U mnie w mieście pod galerią jest zawsze taki mały straganik warzywniak, ja wczoraj patrzę a tam mają truskawki i właśnie czereśnie
normalnie w szoku byłam jak zobaczyłam czereśnie takie ciemne bordowe
O matko już truskawki?![]()
Ja już jadłam truskawki ale nie polskie. Kupione w Lidlu
ale słodkie były
Truskawki już w lidlu i biedronce też widziałam, kusiły ale się wstrzymałam ![]()
Ja ostatnio kupilam w dino i były smaczne ![]()
Kuuurde dzisiaj z zakupów chyba bez truskawek już nie wyjdę
a powiedzcie dajecie maluchom takie owoce importowane czy raczej czekacie aż będzie sezon na nie w Polsce?
Ja mojemu synkowi dałam na spróbowanie truskawki kawałek…. Ale on za dużo nie je. Zjadł chyba dwa kawałki
Ja akurat miałam zamrożone truskawki z zeszłego sezonu i to takie domowe z mamy ogródka, to odmroziłam i zrobiłam mojemu taki musik do kaszki na spróbowanie ![]()
My kupiliśmy działkę rod i jest tam drzewo , ale się okaże w tym roku ,czy ładnie owocuje
a truskawek narazie nie kupuję, czekam na Polskie
Mąż ostatnio też kupił , całkiem dobre były . Ale to jescze nie ten smak
Ja mam wrażenie że one w ogóle smaku nie mają. Nie ma to jak samemu sobie ze swojego krzaczka zerwać. A w ogóle wiecie że są pnące truskawki? Alternatywa dla mieszkających w bloku z balkonem
Tak ja sadzilam takie na dzialce i wisialy sobie na altanie ale nie przyjęły sie ![]()
![]()
Tak wiem. Ja kiedyś w doniczkach takich długich na balkonie zasadziłam rzodkiewki Pierwsze wyrosły super i były bardzo smaczne. Kolejne już nie wyrosły i nie wiem dlaczego. Ja też na balkonie sadziłam pomidorki koktajlowe i paprykę chili i to super wyrastało.
Miałam sadzić w zeszłym roku ale koleżanka mnie sprowadziła na ziemię jak powiedziała że miała takie i przez cały sezon 5 truskawek się doczekała
a ja już zaprojektowałam mężowi jaki stojaczek ma mi zrobić to mu się chociaż upiekło ![]()
Z tymi truskawkami to też trzeba uważać raz leżałam w szpitalu to babka po truskawkach takie uczulenie dostała, że guz na pół twarzy. Ale chyba to uczulenie się wzięło z tego, że jakieś pryskane musiały być
Tak, truskawki
potrafią uczulać niestety i pomimo że są dobre to trzeba z tym uważać
Serio? Sąsiad ma te truskawki i jest ich dość sporo. Po kilka dziennie spokojnie z jednego krzaczka zbierał
Ja tez ! To chyba jednye danie ktore kazdy z nas moze zjesc i bedzie zadowolony… noooo dzieci wydłubują szpinak i mieso … ale … przynajmniej nie trzeba robic trzecj dań
Nie wiem czy tak jest ze wszystkimi truskawkami ale my najwięcej truskawek mamy w drugim roku od posadzenia. Kiedyś mieliśmy takie pnące w doniczce na tarasie i mieliśmy moze 4-6 truskawek i nie dotrwały do kolejnego roku, ale juz nie pamiętam dlaczego, czy zgniły od deszczu czy przymarzły zima
Może to zależy od odmiany
albo tak jak @SylwiaMK mowi że w pierwszym roku tak nie owocują