Tort na Komunię 🎂

Ja mam taki stary robót planetarny , że wkrótce się chyba rozleci :confused: co parę miesięcy mówię , że kupię nowy , no ale może kiedyś :wink:
@Magdallenka0897 o wow cudny !! Naprawdę idealnie ci wyszedł
@asiam1 ja w dzieciństwie marzyłam żeby było cukiernikiem :wink:
Kiedyś miałam pomysł żeby otworzyć taką knajpkę , rano piekę ciasta , otwieram lokal , zaparzam pyszną kawę…. No ale rozeszło się po kościach :wink:
Więc przynajmniej dla rodziny piekę :wink:

3 polubienia

A robiłaś kiedyś glazurę lustrzaną? Korci mnie żeby spróbować ale trochę się boję haha

Jeju jakie wy cuda robicie :heart_eyes: żebym wiedziała że kurier dowiezie całość to bym od was zamówiła na roczek i to od każdej :sweat_smile:

1 polubienie

Chciałam zrobić , ale mój syn powiedział , że tego nie zje :see_no_evil: nie wiem skąd on to wziął….ale twierdzi , że ta glazura wygląda jak wymiociny :see_no_evil::joy::see_no_evil::joy:
To zdecydowanie nie moje zdanie :see_no_evil: ale wiem , że jak tak powiedział to nie ma opcji żeby później zjadł :confused: nawet jak mu glazurę zdejmę czy coś. Jak dla mnie robi piękny efekt i chętnie bym zrobiła . Jak zrobisz to daj znać :grin: przynajmniej popatrzę.
Teraz tak myślę , że może zrobię jakieś deserki i po prostu syn dostanie swój bez glazury . Zawsze to jakiś sposób

1 polubienie

Dziękuję :star_struck: twój tort też jest bardzo piękny, aż się nie mogę doczekać jak będą truskawki :heart_eyes: a to może jeszcze kiedyś otworzysz , marzenia trzeba spełniać :wink: a macie jakiś pomysł na walentynkowy torcik ? :smiley:

W pepco są te foremki w kształcie serca :wink: i tak myślę , że chyba kupię taka i zrobię jakiś mini torcik . Tylko ciężko taki tort otynkować bo jednak kształt specyficzny :wink: Ale sa też torty bez tynku i wyglądają świetnie , na wierzch jakieś owoce i będzie ok :wink:

O jejuuu Madzia , @MojeM1 ale mi slinka cieknke :see_no_evil: dziewczyny ja na diecie jestem a wy mnie kusicie :rofl::rofl:

1 polubienie

Daj spokój z dietami :crazy_face::joy: człowiek tak krótko żyje , że nie ma się co ograniczać i sobie chwile przyjemności odbierać :wink:

1 polubienie

Haha no prawda prawda , ale ja juz sie zle czuje sama ze soba . Po schodach na pietro wleze i czuje sie jakbym maraton przebiegła , a musze miec sile na zabawe i do biegania za bejbikiem :see_no_evil:

1 polubienie

Ale ładnie Ci idzie , ja nie wiem czy dałabym rade tyle bez słodyczy

1 polubienie

Zapralam sie , w glowie mam “raz sie przemecze i pozniej juz z gorki” :see_no_evil: nie powiem, ze nie zgrzeszylam czasem jakims gazowanym oshie ale nie traktuje tego jako porazki , tylko po prostu potkniecie i jade dalej :slight_smile:
Ja ciagle trzymam za was kciuki i dalej jak pije wode to o was mysle 🫶🏼

Piekny wyszedł jak na pierwszy raz naprawde :slight_smile: kolejne beda jeszcze piękniejsze :heart_eyes::purple_heart:

1 polubienie

@Magdallenka0897 no powiem ci że masz talent :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: jaki smak tego tortu? Wygląda naprawdę pięknie :heart:

Święte słowa.

No spróbuję bo mnie kusi haha

1 polubienie

A są takie duże tylko czy takie małe do monoporcji? Mnie korci by zrobić takie

A dziewczyny na tłusty czwartek robicie czy kupujecie pączusie? :doughnut:

1 polubienie

Moja teściowa robi ale ja jakoś nie czuje ich smaku żeby to był mój ulubieniec, ja to jestem team kupne w różnych smakach :smile:

Kupuje :wink: niechce mi sie bawic w robienie paczkow :see_no_evil::rofl:

@Mama.Wiki chyba były w dwóch rozmiarach , ale teraz pewności nie mam :confused:

1 polubienie

Dziękuję :smiling_face_with_three_hearts: @Mamamalwi Dziekuję, Zrobiłam krem truskawkowy , na bazie śmietany i mascarpone, bardzo łatwo się robi , najgorzej się tynkowało a tak to krem wyszedł bardzo pyszny :smiley: @Efektdomi ja wole chyba kupić , bo lubię jak są różne smaki a teraz w ciąży to mnę aż ciągnie na paczki :smiley: chociaż takie faje przepisy mi wyskoczyły

@ewelka8990 ja nigdy nawet nie robiłam :see_no_evil:

2 polubienia