Tort na Komunię 🎂

@Mamii to i ja teraz spróbuję krócej :smiling_face_with_three_hearts: tylko ja właśnie robię W Lidlomixie i może to przez to, najlepiej chyba zwykłym mikserem ?

Dokładnie tak samo robię. Jak już widzę że mikser zostawia ślady i krem robi się już kremowy to przestaje miksować

1 polubienie

Aaa no to bardzo możliwe, że przez to :smiley:
Chyba najlepiej zwykłym mikserem :star_struck:
ja robię zwykłym i to nawet nie daje do misy ani nic, tylko w ręce trzymam tę chwilę ten mikser, bo to naprawdę chwilkę trwa, a jak bym zostawiła to wiadomo że wtedy wydaje się że chwilka a może być już za długo, a tak to się miksuje “pod kontrolą wzroku” :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

A ja najpierw ubijam śmietankę 36% i jak widzę , że jest ubita dodaje mascarpone wtedy jeszcze chwilę miksuję i gotowe

2 polubienia

@Magdallenka0897 A tak jeszcze nie próbowałam :wink: muszę spróbować, bo sama uwielbiam ciasta z taką masą więc pasowałoby się w końcu jej nauczyć :face_with_peeking_eye::crazy_face:

No i do Śmietanki jeszcze dodaje cukier puder, tylko ja dodaje go prawie na końcu bo się boję , że się nie ubije :see_no_evil: tak mi najlepiej wychodzi bo inaczej mi się nie udawało i już tak zostałam :see_no_evil:

1 polubienie

Tak ja tez polecam nie ubijać śmietany do końca tylko na takie 3/4 i dodać mascarpone :blush:

1 polubienie

Ja właśnie mam jak miałaś ty bardzo bym chciała piec takie torty narazie obserwuję , inspiruje podpytuje. A jak córka już trochę odsunie się od piersi to może też coś spróbuję zrobić . Ogólnie ciasta uwielbiam piec , torta jeszcze nie miałam okazji robić :smiling_face::smiley:

1 polubienie

O jak uwielbiasz piec to zobaczysz , że Tobie rozwniez wyjdzie :wink: ja robiłam w weekend sernik Lotus i niestety nie zauważyłam że miałam zły twaróg kupiony i się nie nie zrobił sztywny :sweat_smile::see_no_evil: więc zrobiłam mini deserki :see_no_evil:

1 polubienie

No to tort to takie ciasto. Biszkopt -masa-biszkopt -masa haha to takie dwa placki złożone w całość hihi. Spróbuj koniecznie to nie jest takie trudne

Bardziej obawiam się zawsze tej dalszej części :crazy_face: tynkowanie , i ładnie dopracowane :grinning::smiling_face:

1 polubienie

Woesz ja tak kiedyś robiłam i zdażało mi się że masa się ważyła, od kąd zobaczyłam filmik na insta jak zrobić masę kinder bez zważenia to robię tak że osobno miksuję serek mascarpone a osobno śmietankę jak już ubiję śmietankę dodaję zmiksowany serek mascarpone i mieszam łyżką kochana nigdy mi się nie zważyło przy tym sposobie.

2 polubienia

Ja też się bałam, ale wybrudziłam wszystko wkoło i się dało i nie ma tragedii :smiley: bardzo fajnie się robi :smiley:

Ja tez uwazam , ze ta ostatnia faza typu tynkowanie , ozdabianie jest najgorsza :see_no_evil: bardzo chce zrobic swok tort ale to mnie przeraża :see_no_evil:

@Mama.kacperka @asiam1 dziewczyny na prawdę warto spróbować zrobić , dacie rade :slight_smile: tylko sobie zamówcie szybciej jakieś przyrządy do tynkowania wtedy jest o wiele łatwiej :smiley:

Tak święte słowami to nie jest trudne to tylko tak wygląda haha zróbcie dobry tynk i gotowe. Jak któraś zrobi to koniecznie zdjęcie proszę tutaj wstawić :crazy_face:

1 polubienie

Oo tak, koniecznie ! :smiley: ja w weekend chyba dam sobie szanse i zrobię drugi raz sernik Lotus , bo mi poprzednim razem nie wyszedł :speak_no_evil::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

A skąd kupujesz to wszystko ? Jest jakiś jeden sklep co można wszystko w jednym kupić ?
@Karcia dobra kiedyś na pewno wstawię . :smiley::smiley:

Ja kupowałam na temu , ale teraz chcę zamówić rant na allegro bo słyszałam , że lepiej się robi :slight_smile:

1 polubienie

Ja też na temu zamawiałam ale na allegro też można tanio wyrwać coś fajnego