My mieliśmy właśnie tę szczotkę z canpol babies. Spokojnie można kupić taki zestaw nawet w większych supermarketach. Dobrze się u nas sprawdziła. A córa bardzo lubiła czesanie, od małego tak masowaliśmy jej główkę, że teraz nie mamy z tym żadnego problemu, gdy czuprynka już spora
Ja dostałam super termofor z pestek wiśni od Bebiko za zapisanie do Bebi Klubu…razem z książeczką jak i kiedy stosować, fajny… polecam można go ogrzać w mikrofali lub w piekarniku z zachowaniem ostrości
Ja miałam i mam szczoteczkę z Canpol Babies i uważam że jest super. Mam taką z zestawu New Born. Uważam że jest na prawdę fajna i dobrze się sprawdza. U nas na zajęciach w szkole rodzenia położne mówiły że szczotki używamy też nawet jeśli mamy łysą główkę bo czesząc głowę masujemy ja i pobudzamy cebulki włosów do wzrostu a jak jest już większa czuprynka wtedy grzebień.
Do wyczesania ciemieniuchy polecam natomiast najdelikatniejszą szczoteczkę do zębów dla dzieci. Sprawdza się chyba najlepiej.
Canpol ma super szczotki
na prawdę sprawdza się szczotkowanie główki szczoteczką do zębów jakoś ta wizja mnie odstrasza
Ja również kupiłam z canpolu i cieszę się, że tyle osób ją poleca
My mamy canpola szczotkę z miękkim włosiem ale sztucznym (w komplecie z grzebyczkiem). Jest świetna, a grzebyczek nawet kołtunom daje radę :).Na szkole rodzenia właśnie odradzali z włosiem naturalnym, bo trudniej zdezynfekować. A taką z miękkim pod bieżącą wodą płuczesz i suszysz.
Anna ja próbowałam i przetestowałam i sprawdza się super. Przecież nie szczotkujesz główki mocno ale delikatnie.
mimo wszystko wolę szczoteczkę z szerszą główką do włosków
Anna, ale nie chodzi o codzienną pielęgnację, czesanie itd. Chodzi tylko o ciemieniuchę, a wtedy taka szczoteczka super się sprawdza. ta z canpola była u nas np. za delikatna do ciemieniuchy.
rozumiem zawsze to jakiś sposób być może że się sprawdził
My mamy szczoteczke z canpol blekitna, sprawdzila sie idealnie razem z masciami, sktuecznie zdejmiwala ciemieniuszke Polecam, grzebyka nie uzywalismy.
Również mam z canpol i jestem zadowolona. Jak często myjecie/sterylizujących szczotki?
canpol niezastąpiony, jak widzę u większości i u nas:)
My również mamy szczoteczkę z Canpolu z naturalnego włosia w zestawie z grzebykiem, testować będziemy w czerwcu jak mała będzie miała włoski.
Nie zdecydowałam się na naturalne włosie, do tej pory używam ze sztucznego i jestem zadowolona. Proponuję szczoteczkę przed pierwszym użyciem wymyć i wyparzyć, później myjemy też co kilka dni
też sztuczne włosie wg mnie lepsze szczególnie do wyczestwania ciemieniuchy
Sztuczne włosie wydaje mi się być bardziej higieniczne. Co do ciemieniuchy, znajomka używała szczotki zwykłej dla dorosłych bo te dla dzieci tak dobrze sobie nie poradziły
Zobaczymy, może nie będzie wcale potrzebna
Martq szczotka przydatna do czesania włosków. ja uważam że te ze sztucznym są fajne jeśli chodzi o utrzymanie czystości i wgl do cidmieniuchu fajne bo wyczssuja super.