U mnie sasiedzi tez czestuja czeresniami takimi slodkimi
u nas wysyp co roku jablek i winogron ![]()
Teściowa ma domek i ogródek i też od niej mam niektóre owocki tj jabłka, śliwki, gruszki, malinki. Truskawek niestety nie
Ale czereśnie ma dopóki ich szpaki nie zjedzą więc trzeba w porę zebrać ![]()
No i oczywiście warzywka ma. Na jesień ma też dynie
Mi się marzy miec takie dużo drzewo czereśni ![]()
podejść zerwać i nie płacić takich wysokich cen
mnie naszła ochota na truskawki i wczoraj zrobiłam zupę owocową z kluskami
moja teściowa ma zawsze pyszne gruszki i czereśnie , to zawsze dużo dostajemy ![]()
Moi rodzice na działce mają duże drzewo czereśni i jak owoce są niedojrzałe to jest ich ful, a jak dojrzeją to wszystko zjadają szpaki . Tylko od dołu drzewa zostaje trochę dla nas. Pewnie inni jakoś to zabezpieczają.
U nas sasiedzi zakladaja taka jakby siadke od gory na cale drzewo i to chroni przed szpakami ![]()
To tak jak u moje teściowej
a potem są te czereśnie z dziurami
U nas w zeszłym roku sąsiad co chwilę odganiał szpaki, dał parasolkę na drzewo żeby je odstraszyc, zrobił też stracha na ptaki - dał na kukłę jeszcze jakieś woreczki itp
Za to sąsiad moich rodziców nie robił nic żeby odstraszyć ptaki bo żadne do niego nie przyleciały a miał mega dobre czereśnie
U nas sasiad ma taki jakby dzwon i co chwile dzwoni ale nie wiem czy on siedzi i wali w to czy to jakos samo dzwoni🤣
Teściowa też nie odgania no nie ma jak. Drzewo jest mega wysokie. Jak chcemy czereśnie to musimy zerwać je nim szpaki zaatakują ![]()
Z czego wynikało że u drugiego sąsiada nie jadły ich szpaki? Czymś spryskał?
Niczym nie pryskał ale ma kota który nie lubi ptaków i wspina się po drzewie ![]()
Aaaa moja teściowa też miała koty ale to szpaków nie odstraszało ![]()
Mój sąsiad szpakom radio puszczał, żeby je odstraszyć ![]()
![]()
![]()
Hahahah genialne, a pomagało ? Może mojemu sprzedam ten pomysł w zamian za czereśnie ![]()
Niby jakieś tam czereśnie zostawały ![]()
![]()
![]()
Oj tak
też czekam na fasolkę, groszek zielony, bób, truskawki, maliny i czereśnie
mam taki super warzywniak o zawsze latem codziennie tam jestem
Ooooo bob bym zjadła mniam mniam mniam
Same pysznosci
jedynie bobu nie lubie ale moi domownicy juz tak ![]()
Ooo jak ktoś ma czereśnie to bogaty ![]()
![]()
To sąsiedzi u moich rodziców to samo, w sezonie czereśniowym codziennie radio od 5 rano chyba już dudni do ciemnej nocy ![]()
kosmos, jak byliśmy akurat i miało się chęć pospać, okno otwarte bo cieplutko a tu nagle bam i radio dają ![]()
![]()
ale czereśnie mają bo sąsiadka gdzieś tam handluje podobno ![]()
![]()
Ja lubię te czeresnie duże bordowe albo żółto czerwone. Moja teściowa ma te małe ale też są słodkie i dobre ale
Muszę sprawdzać bo lubią w nich być robaki ![]()
![]()