@Mamii to i ja teraz spróbuję krócej
tylko ja właśnie robię W Lidlomixie i może to przez to, najlepiej chyba zwykłym mikserem ?
Dokładnie tak samo robię. Jak już widzę że mikser zostawia ślady i krem robi się już kremowy to przestaje miksować
Aaa no to bardzo możliwe, że przez to ![]()
Chyba najlepiej zwykłym mikserem ![]()
ja robię zwykłym i to nawet nie daje do misy ani nic, tylko w ręce trzymam tę chwilę ten mikser, bo to naprawdę chwilkę trwa, a jak bym zostawiła to wiadomo że wtedy wydaje się że chwilka a może być już za długo, a tak to się miksuje “pod kontrolą wzroku” ![]()
![]()
A ja najpierw ubijam śmietankę 36% i jak widzę , że jest ubita dodaje mascarpone wtedy jeszcze chwilę miksuję i gotowe
@Magdallenka0897 A tak jeszcze nie próbowałam
muszę spróbować, bo sama uwielbiam ciasta z taką masą więc pasowałoby się w końcu jej nauczyć ![]()
![]()
No i do Śmietanki jeszcze dodaje cukier puder, tylko ja dodaje go prawie na końcu bo się boję , że się nie ubije
tak mi najlepiej wychodzi bo inaczej mi się nie udawało i już tak zostałam ![]()
Tak ja tez polecam nie ubijać śmietany do końca tylko na takie 3/4 i dodać mascarpone ![]()
Ja właśnie mam jak miałaś ty bardzo bym chciała piec takie torty narazie obserwuję , inspiruje podpytuje. A jak córka już trochę odsunie się od piersi to może też coś spróbuję zrobić . Ogólnie ciasta uwielbiam piec , torta jeszcze nie miałam okazji robić ![]()
![]()
O jak uwielbiasz piec to zobaczysz , że Tobie rozwniez wyjdzie
ja robiłam w weekend sernik Lotus i niestety nie zauważyłam że miałam zły twaróg kupiony i się nie nie zrobił sztywny ![]()
więc zrobiłam mini deserki ![]()
No to tort to takie ciasto. Biszkopt -masa-biszkopt -masa haha to takie dwa placki złożone w całość hihi. Spróbuj koniecznie to nie jest takie trudne
Bardziej obawiam się zawsze tej dalszej części
tynkowanie , i ładnie dopracowane ![]()
![]()
Woesz ja tak kiedyś robiłam i zdażało mi się że masa się ważyła, od kąd zobaczyłam filmik na insta jak zrobić masę kinder bez zważenia to robię tak że osobno miksuję serek mascarpone a osobno śmietankę jak już ubiję śmietankę dodaję zmiksowany serek mascarpone i mieszam łyżką kochana nigdy mi się nie zważyło przy tym sposobie.
Ja też się bałam, ale wybrudziłam wszystko wkoło i się dało i nie ma tragedii
bardzo fajnie się robi ![]()
Ja tez uwazam , ze ta ostatnia faza typu tynkowanie , ozdabianie jest najgorsza
bardzo chce zrobic swok tort ale to mnie przeraża ![]()
@Mama.kacperka @asiam1 dziewczyny na prawdę warto spróbować zrobić , dacie rade
tylko sobie zamówcie szybciej jakieś przyrządy do tynkowania wtedy jest o wiele łatwiej ![]()
Tak święte słowami to nie jest trudne to tylko tak wygląda haha zróbcie dobry tynk i gotowe. Jak któraś zrobi to koniecznie zdjęcie proszę tutaj wstawić ![]()
Oo tak, koniecznie !
ja w weekend chyba dam sobie szanse i zrobię drugi raz sernik Lotus , bo mi poprzednim razem nie wyszedł ![]()
![]()
A skąd kupujesz to wszystko ? Jest jakiś jeden sklep co można wszystko w jednym kupić ?
@Karcia dobra kiedyś na pewno wstawię . ![]()
![]()
Ja kupowałam na temu , ale teraz chcę zamówić rant na allegro bo słyszałam , że lepiej się robi ![]()
Ja też na temu zamawiałam ale na allegro też można tanio wyrwać coś fajnego