Torbiele na splotach naczyniowych w głowie

Mój syn jeden i drugi urodził się z torbielami, po prostu trzeba kontrolować USG przezciemiączkowe, neurolog.

U nas się wchłaniają :slight_smile:

2 polubienia

Albo faktycznie odwiedz innego lekarza jeśli akurat mozesz ??
Hmm to torbiele sa po czesci jak naczyniaki ? Ze same znikają ?

1 polubienie

Tulę mocno i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Wiem , że łatwo się mówi….ale staraj się nie stresować. Nie miałam styczności z taką sytuacją , ale może warto skonsultować to z jeszcze jakimś lekarzem ?

1 polubienie

Ja poszłabym jeszcze do innego lekarza, warto jednak posłuchać więcej o tym

1 polubienie

Dokładnie, po prostu na zwykłą konsultacje i dla uspokojenia nerwów. Najgorzej czytać o czymś takim w internecie, bo niestety informacje jakie nas zalewają mogą być różne

1 polubienie

Albo jak już czytasz w internecie to formułuj pytanie inaczej. Nie np torbiele na splotach … Tylko kiedy wchłaniają się torbiele… Albo jak długo wchłaniają się torbiele… Google zawsze odpowie tak jak my chcemy tylko trzeba dobrze sformułować pytanie

3 polubienia

swego czasu jak u koleżanki synka w ciąży wykryto torbiele tez bardzo się bala czy się wchłonie czy będzie wszystko ok dużo czytaliśmy na grupach Facebook osób które już tez tak miały w każdym przypadku wchłonęło się do 31 tc , dwie tylko pisały ze ur się z torbielami ale tez było wszystko ok i się wchłaniało . tak ze na pewno będzie wszystko dobrze . czekamy tylko na wiadomość ze wszystko ok ze się wchłonęło :heartbeat:

3 polubienia

Też czytałam że przeważnie było wszystko ok :wink:

1 polubienie

Dziękuję za podzielenie się informacją;)

1 polubienie

Napewno tak też będzie w waszym przypadku :smiling_face::smiling_face:

1 polubienie

Cześć, jak u Was sytuacja z torbielami ? Wchłaniają się? Czy jeszcze nie byliście na kontroli?

1 polubienie

Hej . Niestety nic więcej nie wiem , czekam za wizytą u mojej prowadzącej . Liczę na to że da mi tylko dobre wiadomości i że coś w lepsza stronę idzie .

U nas niestety też zostały wykryte obustronne torbiele na USG połówkowym w 21 tygodniu. Czekamy na kolejną wizytę.

1 polubienie

Oooo . A kiedy masz kolejną wizytę ? I co ci powiedzieli coś więcej o tym ?

O kurczę życzę dużo zdrowia

1 polubienie

Napisz mi jak wiesz coś o tym więcej , co ci lekarz mówił ? Mówił coś o tym że się wchłania ?

Następna wizytę mam w połowie lipca.
Generalnie lekarz powiedział że może się to wchłonąć jednak zazwyczaj takie torbiele pojawiają się przed 20 tygodniem więc tak na prawdę w moim przypadku już powinny się wchłonąć, póki co trzeba to obserwować. Powiedział też że są dość duże, 8x9mm i 7x6mm.
Sama nie wiem co myśleć. Pozostałe parametry wyszły prawidłowe, pierwsze USG i test pappa też były prawidłowe. Nic więcej na tą chwilę nie wiem. Boję się że w późniejszym czasie zaczną wychodzić kolejne wady także stres jest ogromny…

2 polubienia

A Ty kiedy masz kolejną wizytę?

2 polubienia

Rozumiem cie dokładnie mam te same myśli , musimy być nadziei że wszystko będzie dobrze , musi być. Do ok 30 tyg powinny się wchłonąć byle nie rosły .

2 polubienia

Ja mam następną wizytę 16 lipca

2 polubienia