Tabliczki do zdjęć - fajny gadżet czy instagramowa moda? 📸

@ewelka8990 ja właśnie córce robiłam takie zdjęcia :heart: ale jakoś nie wpadłam na to żeby je zebrać w jeden kolaż na koniec :see_no_evil:

1 polubienie

Ja miałam takie tabliczki i szczerze mówiąc bardzo się cieszę, że je wzięłam, choć pewnie nie używałam ich co miesiąc idealnie punkt po punkcie jak na Instagramie. U nas to była fajna pamiątka z pierwszego roku życia nawet jeśli nie do każdego zdjęcia przebranie było idealne, to za każdym razem, gdy je wyciągałam, miałyśmy z mężem moment uśmiechu i małą „mini sesję”, która potem super wygląda w albumie albo na dużej ramce z kolażem. Dla mnie największa wartość to właśnie wspomnienie i taka rodzinna dokumentacja, a nie perfekcyjne zdjęcia. Dużo zależy od tego, jaki masz plan na zdjęcia jeśli lubisz uwieczniać momenty i w ogóle zdjęcia maluszka, to to jest naprawdę miły dodatek i nie żałuję, że je kupiłam. Tabliczki robią fajne zdjęcia, bo są czytelne i przez to łatwo potem zobaczyć jak maluch rośnie. Jeśli chodzi o konkretne ja miałam takie drewniane z wymiennymi miesiącami i byłam z nich bardzo zadowolona, bo pasowały do różnych ujęć i łatwo je ustawić. Zdecydowanie lepiej wziąć taką, którą można potem jeszcze wykorzystać (np. do zdjęć z tygodniami na początku albo urodzinowe), a nie taką jednorazową.
Oczywiście jak jesteś pewna, że nie zależy Ci na robieniu zdjęć co miesiąc albo zdjęcia w ogóle nie są Twoją bajką, to nie jest to rzecz „niezbędna” i spokojnie można pominąć naprawdę nie żałowałam, ale znam mamy, które nigdy ich nie wyciągnęły po pierwszym użyciu i leżą zapakowane.
Zdecydowanie miła pamiątka jeśli lubisz zdjęcia, nie jest to rzecz konieczna, ale ja bym poleciła, bo później miło wraca się do tych kadrów.

1 polubienie

No fajny pomysł ale pewnie ciezki do wykonania :speak_no_evil::wink:

1 polubienie

Oj tak nie wiem kiedy to zleciało 5 miesięcy dobrze się nie obejrzę a zleci do roczku :see_no_evil:

1 polubienie

To jest dosc proste w uzytkowaniu :slight_smile: ja najczesciej korzystam z niego zeby sie zainspirowac bo proboje dom i ogrodek urzadzic a jakos nie mam flow. Jestem Grazyna biznesu wiec korzystam z darmowej wersji, tam sa chyba 3 zdjecia na dzien ale w zupelnosci wystarcza. Sproboj :slight_smile:

1 polubienie