Niestety nie pomogę , ponieważ nie szczepiłam się w ciąży na RSV
ale jestem ciekawa jak u reszty dziewczyn.
Niestety nie pomogę , ponieważ nie szczepiłam się w ciąży na RSV
ale jestem ciekawa jak u reszty dziewczyn.
Dziewczyny, szczepiłyście się na RSV w ciąży?
Zastanawiam się nad nim, bo jest to dosyć drogie szczepienie, a niby zabezpiecza malucha tylko na 6 miesięcy po porodzie. W moim przypadku poród wypada w maju, czyli pierwsze 6 miesięcy życia będzie akurat wtedy, kiedy wirus nie szaleje zbyt bardzo.
W życiu bym się nie zaszczepiła na nic bedac w ciazy.
Szczepionka na krztuśca też jest darmowa ,ale nie będę się szczepiła.
Lekarz ostatnio mnie pytał czy się szczepiłam to mówię że nie chce, a on do mnie ze potem mamy co mamy...
Mama Słoneczka też mi się wydaje , że ciąża to nie jest odpowiedni czas na to. Ja unikałam jak to tylko możliwe wszelkich wirusów.
Jak rodzisz w maju to chyba nie ma sensu. Największy okres zachorowań przypada chyba na grudzień, styczeń i luty. W sumie to też zależy czy masz już dzieci chodzące do szkoły, żłobka bądź przedszkola, które moja przynieś chorobę i występuje większe ryzyko zachorowania.
Ja się nie szczepilam. Nie wiem czy jest sens w twoim przypadku
W poprzedniej ciąży się nie szczepiłam, w tej chyba też nie właśnie z tego względu że urodzę w lato i pierwsze najgorsze miesiące przypadną na lato kiedy nie ma wirusów
Gdyby nie było tak drogie pewnie bym się zaszczepiła jeśli bym miała rodzic w jesień bądź zimę
rsv to wirus - mam wrazenie ze wyolbrzymiamy zarazenie sie nim.
fakt ze maluszki przechodza go najciezej, ale czesto nawet nie wiemy ze dziecko go przeszlo.
Ja też się nie szczepiłam i nie zamierzam. Moja córka przechodziła RSV w zeszłym roku i na szczęście bardzo łagodnie go zniosła. Także staram się nie panikować na zapas i nie szczepię się.
Moja pani ginekolog powiedziała, że warto się zaszczepić nawet jeśli poród przypada na miesiące letnie.
Ale chyba najbardziej przekonuje mnie to, że jeden z dzieciaczków z mojej rodziny leży teraz w szpitalu z powodu niewydolności oddechowej w przebiegu infekcji tym wirusem. �
Ja sie nie szczepiłam.
Wydaje mi sie że szczepienie nie jest konieczne w Twoim przypadku bo największy sezon infekcji przypada na jesień i zimę tak jak piszesz.
Masz starsze dziecko w domu? Zazwyczaj żłobki i przedszkola są siedliskiem tego wirusa.
No tak to wirus i najgroźniejszy jest do 1rz. Kolegi synek zaraził się mając jakoś 6 miesięcy, zatrzymał się dwa razy w karetce i był reanimowany, doszedł do siebie ale nie życzę nikomu tego co przechodzili jego rodzice. Z drugiej strony to wirus który mutuje i za rok szczepionka może nie chronić już tak jak teraz. Ciężko stwierdzić tak naprawdę co robić tym bardziej że sami lekarze mają odmienne zdanie
ja szczerze sama nie wiem co robić , niby mam termin na maja wiec tych chorób jest wtedy znacznie mniej
Karoliga: jejku, biedny maluszek. :(
Karoliga to musiało być straszne, współczuję bardzo rodzicom! Sama w ciąży nie szczepiłam się na RSV, jedynie na grypę i krztuśca. O szczepieniach na RSV w ciąży było jakoś cicho w tamtym czasie a rodziłam późną jesienią. Teraz bym to rozważyła, bo naprawdę sporo dzieci trafia do szpitala po zarażeniu tym wirusem.
Dziewczyny ważne info, od 1 kwietnia szczepienie na RSV dla ciężarnych ma być refundowane, więc jeśli zwlekałyście ze względu na cenę to warto teraz skorzystać! :)
Ja mam bardzo duże obawy co do jakichkolwiek szczepień nieobowiązkowych tym bardziej w ciąży. I się nie zdecyduję.
Od 1 kwietnia szczepienie będzie bezpłatne, także moim zdaniem nie ma co sie nawet zastanawiać.
Jest to popularne szczepienie, więc niesie za sobą mniejsze ryzyko bo jest na ten temat mnóstwo badań, a skutki zachorowania przez dzidziutka na RSV mogą być okropne.
Od 1 kwietnia szczepienie będzie bezpłatne, także moim zdaniem nie ma co sie nawet zastanawiać.
Jest to popularne szczepienie, więc niesie za sobą mniejsze ryzyko bo jest na ten temat mnóstwo badań, a skutki zachorowania przez dzidziutka na RSV mogą być okropne.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.