Szybka nauka angielskiego – macie sprawdzone metody?

Właśnie wtedy pamięć będzie bardziej potrzebna :rofl::crazy_face:

1 polubienie

Czasem przy natłoku spraw czy myśli mózg też jest przeciąży i nie myśli tak jak byśmy chcieli :sweat_smile:

1 polubienie

Mamy chcą za dużo na raz ogarniać

1 polubienie

Fajnie, że jest wersja darmowa, można bez ryzyka sprawdzić, czy dziecku to odpowiada. Ja miałam ściągnięte i usunęłam nie spodobało mi sie

Mi ta aplikacja się nie sprawdziła, jakoś trudno mi było się zmotywować i w zasadzie nie czułam, żeby coś konkretnie nauczyła. Myślę, że to może działać jako dodatek, ale na pewno nie jako główna forma nauki.

Duolingo jest super ale bardziej w formie przypominania już nauczonych rzeczym myślę że jako na początek gdy ktoś się chce nauczyć nie za bardzo

Może właśnie dlatego mi się nie spodobało, bo trudno mi było się na nim dobrze nauczyć.

Wydaje mi się, że żeby móc skorzystać z dowolnych aplikacji do nauki języka to trzeba jednak mieć jakieś podstawy.

U nas zeby zainteresowac. ,3 latka zaczrlam do niego mowic po polsku wtracajac angielskie slowa

1 polubienie

A włączacie dziecku bajki w obcym języku? Pomaga to z nauką?

Pewnie że tak dziecko zawsze coś zapamięta i wyciągnie kontekst nawet z zachować w bajce nie koniecznie rozumiejąc co tam mówią. Tak się człowiek uczy. Moja córka poszła do angielskiej szkoly w wieku 7 lat i musiała się nauczyć. Panie mówiły do niej tylko po angielsku nikt jej na polski nie tłumaczył po miesiącu umiała się już dogadać

1 polubienie

A długo mieszkaliście w Anglii?

Bajki w języku angielskim z tłumaczeniem odrazu na Polski na pewno też dużo daje

A ile twoje dziecko ma ?

Dokładnie, zmęczony mózg trudniej ogarnia wszystko, myśli się plączą i ciężko się skupić. W takich chwilach warto dać sobie chwilę oddechu.

Dokładnie tak jest , warto robić przerwy , odpocząć , tak żeby mózg nabrał nową energię :wink:

No tu jest minus tej aplikacji. Mam wrażenie, że zdania są mocno abstrakcyjne i mało mają wspólnego z rzeczywistością :rofl::rofl: no i w kółko są powtarzane te same lub podobne

Raczej zaczynalam od Dora poznaje swiat… tam tez wtracaja slowka, tlumacza co znaczy, powtarzaja razem itp…

Nauka przez praktykę działa najlepiej . Dzieci to wgl chłoną szybko i wszystko :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Dora poznaje świat, muszę zobaczyć