Jak znajdę robaka to koniec jedzenia …. Tak juz mam. Jak znajdę chrząstkę czy coś w kiełbasie czy mięsie to mam to samo
Na pewno w tym roku jak kupię to spojrzę w środek i jak zobaczę jakiegoś robaka to ostatni raz zjadłam ![]()
![]()
![]()
Jak to.sie mowi czego oczy nie widza , tego sercu nie zal
i tak w tym przypadku lepiej nie grzebac ![]()
Ooo pychotka , też muszę zrobić ![]()
![]()
![]()
W malinach też czasem lubią siedzieć robale
Do malin sie nie zaglada! Zamyka sie oczy i zajada ze smakiem ![]()
Też bym tak chciała robić
Hahaha
coś w tym jest! ![]()
@Magdallenka0897 nie zaglądaj, tylko jedz i ciesz się tym, że są pyszne
bo stracisz radość z ich zjadania ![]()
Ja w maliny to akurat zawsze zaglądam
ja widziałam kiedyś jak kuzyn otworzył śliwkę a tam pełno robali i on to i tak zjadł … bleee
@Mamii ale teraz jak kupię to będę pamiętać o tym co napisałaś
ale nie dość że takie drogie to jeszcze z robakiem
Jak o tych robakach mowa, to też kiedyś incydent miałam. Na obiad miałam ziemniaki, jajko i kalafiora (kalafior taki eko, z własnego ogródka). I przekrawam go, patrzę a tam szczypawka ŻYWA! A kalafior był ugotowany xd
Oczywiście do kosza poszedł cały obiad z obrzydzenia xd
O kurczę, jak ona tam przeżyła w tym wrzątku ? No mnie takie rzeczy obrzydzają. Ja kiedyś w chlebaku na chlebie mrówki znalazłam. Masakra. Okazało się że szybem wentylacyjnym sobie szły i sobie zrobiły pod szafkami kuchennymi trasę do chlebaka. Oj chwilę mi zajęła walka z nimi. Oczywiście nakupowałam preparatów przeróżnych.
O nie , najgorszy robal
ja pamietam jak kiedys spalismy na podworku w namiocie i one tam łaziły
tak to ich nie widac , a jak sie tylko namiot rozkladalo to zawsze jakas sie znalazlo
O tak najgorsze co może być. Kiedyś moja mama zrobiła kompot z czereśni, a po ugotowaniu wypłynęły robaki
jak było przykro, ale nie potrafię już nic zjeść albo wypić jak wiem, że tam był robak albo wlos
Dlatego ja jak mam czereśnie to zalewam je wodą i odstawiam na pół godziny i jak są robaki to wylezą bo będą się topić ……
Te kupne za miliony monet muszą być dobre! ![]()
![]()
@ironiczniepateyczna o nieee, najgorzej ![]()
no ale te robaki to naprawdę uwielbiają czereśnie ![]()
![]()
@Mamuska357 oo właśnie kiedyś słyszałam o tej metodzie właśnie, żeby namoczyć to wyjdą jakby coś ![]()
Do tej pory jak moczyłam to nic nie wychodziło ale jak sprawdzałam jedząc to też nie było ![]()
Moja mama w zeszłym roku dostała sporo czereśni od sąsiada, wiadomo takie eko, nie pryskane itd
ale też przekornie chciała sprawdzić czy nie ma tam robaków, niestety jak je namoczyła to wyszło ich dużo ![]()
miałyśmy nadzieję, że wyszły wszystkie ale jak zaglądałyśmy do środka to nadal tam były więc wszystkie czereśnie poszły do kosza niestety…fuj ![]()
No bo te co nie wyszły pewnie się utopiły w środku. No i szkoda czereśni ale robaczywe niestety nie mają u mnie też szans ![]()
O to nawet nie wiedzialam ze tak sie robi ![]()
Miałam w zeszłym roku to samo , jeszcze bob potem dostałam i też były robaki fuj