Mój syn jeden i drugi urodził się z torbielami, po prostu trzeba kontrolować USG przezciemiączkowe, neurolog.
U nas się wchłaniają ![]()
Mój syn jeden i drugi urodził się z torbielami, po prostu trzeba kontrolować USG przezciemiączkowe, neurolog.
U nas się wchłaniają ![]()
Albo faktycznie odwiedz innego lekarza jeśli akurat mozesz ??
Hmm to torbiele sa po czesci jak naczyniaki ? Ze same znikają ?
Tulę mocno i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Wiem , że łatwo się mówi….ale staraj się nie stresować. Nie miałam styczności z taką sytuacją , ale może warto skonsultować to z jeszcze jakimś lekarzem ?
Ja poszłabym jeszcze do innego lekarza, warto jednak posłuchać więcej o tym
Dokładnie, po prostu na zwykłą konsultacje i dla uspokojenia nerwów. Najgorzej czytać o czymś takim w internecie, bo niestety informacje jakie nas zalewają mogą być różne
Albo jak już czytasz w internecie to formułuj pytanie inaczej. Nie np torbiele na splotach … Tylko kiedy wchłaniają się torbiele… Albo jak długo wchłaniają się torbiele… Google zawsze odpowie tak jak my chcemy tylko trzeba dobrze sformułować pytanie
swego czasu jak u koleżanki synka w ciąży wykryto torbiele tez bardzo się bala czy się wchłonie czy będzie wszystko ok dużo czytaliśmy na grupach Facebook osób które już tez tak miały w każdym przypadku wchłonęło się do 31 tc , dwie tylko pisały ze ur się z torbielami ale tez było wszystko ok i się wchłaniało . tak ze na pewno będzie wszystko dobrze . czekamy tylko na wiadomość ze wszystko ok ze się wchłonęło ![]()
Też czytałam że przeważnie było wszystko ok ![]()
Dziękuję za podzielenie się informacją;)
Napewno tak też będzie w waszym przypadku ![]()
![]()
Cześć, jak u Was sytuacja z torbielami ? Wchłaniają się? Czy jeszcze nie byliście na kontroli?
Hej . Niestety nic więcej nie wiem , czekam za wizytą u mojej prowadzącej . Liczę na to że da mi tylko dobre wiadomości i że coś w lepsza stronę idzie .
U nas niestety też zostały wykryte obustronne torbiele na USG połówkowym w 21 tygodniu. Czekamy na kolejną wizytę.
Oooo . A kiedy masz kolejną wizytę ? I co ci powiedzieli coś więcej o tym ?
O kurczę życzę dużo zdrowia
Napisz mi jak wiesz coś o tym więcej , co ci lekarz mówił ? Mówił coś o tym że się wchłania ?
Następna wizytę mam w połowie lipca.
Generalnie lekarz powiedział że może się to wchłonąć jednak zazwyczaj takie torbiele pojawiają się przed 20 tygodniem więc tak na prawdę w moim przypadku już powinny się wchłonąć, póki co trzeba to obserwować. Powiedział też że są dość duże, 8x9mm i 7x6mm.
Sama nie wiem co myśleć. Pozostałe parametry wyszły prawidłowe, pierwsze USG i test pappa też były prawidłowe. Nic więcej na tą chwilę nie wiem. Boję się że w późniejszym czasie zaczną wychodzić kolejne wady także stres jest ogromny…
A Ty kiedy masz kolejną wizytę?
Rozumiem cie dokładnie mam te same myśli , musimy być nadziei że wszystko będzie dobrze , musi być. Do ok 30 tyg powinny się wchłonąć byle nie rosły .
Ja mam następną wizytę 16 lipca
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.