Szybkie przepisy na super obiady 🥗

U mnie w mieście pod galerią jest zawsze taki mały straganik warzywniak, ja wczoraj patrzę a tam mają truskawki i właśnie czereśnie :flushed: normalnie w szoku byłam jak zobaczyłam czereśnie takie ciemne bordowe

O matko już truskawki?:face_with_monocle:

Ja już jadłam truskawki ale nie polskie. Kupione w Lidlu :smiling_face_with_three_hearts: ale słodkie były

Truskawki już w lidlu i biedronce też widziałam, kusiły ale się wstrzymałam :grinning:

1 polubienie

Ja ostatnio kupilam w dino i były smaczne :wink:

Kuuurde dzisiaj z zakupów chyba bez truskawek już nie wyjdę :grinning: a powiedzcie dajecie maluchom takie owoce importowane czy raczej czekacie aż będzie sezon na nie w Polsce?

1 polubienie

Ja mojemu synkowi dałam na spróbowanie truskawki kawałek…. Ale on za dużo nie je. Zjadł chyba dwa kawałki

Ja akurat miałam zamrożone truskawki z zeszłego sezonu i to takie domowe z mamy ogródka, to odmroziłam i zrobiłam mojemu taki musik do kaszki na spróbowanie :blush:

1 polubienie

My kupiliśmy działkę rod i jest tam drzewo , ale się okaże w tym roku ,czy ładnie owocuje :smiley: a truskawek narazie nie kupuję, czekam na Polskie

1 polubienie

Mąż ostatnio też kupił , całkiem dobre były . Ale to jescze nie ten smak

Ja mam wrażenie że one w ogóle smaku nie mają. Nie ma to jak samemu sobie ze swojego krzaczka zerwać. A w ogóle wiecie że są pnące truskawki? Alternatywa dla mieszkających w bloku z balkonem

1 polubienie

Tak ja sadzilam takie na dzialce i wisialy sobie na altanie ale nie przyjęły sie :thinking::see_no_evil:

Tak wiem. Ja kiedyś w doniczkach takich długich na balkonie zasadziłam rzodkiewki 🫜 Pierwsze wyrosły super i były bardzo smaczne. Kolejne już nie wyrosły i nie wiem dlaczego. Ja też na balkonie sadziłam pomidorki koktajlowe i paprykę chili i to super wyrastało.

1 polubienie

Miałam sadzić w zeszłym roku ale koleżanka mnie sprowadziła na ziemię jak powiedziała że miała takie i przez cały sezon 5 truskawek się doczekała :sweat_smile: a ja już zaprojektowałam mężowi jaki stojaczek ma mi zrobić to mu się chociaż upiekło :joy:

Z tymi truskawkami to też trzeba uważać raz leżałam w szpitalu to babka po truskawkach takie uczulenie dostała, że guz na pół twarzy. Ale chyba to uczulenie się wzięło z tego, że jakieś pryskane musiały być

Tak, truskawki :strawberry: potrafią uczulać niestety i pomimo że są dobre to trzeba z tym uważać

Serio? Sąsiad ma te truskawki i jest ich dość sporo. Po kilka dziennie spokojnie z jednego krzaczka zbierał

Ja tez ! To chyba jednye danie ktore kazdy z nas moze zjesc i bedzie zadowolony… noooo dzieci wydłubują szpinak i mieso … ale … przynajmniej nie trzeba robic trzecj dań

Nie wiem czy tak jest ze wszystkimi truskawkami ale my najwięcej truskawek mamy w drugim roku od posadzenia. Kiedyś mieliśmy takie pnące w doniczce na tarasie i mieliśmy moze 4-6 truskawek i nie dotrwały do kolejnego roku, ale juz nie pamiętam dlaczego, czy zgniły od deszczu czy przymarzły zima

Może to zależy od odmiany :thinking: albo tak jak @SylwiaMK mowi że w pierwszym roku tak nie owocują

1 polubienie