Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Ooo jezu to wgl mnie namówiłyście kocham frytki haha

U mnie dziś na obiad będą kotlety ruskie - zostały ziemniaki z cebulką z wczoraj #zerowaste :herb::heart:

1 polubienie

U mnie to co ugotuje mamusia :face_with_hand_over_mouth::rofl: przyjeżdzaja dziadkowie dzisiaj trochę odciążyć rodzicow :smiley:

1 polubienie

Ale masz fajnie :grinning::grinning::grinning: u mnie dzisiaj danie chinskie z ryzem :rofl:

Kotlety ruskie ? A co to za danie ? :wink: pierwszy raz słyszę o takiej potrawie :slight_smile:

Ja mam AF od jakichś dwóch miesięcy i pierwsze myślałam, że to jednak kolejny zbędny gadżet :thinking: jakoś mnie nie przekonywał ale teraz używam coraz częściej i faktycznie fajna sprawa i ułatwianie szybkiego gotowania :smiling_face_with_three_hearts: wczoraj robiłam szaszłyki i wyszły świetne :oden:

1 polubienie

Oj tak ta przyprawa to zmienia każdego kurczaczka w takiego jak z różna, też uwielbiam i to moją przyprawa musy have jesli chodzi o kurczaka.

@chloria @Mamamamusia frytki z airfryera to najlepsze frytki jakie istnieją, mi już nie smakują ani z piekarnika ani z oleju. Jedyne pełnoprawne to te z airfryera :smiling_face_with_three_hearts: a że jeszcze w wersji “fit” to już w ogóle :grin:

U nas dzisiaj właśnie fryteczki wjadą z airfryera i pita z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty :smiling_face_with_three_hearts: kocham to połączenie.

1 polubienie

@Mamamalwi to po prostu farsz z pierogów ruskich w formie kotleta :sweat_smile:

1 polubienie

Makaron z syszonmi pomidorami i szpinakiem tez jest u mnie czesto. Kocham. Dzieci tez lubia

2 polubienia

U nas tez mc czasami jest. Nie wiem czemu te niezdrowe rzeczy są takie dobre hehe

1 polubienie

U nas często na obiady są:
:black_small_square:spagetti bolognese
:black_small_square:makaron z tuńczykiem
:black_small_square:naleśniki
:black_small_square:placki ziemniaczane
:black_small_square:domowa chińszczyzna
:black_small_square:pinsa lub domowa pizza
:black_small_square:standardowo - ziemniaczki, mięsko i surówka

My dzisiaj mamy kotleta z ziemniakami i kalafiorem a co u was na niedzielny obiadek? :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja czasem robie mielone z ryzem , jezu jakie to jest dobre :see_no_evil:

2 polubienia

Aaa tzn oszukane gołąbki :sweat_smile::heart:

Haha serio tak sie nazywaja :see_no_evil: nie wiedzialam , ja je smaze jak kotlety mielone i w ogole to chyba jutro na obiad zrobie . Mega szybko sie je robi

@chloria o extra pomysł :heart: czasami mi zostaje farsz to teraz już wiem jak go wykorzystać żeby nie dorabiać ciasta :woman_cook:

1 polubienie

@asiam1 tylko mielone + ryż ? Ja jeszcze dodaję posiekaną kapustę :wink: i u mnie też jak u @chloria nazywa to się oszukanymi gołąbkami :crazy_face:

1 polubienie

Tak , mieso mielone , ryz , bulka tarta i nirmalnie smaze jak kotlety :grin: moj maz kiedys zupe gołąbkową robil wlasnie z kapusty i mielonego :grin:

1 polubienie

U nas też się nazywają oszukane gołąbki :crazy_face: uwielbiam :yum::yum:

1 polubienie

Kurcze, szkoda że wcześniej nie widziałam tego wątku bo zrobiłabym gołąbki a nie pulpety :speak_no_evil::see_no_evil: