Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Może któraś mi podpowie co mogę zrobić na obiad z groszkiem cukrowym i szparagami :sweat_smile::sweat_smile: to mi zostało i nie mam pojęcia jak to połączyć

1 polubienie

Risotto lub makaron w sosie śmietanowym, groszkiem i szparagami :sweat_smile:

Z groszkiem można zrobić spaghetti dla maluszka :wink: albo zupę krem z groszku. Pytanie ile go masz

Ale pychotka , mi się pierwsze co rzuciło w oczy to mini serduszko , też je widzicie :yum::yum::yum::face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Widze posrodku talerzyka :slight_smile:

Poproszę o przepis :smiley: i dziewczyny może macie jeszcze inne przepisy ze szparagami? @Mama.kacperka mi się nie rzuciło , ale jak napisałaś o tym to sprawdziłam i faktycznie , ale jesteś spostrzegawcza :star_struck:

2 polubienia

Ten makaron ze szparagami uwielbiam :heart:

https://www.instagram.com/p/C6Jb56iIEGd/?igsh=enZyZTJ1amNicWh5

1 polubienie

Aleee mega strona :face_holding_back_tears: super inspiracje :drooling_face::drooling_face:

3 polubienia

Bardzo ciekawe połączenie. I nie jest mdłe ?

Mmm, ale pyszności tam masz :heart_eyes:

Ale mi teraz narobiłyście ochoty na szparagi :smiling_face_with_three_hearts:

Moja koleżanka platki drozdzowe daje do rosołu bo dają fajny smak umami.

1 polubienie

Ja to bym zjadła fasolkę szparagową z bułką tartą :smiley: a o tych płatkach to nigdy nie słyszałam , a gdzie je można kupić?

2 polubienia

Ja tez uwielbiam fasolke ;),czekam az bedzie w sklepie ale to jeszcze troche :speak_no_evil: no i pewnie pierwsze tygodnie xena bedzie powalac :sweat_smile:

3 polubienia

Już wcześniej pisały dziewczyny że kupują na allegro i że też są w Rosmann.

Ja właśnie chcę kupić by spróbować , tak z ciekawości

1 polubienie

Ja ze wszystkim :speak_no_evil::see_no_evil: ja to czekam na truskawki i też jestem mega ciekawa jaka cena będzie i czereśnie :hear_no_evil: @Mamuska357 dziękuję nie widziałam chyba albo zapomniałam , ja też kupię z ciekawości :slight_smile:

1 polubienie

Ja truskawki mam własne, w zeszłym roku mąż już nie mógł patrzeć na truskawki a ja codziennie coś z nic robiłam bo ile można jeść same truskawki ze śmietana. Dużo też zamroziłam i jemy do dziś :see_no_evil: a mieliśmy tylko 4 małe rzędy (chyba jakoś jeden rząd na 4 metry).
Juz nie mogę doczekać się sezonu :heart:

1 polubienie

Ale ekstra, nie ma to jak własne truskawki. Nieźle Ci obrodziły.
Ja kupowałam w zeszłym roku od „chłopa” w rzeczywistości była to Pani maliny. Kupiłam 5kg
i zrobiłam z nich soki na całą zimę. I piję cały czas z piwem %0 na laktację
:grin:

1 polubienie

A często mam , mieliśmy dużo fasolki w słoikach i często robię . Pychotka :smiling_face:

1 polubienie

Ja to uwielbiam truskawki i czereśnie jak są takie drogie to wytrzymać nie mogę i chociaż garść kupię jak są dobre ale to 10 zł za garstkę płaciłam rok temu :rofl::rofl:

1 polubienie

Ohh truskawki, fasolka, czereśnie - mmm same dobroci! A najlepsze to te z tzw DARÓW LOSU, od sąsiada, babci, znajomych :yum:
To ja muszę się pochwalić że w ubiegłym roku bardzo obrodziła nam brzoskwinia i jabłonie - o matko, ile tego było :joy::sweat_smile:

1 polubienie