Miałyście tak po porodzie,że mało wiele miesiączka Wam się spóźniała to robiłyście test bo myślałyście,że jesteście w ciąży? Ja tak miałam,ale teraz mi przeszło,ale zresztą się zabezpieczamy ![]()
my się zabezpieczamy ale i tak się boję bo teraz na razie nie myślę o kolejnym dziecku ale gdyby zabezpieczenie zawiodło to się będę cieszyć
My również narazie się zabezpieczamy.
ja sobie dzisiaj kupilam ten plytkowy przy pierwszej ciazy tez mi od razu pokazalo ze jestem w ciazy jutro wykonam test i sie okaze czy jestem ponownie w ciazy do tych plytkowych ma zaufanie
No my jak narazie nie myślimy o dziecku. Chociaz tak na prawde gdy pójdziemy na swoje mieszkanko to może porozmawiam z mężem. Ja z jednej strony bym chciała. Wtedy córce na pewno by było raźniej.
ja jakoś nie pomyślałam, żeby zostawić test ciążowy, a to zawsze jakaś pamiątka ![]()
zrobilam ten tes wyszedl ze w ciazy nie jestem ale tez okresu nadal nie ma jeszcze pare dni poczekam zrobie jeszcze raz taes tak wyjdzie ze nie jestem w ciazy pojde do lekarza
ja to juz bym chciala byc znowu w ciazy i potem miec kolejnego fajnego bobasa
No ja rownież. Ale w naszym przypadku jest jeszcze kilka rzeczy które musimy dopilnować. Jak już je uregulujemy to możliwe ze o drugiej dzidzi pomyślimy.
ja juz zakupiłam dwa testy na przyszłe tygodnie, mam nadzieję ze będą pozytywne
kupilam taki taest plytkowy ktorey sie robi po 6 dniach od zaplodnienia ale niestety nie jestem w ciazy
kulcio trzymam kciuki za ciebie, ja tez za kilka dni wykonam test, zobaczymy
Kulcio może przy kolejnej próbie sie uda a może nawet teraz się już udalo tylko test nie pokazał prawdy. Mi drugi test pokazał że jestem w ciąży.
ja osobiście testom nie wierzę, okres mi się spóźniał 4 czy 5 dni a dwa testy, które zrobiłam w międzyczasie wskazywały jedną grubą krechę, ani cienia drugiej. Dopiero beta hcg zrobiona z krwi potwierdziła ciążę ![]()
ja to test zrobilam i paskowy i plytkowy
PaulinaAngelika i który według ciebie jest lepszy?
Katona jak widać na moim przykładzie nie każdy test wykryje stężenie gonadotropiny w moczu, a napiszę że 1 test wykonałam 3 dni po spodziewanej miesiączce a drugi 4 dni po i co? ani cienia drugiej kreseczki, zależy to też od rodzaju testu od jego czułości, dla mnie wiarygodnym potwierdzeniem ciąży jest wykonanie bety hcg z krwi, wówczas na pewno wiadomo czy to ciąża
TO prawda najpewniejsze jest badanie z krwi lecz nie każdy lubi chodzić na takie badania i niektórzy wolą iść poprostu do apteki po test i go wykonać.
zrobilam wczoraj test ale byl negatywny… moze nastepnym razem
mi jak dwa testy wyszyly ze nie jestem w ciazy a okresu juz dlugo nie mialam to wlasnie zastanawialam sie zeby juz isc do lekarza i niech mnie wysle na badanie krwi to taki test krwi to wychodzi na sto procen ze sie jest w ciazy albo nie