Szczepienia Covid19 dla starajacych sie o dziecko - mezczyzna

Mi wczoraj lekarz powiedzial ze maz bez problemu moze sie szczepic a mi nie zaleca jak nie jestem pewna czy jestem czy nie w ciazy - rekomenduje poczekac do konca 1 trymestru jak cos

Joanna i dobzre mówi bo w sumie do 8 tygodnia nie zaleca szczepić ciężarnych 

Pewnie leepiej poczekać 

sankcji nie mogą tak naprawdę wprowadzić, ale nasz kraj i tak prawo ma w poważaniu...

Nie mogą wprowadzic skoro są dobrowolne to logiczne ze nie należą żadnej kary za to to chyba logiczne

superczas oj tak u nas prawo to nie prawo. Robią sobie co chcą i w czasie pandemiii pokazali jakie mamy bezprawie 

No niby dobrowowolne ale beda dazyc do tego zeby jak najwiecej osob sie zaszxzepiko 

KLaudiamama też mi sie tak zdaje. Będą wymyślać takie restrykcje by jak najwięcej ośób jednak poszlo na szczepienie 

To się nazywa wolność. Nie trzeba się szczepić, ALE.. 

Możliwe ale raczej tylko przez ten rok będzie taki szał a później to ucichnie

Tak oby tak było;))

Też mam nadzieję że tylko teraz tak się tym jarają itp... bo to co słyszę ze wymyślają mnie przeraża 

Co bedzie to zaobaczymu ale po wczoraj to moze byc calkiem ciekawie....

no śmiać mi sie chce jak słyszę mądrości niektórych... i płakać z ich głupoty jednocześnie

Nic nie zrobimy możemy tylko czekać i się domyślać co będzie ☺

Teraz wakacje to będzie coraz większa normalność.

Szczepienia są dobrowolne i kar nie ma i nie będzie. Ale już na wakacje z biurem podróży to bez szczepienia pewnie ciężko pojechać. A jak go nie masz to trzeba z kilka testów pewnie zrobić, a to koszta dodatkowe.

No nestety wakacje zagraniczne teraz będą się wiązały z wykonaniem testów lub byciem zszczepionym 

Ja wam powiem szczerze że ja miałabym wątpliwości żeby się szczepić wiedząc że kiedyś w przyszłości będę starać się o kolejne dziecko. Co innego jakbym już wiedziała ze dzieci mieć więcej nie będę. Nie wiadomo jak to szczepienie wpływa na płodność. 

Oj teraz wakacje za granicą mogą być nie lada wyzwaniem. 

My w tym roku jedziemy nad morze może za roku już będzie lepiej kto to wie :) 

Pati podzielem twoje zdanie,szczepionka nieznana wiec i nie wiadomo jak wpływa na organizm.

Teraz na kazdej stacji tv trąbią żeby się szczepić. Kasa taka idzie na to ze szok