Szybkie przepisy na super obiady 🥗

U mnie sasiedzi tez czestuja czeresniami takimi slodkimi :wink: u nas wysyp co roku jablek i winogron :wink:

Teściowa ma domek i ogródek i też od niej mam niektóre owocki tj jabłka, śliwki, gruszki, malinki. Truskawek niestety nie :smiling_face: Ale czereśnie ma dopóki ich szpaki nie zjedzą więc trzeba w porę zebrać :smiley::grin: No i oczywiście warzywka ma. Na jesień ma też dynie

Mi się marzy miec takie dużo drzewo czereśni :star_struck::rofl: podejść zerwać i nie płacić takich wysokich cen :see_no_evil: mnie naszła ochota na truskawki i wczoraj zrobiłam zupę owocową z kluskami :face_with_peeking_eye: moja teściowa ma zawsze pyszne gruszki i czereśnie , to zawsze dużo dostajemy :face_with_peeking_eye:

Moi rodzice na działce mają duże drzewo czereśni i jak owoce są niedojrzałe to jest ich ful, a jak dojrzeją to wszystko zjadają szpaki . Tylko od dołu drzewa zostaje trochę dla nas. Pewnie inni jakoś to zabezpieczają.

U nas sasiedzi zakladaja taka jakby siadke od gory na cale drzewo i to chroni przed szpakami :slight_smile:

1 polubienie

To tak jak u moje teściowej :grin: a potem są te czereśnie z dziurami

U nas w zeszłym roku sąsiad co chwilę odganiał szpaki, dał parasolkę na drzewo żeby je odstraszyc, zrobił też stracha na ptaki - dał na kukłę jeszcze jakieś woreczki itp
Za to sąsiad moich rodziców nie robił nic żeby odstraszyć ptaki bo żadne do niego nie przyleciały a miał mega dobre czereśnie

1 polubienie

U nas sasiad ma taki jakby dzwon i co chwile dzwoni ale nie wiem czy on siedzi i wali w to czy to jakos samo dzwoni🤣

Teściowa też nie odgania no nie ma jak. Drzewo jest mega wysokie. Jak chcemy czereśnie to musimy zerwać je nim szpaki zaatakują :joy:
Z czego wynikało że u drugiego sąsiada nie jadły ich szpaki? Czymś spryskał?

1 polubienie

Niczym nie pryskał ale ma kota który nie lubi ptaków i wspina się po drzewie :joy:

1 polubienie

Aaaa moja teściowa też miała koty ale to szpaków nie odstraszało :sweat_smile:

Mój sąsiad szpakom radio puszczał, żeby je odstraszyć :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Hahahah genialne, a pomagało ? Może mojemu sprzedam ten pomysł w zamian za czereśnie :joy:

1 polubienie

Niby jakieś tam czereśnie zostawały :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Oj tak :smiling_face_with_three_hearts: też czekam na fasolkę, groszek zielony, bób, truskawki, maliny i czereśnie :smiling_face_with_three_hearts: mam taki super warzywniak o zawsze latem codziennie tam jestem

2 polubienia

Ooooo bob bym zjadła mniam mniam mniam

2 polubienia

Same pysznosci :slight_smile: jedynie bobu nie lubie ale moi domownicy juz tak :speak_no_evil:

Ooo jak ktoś ma czereśnie to bogaty :face_with_hand_over_mouth::rofl:

To sąsiedzi u moich rodziców to samo, w sezonie czereśniowym codziennie radio od 5 rano chyba już dudni do ciemnej nocy :face_with_peeking_eye::sweat_smile: kosmos, jak byliśmy akurat i miało się chęć pospać, okno otwarte bo cieplutko a tu nagle bam i radio dają :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::sweat_smile: ale czereśnie mają bo sąsiadka gdzieś tam handluje podobno :stuck_out_tongue_winking_eye::joy:

Ja lubię te czeresnie duże bordowe albo żółto czerwone. Moja teściowa ma te małe ale też są słodkie i dobre ale
Muszę sprawdzać bo lubią w nich być robaki :face_with_peeking_eye::rofl: