Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Ooo polecasz? Ale to taki bardziej musztardowy? Czy jaki?

Ja nie lubię musztardy , zapach mnie totalnie przeraża

Uwielbiam ten sos, no jak sos gold Kentucky z KFC :heart:

1 polubienie

Ja akurat nie lubię tego sosu :grin::see_no_evil: zawsze śmietanowy , czosnek albo słodko kwaśny / orientalny :smiley:

1 polubienie

Ja bardzo lubię , zawsze w kfc brałam do kurczaczków, a później ktoś wstawił na tiktoku albo instagramie, że ten z roleskiego tak samo smakuje. Ciężko go do czegoś porównać jest dość specyficzny i nie każdemu smakuje. Czuć musztardę , jest taki słodko-słony. Musiałabyś sobie kiedyś wypróbować w kfc i zobaczyć czy ci podejdzie. Ja go używam do nuggetsów takich domowych i wszystkiego co jest z kurczaka i w panierce.

1 polubienie

Hnmmm to jak taki z KFC i o może nawet kiedyś jadłam

Wiem, ja czuję lekka różnice i gdyby KFC wypuściło oryginał to byłabym w niebie ale aktualnie się zadowalam tym :grin:
@Mamuska357 on jest taki trochę majonezowy słono słodki z wędzonym posmakiem ale takim mega delikatnym. Warto spróbować tego z KFC i jak posmakuje to ten jest na prawdę warto polecenia

1 polubienie

To fakt jest lekka różnica ale ja czuję się nim zaspokojona . O właśnie tego słowa mi brakowało , że czuć taki wędzony posmak . Dobrze to opisałaś .

1 polubienie

A tak wgl to długo nie jadłam Kfc , w moim mieście zrobili nową restauracje a nawet tam nie byłam :see_no_evil:

A ja jadłam jakieś 2 tygodnie temu :crazy_face: byliśmy po drodze na zakupy z małym :face_with_peeking_eye: ale to jest tak że masz ochotę a jak już zjesz to masz spokój na jakiś czas

Oj chciałbym mieć spokój na jakiś czas :cry::cry: ale to tak mnie ciągnie :joy:

Ja wtedy jak już to jem rollo w bułce nie pamiętam kiedy jadłam

A co dobrego jadłaś ? Kubelek czy bardziej bułki ? Mnie często po kfc brzuch bolał @Mama.kacperka w bułce jest fajny bo jak ma talerzy można zjeść :smiley:

Ja w czwartek musiałam zjeść coś na szybko i wstąpiłam do kfc na tego nowego „burgera” bez bułki. Ale był strasznie słony, poziej też było mi ciężko na żołądku po nim. Ale w sumie dzięki temu za szybko tam nie wrócę :see_no_evil:

Ja lubię twistera albo właśnie kubełek ale że skrzydełkami … lubię też polędwiczki…. Mniej nogi i nie przepadam za bites …. wg mnie sama panierka to jest :face_with_peeking_eye:

Ooo to ja nawet nie wiedziałam , że są jakieś nowości :smiley: @Mamuska357 to dla mnie te bites tak samo , i lubię stripsy albo hot Wingsy i widzę , że jest -50% na drugi kibelek :smiley:

No na Lubeki są czasem promocje. Tekie na jedną osobę są za 9,99zl z tego co pamiętam

Mi z kfc ostatnio zasmakowała tam kukurydza :face_with_peeking_eye: Ostatnio jak byłam nie sprawdziłam czy jeszcze jest :drooling_face:

Moj mąż lubi kukurydzę ale kiedyś dawali całą a potem cwaniaki zostawili cenę jak za cala a sprzedają pół w tej cenie. Masakra

Ja nawet jej nigdy nie jadłam :smiley: