A planujesz jakiś wyjazd za pracą że potrzebujesz ten język czy tak porostu czy masz swoje jakieś powody ?
No i kiedyś fajne było też Duolingo, ale teraz zdania tam trochę są bez sensu, w sensie takie mało realne
no i jest płatne, jak nie wykupisz, to są setki reklam ![]()
Chat gpt przygotuję nauczy serio polecam !
Ja też chętnie odświeżyłabym angielski, niestety ale kiepska ze mnie poliglotka, a jak się nie używa języka na co dzień to niestety ale szybko ulatuje…
Ja mam wrażenie, że jak zaszłam w pierwszą ciążę to mi się mózg wyłączył. Średnio teraz cokolwiek zapamiętuje
A w jaki sposób można się uczyć z chatem?
siostra zainstalowała dzieciakom apkę do nauki, nie pamiętam jak ona się nazywała, ale dla mnie to monotonne i wkurzające by było sto razy powtarzać to samo…
A korzystał ktoś kiedyś z Tutlo? Bo do mnie dzwonią co jakiś czas czy chce pierwszą darmową lekcję , żeby zobaczyć jak to wygląda
Ja tylko widziałam reklamy na instagramie
Też tak mam , mgła ciążowa .![]()
Czyli kiedyś przejdzie?
Jak urodzisz ![]()
![]()
Heheh
Najważniejsze że jest nadzieja
Trzeba być dobrej myśli ![]()
No jak urodzisz to będzie trochę lepiej a później po połogu będziesz zapamiętywać rzeczy których nikt nie pamięta ![]()
o której dziecko jadło, o której je, o której przebierałas ![]()
![]()
Też jestem ciekawa jak on uczy
Może trzeba napisać do niego , żeby nauczył od podstaw albo jak się chce i coś napisze co dalej
Oj u mnie mgła utrzymuje się nadal a zaraz pyknie 3 miesiąc po porodzie…obawiam się, że towarzystwo niemowlaka nie wpływa na poprawę funkcjonowania mojego mózgu. Ale fakt, jeśli chodzi o wiedzę o kupkach to już jestem prawie expertem ![]()
Jeśli chodzi o aplikacje to miałam doczynienia tylko z Duolingo. Czy nauczy nie wiem, ale nie zaszkodzi. Córeczka najpierw była bardzo podekscytowana, ale im dalej tym trudniej i teraz jest mocno zniechęcona, może jeszcze za mała… My używamy tej bezpłatnej wersji, także można spróbować, wiem że dorośli też z niej korzystają - można sobie dobrać poziom znajomości języka.
U siostry wlasnie na poczatku byla tez ekscytacja , a pozniej to juz sie dziecikai wkurzaly, ze caly czas te same powtorki.