ja robiłam test z apteki. To on potwierdził moją ciąże. Gdyby tak nie było to na pewno bym wykonała badanie krwi aby się upewnić w moich przekonaniach.
Ja robiłam test paskowy a potem, jak byłam u swojej ginekolog zaleciła zrobienie dwóch badań krwi na beta HCG by sprawdzić przyrastanie owego hormonu we krwi.
niektórych zaskakują a innym sprawiają radość
ja jak robilam 1 test nic nie pokazalo od razu zostawilam na noc i poszlam wstac rano wstalam do pracy i co sie okazalo byly 2 kreski a drugi i wizyta u lekarki potwierdzily ciaze
ja też, żeby sprawdzić czy jestem w ciąży kupiłam kilka testów, różnych firm, żeby mieć porównanie
ale jakbym dlugo nie miala okresu to też przeszłabym się do lekarza…
Kiedy spóźniła mi się miesiączka to odrazu zrobiłam jeden test-wyszedł pozytywny.Zapisałam się na wizytę lekarską i potwierdziło się to że jestem w ciąży.
Ja też tylko jeden zrobiłam i od razu zapisałam się do lekarza. Test robiłam płytkowy, bo jest wg. mnie najłatwiejszy i najbardziej precyzyjny w wykonaniu
Ja robiłam paskowy- a płytkowego nie - więc nie wiem, który w użyciu łatwiejszy
Ale na trudy w użyciu nie narzekałam. Sikanko do pojemniczka, zamoczenie testu, i czekanie na wynik ![]()
Vipek ja byłam tak przejęta robieniem testów, że bałam się iż za głęboko zamoczę albo coś… wolałam kilka kropel i czekać. Trzy krople nawet zdenerwowana umiałam wpuścić do okienka:)
Również robiłam paskowy,czy łatwy w użyciu raczej tak ,chociaż wiele na ten temat nie mogę powiedzieć bo to pierwszy mój test .
Wszystkie były jednego typu? Zastanawiam się które z nich są najpopularniejsze
Mi pierwszy test wyszedł negatywnie drugi pozytywnie. Gdyby drugi mi wyszedł negatywnie to bym zrobiła badanie z krwi bo na 99 % byłam pewna że jestem w ciaży.
w pierwszej ciąży test 1 wyszedł pozytywnie i już nie robiłam kolejnego. w tej ciąży natomiast 1 negatywny, 2 pozytywny ale jakoś słabo widoczna była 2 kreseczka wiec po kilku dniach zrobiłam 3 i już pewność była ![]()
Dla mnie każdy test jest dobry. Szkoda przepłacać za najdroższe. No chyba, ze ciaza jest bardzo wczesna to trzeba się zaopatrzyc w czule testy.
Ja myśle że w wiekszości te testy co są robione gdy jesteśmy w ciąży i są negatywne to robimy za wcześnie. Chociaż jest oczywiście prawdopodobieństwo że z pojedyńczymi sztukami jest coś nie tak.
Mnie test jak dotąd nigdy nie zawiódł.
grazyna1093 poprostu robiłaś go w odpowiedzim momencie.
a widzialyscie te flamastry? ja nigdy nie spotkalam sie z takim testem
moja kolezanka zrobila test ciazowy wyszedl pozytywnie poszla do lekarza i sie okazalo ze nie byla w ciazy … jeden test pokaze tak a drugi inaczej dlatego kupic dwa testy innej firmy
O to ciekawostka. Ja jeszcze nigdy sie nie spotkalam z tym ze tety wychodzi pozytywnie gdy nie jesteśmy w ciaży.