Witam . Byłam dziś na badaniach połówkowych 20tc i niestety ale lekarz wykrył u dziecka w głowie drobne torbiele w splotach naczyniastych . Czy może ktoś miał podobnie ? Czy wszystko było dobrze i się wchłonęło ?
Lekarz kazał nie panikować , powinno być ok. Niestety się nie da to samo stres wychodzi .
Tez baaardzo by mnie to zmartwiło , brzmi groźne jak dla mnie ;(
I do konca ciąży byłabym sie o Dzieciątko
Masz dodatkowe usg robic?
Wiem,ze sie mocno martwisz , ale moze jest tutaj mama która miała podobną diagnozę ze swoim dzieckiem i Ci pomoże się wyciszyc i Cie uspokoi
Ojjej, też bym się martwiła, to na pewno stresujące. Szczerze mówiąc, wcześniej o czymś takim nie słyszałam. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka, mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży. Dużo spokoju i siły
Też bym się martwiła, bo to na pewno nie jest łatwe. Najważniejsze, to unikać stresu, bo on naprawdę może najbardziej zaszkodzić maluszkowi.
moja koleżanka miała w 31 i jej się wchłonęło .torbiele splotów naczyniówkowych często znikają same do 28.–32. tygodnia ciąży i nie mają wpływu na rozwój dziecka, zwłaszcza jeśli reszta badania jest prawidłowa. Lekarze zwykle mówią, by się nie martwić, ale wiadomo łatwiej powiedzieć. Trzymam kciuki, będzie dobrze!
Nie miałam takiej sytuacji, ale życzę ci dużo spokoju i oby torbiele wchłonęły się samoistnie
Co prawda nie w ciąży, ale po porodzie u maluszka koleżanki z sali poporodowej, na USG też wykryto torbiele i lekarze też mówili żeby się nie martwiła, bo w większości przypadków to się wchłania. Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie wszystko zakończyło się pozytywnie
Lekarze widzą czasem małe pęcherzyki w głowie dziecka na badaniu, ale często same znikają z czasem. Jeśli reszta badania była w porządku, to zwykle nie ma się czym martwić. U większości dzieci wszystko rozwija się prawidłowo. Wiem, że trudno się nie stresować, ale naprawdę w wielu przypadkach wszystko kończy się dobrze. Trzymam kciuki, będzie dobrze
Nie maiłam takiej sytuacji , chciałam tylko przesłać trochę wsparcia bo domyślam się co teraz czujesz , ogromnie trzymam kciuki za maluszka. Bądź dobrej myśli torbiele bardzo często się wchłaniają . Dużo siły i opanowania daj znać jak sytuacja się rozwija .
Skoro lekarz kazał nie panikować to nie panikuj. Wszystko będzie dobrze
@Mama.Wojtusia super wiadomość że wszystko było dobrze . Staram się nie stresować, wiem że to nic nie da . musi być dobrze nawet nie wyobrażam sobie inaczej
Na pewno będzie wszystko dobrze
Nie znalazlam się akurat q takiej sytuacji ale życzę tobie i maluszkowi duzo sił i wszystkiego dobrego! Trzymam za was kciuki!
U mojego synka tego nie było, ale z tego co słyszałam to często te torbiele się wchłaniają.
Lekarze nie powinni wypuszczac z gabinetu mamy ktora zostaje z tymi myslami w glowie. Kochana, u nas wszystko sie wchlonelo, to czesto jest ale chyba zawsze sie whlania. Bedzie dobrze ale jak chcesz sie uspokoic to idz do innego lekarza ktory rozwieje Twoje watpliwosci bo nie ma nic gorszego niz stres w ciazy…
O tak skonsultuj z innym lekarzem jeżeli dwóch powie to samo to będziesz spokojniejsza
Zgadzam się w 100%! Lekarze powinni dawać pełne wsparcie i wyjaśnienia, żeby mama nie zostawała z lękami. U znajomej też się wchłonęły, to dość powszechne i zwykle niegroźne. Jeśli masz wątpliwości, warto pójść do innego specjalisty dla spokoju ducha stres w ciąży naprawdę może zaszkodzić. Trzymaj się, będzie dobrze!
A w którym miesiącu u ciebie to wybadali ? I po jakim czasie się wchłonęło .
Racja wczoraj od kad się dowiedziałam przepłakałam pół dnia , trochę też przez te hormony ciążowe pewnie nie mogłam się uspokoić do teraz jak tylko o tym pomyślę mam łzy w oczach . Chce iść najpierw do lekarza prowadzącego jak mnie nie uspokoi to będę pytać u innych . Dużo od wczoraj naczytałam że przeważnie wszystkim się wchłonęło dla tego już jestem spokojniejsza
Wiesz najlepsza zasada to nie czytać. Hahaha wiem łatwo powiedzieć ale jednak trzeba zaufać lekarzowi oni wiedzą co robią i co mówią. Jeżeli w większości się wchłonęło to nie masz się czym martwić
Te emocje to naprawdę nic dziwnego, tym bardziej w ciąży