofl:

Ja prasuję tylko te co muszę, pomięte koszulki sukienki i te wyjściowe. Dla noworodka tylko nowe ubranka pierwszy raz, potem już nie chyba że coś jest wykięte

Ja dużo rozkładałam i składałam te małe ubranka naprawdę to sprawiało mi przyjemnisc

1 polubienie

Ja też tylko od święta, koszula, sukienka, coś do ludzii tyle. Reszta idzie z suszarki prosto do szafy. I no jak dobrze rozwiesisz i porządnie wytrzepiesz, to serio można się obejść bez żelazka. :wink:

3 polubienia

Ja lubię przestawiać w komodzie i składać pranie małej, ale prasować ni ciut ciut :sweat_smile:

1 polubienie

Na mnie właśnie czeka sterta prania , że trzech prań ciezzko się za to zabrać :sweat_smile:

2 polubienia

Weź prasuj te malutkie ciuszki :see_no_evil:

1 polubienie

Ja staram się prać na bieżąco, rzadko kiedy kosz mam wypchany po brzegi

2 polubienia

Dla mnie lepsze to , niż męskie koszule :see_no_evil:

2 polubienia

Też się staram, ale czasem po prostu brak czasu, więc odkładam pranie. Wtedy później jest jeszcze więcej do zrobienia, więc wiem, że lepiej jednak robić to na bieżąco

2 polubienia

Ja mam tak samo, bo akurat pranie bardzo lubię robić

U nas najbardziej przed porodem się zaczęło

Dlatego najlepiej na bieżąco robić, bo później tylko więcej sie tego zbiera :face_with_peeking_eye: no i trzeba to jeszcze potem złożyć :rofl:

2 polubienia

Oj tak zdecydowanie najgorzej się za to zabrać ;p

W ciąży często się nie chce i takie rzeczy schodzą na drugi plan

W każdej z 3ciaz to miałam ! I to było chyba jakoś po 4 -5 miesiącu miałam takie hop na kupowanie ubranek na przeszukiwanie internetu w poszukiwaniu najlepszych producentów i produktów dla dziecka ,i powiem wam że kocham to za każdym razem robiłam to z uśmiechem na twarzy i ciepłem w sercu

To naprawdę piękne To takie wyjątkowe uczucie ta radość z kompletowania wyprawki, wybierania tych malutkich ubranek i dodatków

1 polubienie