Rodziłam dwa razy i przyznam ze kazdy porod inny. Przed drugim porodem czytajac o szybkich porodach jakie mialy kolezanki z forum pomyslalam ze fajnie bylo by tak urodzic;) ale teraz moge powiedziec ze nie zawsze szybki porod oznacza lepszy i lżejszy, wlasnie chyba tez dluzszy byl spokojniejszy mimo wszystko i bez komplikacji jakie towazyszyły przy drugim szybszym porodzie.
Każdy poród przebiega inaczej ;) strach zawsze jest ale trzeba być dobrej myśli ;)
Co do położnej to faktycznie najlepiej wybrać.. moja pierwsza była z powołania i idealna , pomocna i dokaldna.. druga za to miałam wrażenie, że przychodziła bo musiala - tylko raz zważyła syna , nie wpisała się do ksoazeczki i musiałam po nią dzwonić po czym nie przyjeżdżała albo dzwoniła upewniając się czy faktycznie jest potrzebna..
Myślałam, że położna można wybrać tylko ta z przychodni do której chodzi się..
Ja też oczywiście życzę jak najłagodniejszego porodu. Myśl pozytywnie. Staraj się przygotować do tego porodu w miarę możliwości . Jakieś masaże , ćwiczenia . Polecam wizytę u fizjo uro która podpowie jak można się przygotować na pewno . Będzie dobrze !
Co do poloznej jak ma sie jakas fajna albo z polecenia warto wybrac, ja jak sie orientowalam to mimo iz była mozliwosc wybrania z innej przychodni to bylo ryzyko ze moze nie przyjechac na patronaz;/ jak bedzie za daleko bo malo poloznych w przychodni;/ ale warto pytac co przychodnia to inne zasady;)
Karolcia 36 tc to juz ku koncowi;) ja w 36 trafilam do szpitala po odstawieniu magnezu;/ bralam do konca do dnia porodu czyli do pierwszego dnia 37 tygodnia bo kilka dni bylam na patologi
Ja magnez brałam do 36 tygodnia i córkę tydzień przenosiłam :) Potem poród mi wywoływali :) Teraz odstawiłam w 34 tygodniu i jestem w ostatnim -39 tygodniu :) Czekamy :)
Ja magnez i luteinę brałam do 38tc, w 37tc wyjęli mi krążek. Po odstawieniu urodziłam po 5 dniach, ale również mi wywoływali, chociaż był jeszcze czas.
Karolinko przede wszystkim nie stresuj się na zapas :))
Nie ma co się nastawiać na ból i ciężki bolesny poród. U mnie był straszny ból ze względu na oxytocynę, którą mi podali bo nie było rozwarcia. Jak już było to druga faza porodu poszła ekspresowo. A u niektórych jest na odwrót że rozwarcie jest, a sam poród długo trwa.
Hej. Ja osobiście sama miałam bolesny poród poprzez cesarskie cięcie, gdzie znieczulenie miejscowe nie zadziałało. Natomiast chce Cię pocieszyć, że bywają też szybkie i bezbolesne. Moja mama jeździła, "wypluwala" I po godzinie już wychodziła na papierosa ( wiem, że to nie jest dobre, ale nie zmienię tego ). Ostatni poród miała 10 lat temu i o 7:20 była w szpitalu a o 7:30 już mój brat był na świecie. Nie zdążyli jej przygotować do porodu, aby ino spodnie zdjęli i poszlo.
Pamiętaj, że nadzieja umiera ostatnia. Będzie dobrze i trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie:)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.