Testy ciążowe

ja robiłam test z apteki. To on potwierdził moją ciąże. Gdyby tak nie było to na pewno bym wykonała badanie krwi aby się upewnić w moich przekonaniach.

Ja robiłam test paskowy a potem, jak byłam u swojej ginekolog zaleciła zrobienie dwóch badań krwi na beta HCG by sprawdzić przyrastanie owego hormonu we krwi.

niektórych zaskakują a innym sprawiają radość

ja jak robilam 1 test nic nie pokazalo od razu zostawilam na noc i poszlam wstac rano wstalam do pracy i co sie okazalo byly 2 kreski a drugi i wizyta u lekarki potwierdzily ciaze

ja też, żeby sprawdzić czy jestem w ciąży kupiłam kilka testów, różnych firm, żeby mieć porównanie :slight_smile: ale jakbym dlugo nie miala okresu to też przeszłabym się do lekarza…

Kiedy spóźniła mi się miesiączka to odrazu zrobiłam jeden test-wyszedł pozytywny.Zapisałam się na wizytę lekarską i potwierdziło się to że jestem w ciąży.

Ja też tylko jeden zrobiłam i od razu zapisałam się do lekarza. Test robiłam płytkowy, bo jest wg. mnie najłatwiejszy i najbardziej precyzyjny w wykonaniu

Ja robiłam paskowy- a płytkowego nie - więc nie wiem, który w użyciu łatwiejszy :slight_smile: Ale na trudy w użyciu nie narzekałam. Sikanko do pojemniczka, zamoczenie testu, i czekanie na wynik :slight_smile:

Vipek ja byłam tak przejęta robieniem testów, że bałam się iż za głęboko zamoczę albo coś… wolałam kilka kropel i czekać. Trzy krople nawet zdenerwowana umiałam wpuścić do okienka:)

Również robiłam paskowy,czy łatwy w użyciu raczej tak ,chociaż wiele na ten temat nie mogę powiedzieć bo to pierwszy mój test .

Wszystkie były jednego typu? Zastanawiam się które z nich są najpopularniejsze

Mi pierwszy test wyszedł negatywnie drugi pozytywnie. Gdyby drugi mi wyszedł negatywnie to bym zrobiła badanie z krwi bo na 99 % byłam pewna że jestem w ciaży.

w pierwszej ciąży test 1 wyszedł pozytywnie i już nie robiłam kolejnego. w tej ciąży natomiast 1 negatywny, 2 pozytywny ale jakoś słabo widoczna była 2 kreseczka wiec po kilku dniach zrobiłam 3 i już pewność była :slight_smile:

Dla mnie każdy test jest dobry. Szkoda przepłacać za najdroższe. No chyba, ze ciaza jest bardzo wczesna to trzeba się zaopatrzyc w czule testy.

Ja myśle że w wiekszości te testy co są robione gdy jesteśmy w ciąży i są negatywne to robimy za wcześnie. Chociaż jest oczywiście prawdopodobieństwo że z pojedyńczymi sztukami jest coś nie tak.

Mnie test jak dotąd nigdy nie zawiódł.

grazyna1093 poprostu robiłaś go w odpowiedzim momencie.

a widzialyscie te flamastry? ja nigdy nie spotkalam sie z takim testem

moja kolezanka zrobila test ciazowy wyszedl pozytywnie poszla do lekarza i sie okazalo ze nie byla w ciazy … jeden test pokaze tak a drugi inaczej dlatego kupic dwa testy innej firmy

O to ciekawostka. Ja jeszcze nigdy sie nie spotkalam z tym ze tety wychodzi pozytywnie gdy nie jesteśmy w ciaży.