Mata jest cudna, synek spędził na niej wczoraj ponad godzinę bez marudzenia. Bylismy z mężem w szoku ze az tak go pochłonęła ;). Bardzo podoba mi sie to ze będzie rosla razem z dzieckiem, lubię i cenie gadżety ktore sluza dziecku dłużej. Samo wykonanie maty bardzo pomysłowe, porządne i przemyślane w każdym calu. Dużo zabaweczek, szeleszczących elementów, gryzaki, różne faktury materiałów - Wszystko mocno rozwijające zmysły dziecka i moim zdaniem zastąpi z powodzeniem spora ilość zabawek. Jesteśmy w tej macie zakochani, dziękujemy!
Jak zwykle nie wiem czy dałam w drobnym miejscu, wiec dodam jeszcze tutaj :D
Mata jeszcze w opakowaniu a synek już zachwycony <3 Jest mięciutka, super też jest to, że w sensorycznych kolorach wiec będzie idealna już od maluszka. Jest też interaktywna, wydaje różne dźwięki i szelesty, no i mamy lusterko do przeglądania oraz kilka innych zabaweczek. Myśle, że spodoba się każdemu dziecku. ;)
Nasza mata również jest w użyciu. Synek co prawda jeszcze nie korzysta z wszystkich funkcji maty, ale już potrafi zawiesić wzrok na zabawkach :) Świetna sprawa, że z maty można zrobić mini kojec i mogę bez obaw umieścić w nim maluszka. Mata jest odpowiednio gruba i miękka, więc synek może sobie uciąć w niej nawet drzemkę i ćwiczyć leżenie na brzuszku. Na pewno posłuży mu długi czas, bo produkt jest świetnej jakości.
Mata edukacyjna super. Córka co prawda ba 7miesiecy ale jest bardzo zadowolona.. Wszystkiego dotknie.. Zabawki wiszące super, kolory rewelacja.. melodyjki, palak lusterka super.. jest bardzo delikatny material. Milutki ;)) naprawdę super mata . Córka na brzuchu leży i się bawi na niej. . Bardzo się cieszy że ja mamy ❤
My matę dostaliśmy do testowania nie teraz tylko jak była kilka miesięcy temu. Używamy jej od 2 miesięcy i mogę powiedzieć że jest ona głównym zajęciem synka w ciągu dnia, mata jest zawsze rozłożona na dole w gościnnym pokoju na rogówce albo na podłodze, a tam spędzamy najwięcej czasu więc mały leży na niej bardzo często. Bardzo dużą zaletą maty jest jej grubość, która doskonale izoluje maluszka od zimnej podłogi zwłaszcza, gdy w domu nie ma dywanów, nawet gdy wyłączyliśmy ogrzewanie podłogowe i kafle były właśnie zimne mata bardzo dobrze sobie poradziła. Ponadto ze względu na swoją grubość pełni funkcję ochronną, można ustawić ją na twardej powierzchni, w naszym przypadku bardzo twarde kafle gresowe i mieć pewność, że dziecko bawiąc się i wykonując przy tym różne akrobacje nie zrobi sobie krzywdy. Kolejną zaletą maty jest jej kolorystyka, jest piękna kontrastowa, która wpływa na rozwój zmysłu wzroku oraz ćwiczy spostrzegawczość dziecka. Kolory zachęcają i przyciągają do zabawy, naszemu synkowi ona naprawdę przypadła do gustu bo bardzo chętnie się na niej bawi, fika i przewraca. Cała mata uszyta jest z różnych faktur materiałów: gładkiego, zamszowego i minky, czyli z drobnymi wypustkami. Materiały są przyjemne i delikatne w dotyku co doskonale sprawdza się przy delikatnej skórze dziecka, bez obaw dziecko może leżeć na macie na pampersie. Nasz synek uwielbia dotykać gołymi stópkami części zamszowej, albo części minky z wypustkami gdy leży na niej gołym brzuszkiem. Mata jest pokaźnych rozmiarów dlatego też rośnie razem z dzieckiem. Funkcja kojca jest bardzo wygodna, ponieważ uchroni malutkie dziecko przed sturlaniem się z maty, może służyć jako przechowalnia do zabawek po całym dniu, wszystkie są w jednym miejscu. Do kojca możemy wrzucić piłeczki i wtedy pełni funkcję baseniku. Dla większego dziecka złożone brzegi pełnią funkcję przeszkód, które wspierają rozwój ruchowy dziecka, rozwija się przy tym umiejętność myślenia, ponieważ dziecko musi wymyślić w jaki sposób się z niej wydostać. Matę możemy używać samą lub z pałąkami w komplecie. Są one stabilne, a zarazem bezpieczne i pomogą większemu dziecku w nauce wstawania. W matę zostały wszyte kółeczka zabawki. Każde kółeczko to inna zabawka: melodyjka, grzechotka, piszczałka, lusterko, 2 szeleszczące. Elementy te pomagają rozwijać zmysł słuchu. Ponadto do maty dołączone jest duże lusterko, które można odpiąć i można umieścić je w dowolnym miejscu na pałąku, lub tak jak my przypinamy lusterko do szczebelek w łóżeczku i synek bardzo fajnie do niego gaworzy. Do maty doszyte zostały kontrastowe tasiemki, które kuszą małe rączki. Mata oraz jej zabawki pozwalają poznawać i odkrywać otaczający świat: dotykamy, gryziemy, szeleścimy, grzechoczemy,piszczymy, głaskamy pluszowy materiał, miziamy się pluszowymi elementami. Podsumowując mata jest cudowna i w rzeczywistości piękniejsza i żywsza niż na zdjęciach. Jeśli ktoś się waha przed jej zakupem zachęcam do obejrzenia na żywo i już nie będzie miał żadnych wątpliwości.
Mata doszla jest świetna kolory kontrastowe dobrane rewelacyjnie ☺ wszystkie dodatki na świetnie dobrane do potrzeb rozwojowych maluszka ☺ melodyjka w macia jest idealnie wyostrzona ☺ materiał bardzo mięciutki polecam w 100 %
Powiem szczerze ta mata jest tak fajna że samam bym sie nią pobawiła ;p
Superczas ja się na niej kładę koło synka " oko w oko" i wtedy obkręca się w moją stronę i gaworzy do mnie i się cieszy.
Drogie Mamy,
bardzo się cieszymy, że mata spotkała się z tak dobrym odzewem. Staramy się, aby nasze produkty spełniały Wasze oczekiwania. Dziękujemy Wam za feedback.
Pozdrawiamy,
Mamy_Canpolu
My jak tylko wrócimy do domku i dojdziemy do siebie będziemy już powoli testować matę. Mam nadzieję ze synkowi przypadnie do gustu. Myślę że nawet dla takiego maluszka który powoli z każdym dniem dostrzega bardziej wyraziste kolory i kształty będzie ona idealne. Tutaj właśnie o to chodzi żeby pobudzić i zachęcić maleństwo do dostrzegania tych kontrastrujacych barw.
Życzymy Wam wszystkim wielu przyjemnych chwil na zabawie przy użyciu maty :)))
Pozdrawiamy,
Mamy_Canpolu
Najlepsze w macie są nie tylko kolory kontrastowe się też funkcja 3w1 maty. Bo to naprawdę się sprawdza
Maty sensoryczne dla dzieci to świetna zabawa dla maluchów, wspierająca ich rozwój, która doskonale wspiera także rodziców. Mata zrobiła na nas wszystkich bardzo pozytywne wrażenie. Żywe kolory przyciągają uwagę dziecka. Stymulują i zachęcają do zabawy. Mata świetnie wspiera rozwój zmysły wzroku, dotyku, słuchu. Mata, dzięki jej elementom zachęca malucha do aktywności, maluch próbuje sięgać zabawki, przekręcać się na brzuszek. Mata posiada wiele interaktywnych elementów, takie jak grzechotki, lusterko, elementy szeleszczące, czy dzwoniące. A to sprawia, że mata zajmuje maluszka na długo. Zabawki są odpinane, podobnie jak duże lusterko, dlatego ulubione elementy zawsze możemy mieć przy sobie. Do maty można z łatwością dopiąć także inne zabaweczki z tej samej serii. Pałąki można odpiąć, wówczas zyskujemy świetne miejsce dla maluszka na zabawę. Dużym atutem maty jest też możliwość zawiązania boków maty. Wiązanie to dużo lepsze rozwiązanie aniżeli rzepy. Mata jest gruba, miękka, posiada różne faktury materiałów, gładki, minky, pluszowy.
Mata wykonana jest estetycznie, nie zajmuje wiele miejsca, świetnie sprawdzi się także w mniejszych przestrzeniach. Świetnie trafia w gust zarówno maluszków, jak i nieco starszego rodzeństwa. Mata wykonana jest z materiałów, które łatwo utrzymać w czystości. Reasumując mata zasługuje na szóstkę.
My z maluszkiem chcieli byśmy jeszcze raz bardzo serdecznie podziękować zespołowi canpol za możliwość przetestowania tak świetnego produktu jak mata sensory toys. Juz bezpośrednio po otwarciu paczki bardzo w oczy rzuca sie super jakość mata jest dość duża wykonana z mieciutkiego i solidnie zeszytego materiału. Od momentu rozłożenia jest u nas w codziennym użytku. Fantastyczne jest to że gdzie malec sie nie obróci tam czekaja na niego nowe stymulujące go bodźce. To lustereczka to piszczałka ,melodyjka ,szczeleszczące elementy odstające metki super sprawa to też te wiszące elementy,grzechotki które dziecko moze próbować chwycić raczkami. Myślę ze mata posłuży nam jeszcze przez długi czas żałuję troche że na taki gadżet nie zdecydowałam sie wcześniej . Bardzo podoba mi sie również ta opcja że z maty możemy stworzyć mini kojec dla maleństwa i nie przejmować się tym ze dziecko wyturla sie np na zimne płytki czy panele. Świetne jest również to ze do maty możemy przymocować inne kontrastowe zabawki z tej kolekcji i stworzyć dziecku mate o jeszcze bardziej wzbogaconej wersji .
Już wyżej wychwalałam matę za wszystkie czasy natomiast dziś muszę dodać że zaskoczyła mnie jeszcze bardziej mój maluszek wczoraj niestety zwymiotował na macie i dzisiaj zastanawiałam się jak ją doczyścić .Co prawda nie zalecane jest pranie tej maty natomiast ja doskonale wiedziałam że mokrą szmatką tego nie doczyszczę dlatego postanowiłam zaryzykować
.Wsadziłam matę do dużej poszewki na poduszkę i wyprałem w pralce na 30 stopni ryzyko się opłaciło mata Jest jak nowa w ogóle niezniszczona zabawki w niej zamontowane działają bez zarzutów a o nie obawiam się najbardziej w szczególności o tą grającą natomiast wolałam zaryzykować bo lepiej żeby dziecko bawiło się na czystej macie ryzyko się opłaciło Mam nadzieję że nie będę musiała robić tego drugi raz notomiast wykonanie jest tak porządne że naprawdę nic się z nią nie stało
Mata jest świetna, codziennie z niej korzystamy!
Ja jeszcze dla młodszej córeczki nie rozłożyłam ale czas chyba najwyższy to zrobić
Pina, ja też swoją wcześniejszą matę prałam, bo już była w takiej kondycji, że nie było wyjścia i też grający element działa. Tą też wypiorę jak będzie potrzeba. Nie trzeba sie pralki obawiać.
Tak funkcja 3w1, jest super, bo można jak małe dziecko zrobić kojec i nic nie powypada, a potem stopniowo dopasowywać do wieku dziecka.
Tak to prawda mata jest super ;)) córka lubi się nią bawić
Rena trochę gorzej jak ma się starszą córkę bo wtedy trzeba pilnować jak położy się na macie nawet jak zrobi się z niej kojec