Szkoła Rodzenia - warto czy nie warto?

Dla mnie zbędna :wink:

karla90 coś w tym jest :wink:

ja bym przy drugiej ciąży poszła

Zdecydowanie polecam, chodziłam i jestem bardzo zadowolona.

Dziś idę pierwszy raz, zobaczymy jak będzie.

oliwia1126 - jeśli będą sympatyczne położne prowadziły zajęcia to na pewno Ci się spodobają te zajęcia

ja byłam, coś tam wyniosłam ale i tak wszystko w praktyce się okazuje

nie chodziłam na porodówce powiedzieli mi co mam robić i poszło ok

Ja również nie uczęszczałam do szkoły rodzenia aczkolwiek uważam, że warto :wink:

jeśli ktoś uważa że mu to pomoże to zawsze warto iść chociaż zobaczyć, a jeśli nie to poćwiczyć sobie troszkę w domu dla rozruszania mięśni albo obejrzeć przykładowe zajęcia w internecie

Ja nie byłam w szkole rodzenia a urodziłam dwa razy bez problemów

ja tez nie bylam w szkole rodzenia

ja rowniez nie uczeszczalam do szkoly rodzenia i jakos udalo mi sie bez komplikacji urodzic…ale fajny to jest pomysl na przygotowanie sie do porodu

warto, ja sobie bardzo chwalę. Dzięki temu wiedziałam co mnie czeka i jak sobie radzić

ja rowniez uwazam ze warto, jest to jakies przygotowanie organizmu i psychiki do porodu

ja nie byłam w szkole rodzenia ale jestem za jak ktoś ma się lepiej poczuć i ułatwi to przygotowanie do porodu to czemu nie

Ja chodziłam szkoły rodzenia.

ja nie korzystałam i nie żałuję, tylko szkoda mi było że nowych koleżanek nie poznałam ale trudno

nie chodziłam, ale miałam koleżankę położną która mówiła mi c i jak. Wszystko szło dobrze i pewnego dnia pyta- ‘‘no pokaż jak się oddycha’’ chwila moment wielkie zaskoczenie pytaniem i zapomniałam. O! tyle zostało z nauki

ja się jeszcze zastanawiam czy iść czy nie iść, mam niebawem spotkanie z położną środowiskową to popytam czy warto :wink: