Ja już wolę robić sama, dzisiaj czytałam na lokalnym spotted o pani która bierze zaliczki na torty i albo dostarcza albo nie. To już lepszy brzydszy własny a żeby jednak był
Ja z całego serca podziwiam osoby które potrafią piec dla mnie to jest abstrakcja
Zrobie
ale nie wiem kiedy ![]()
![]()
![]()
Jutro bede robic ciasto dla bratanka to tez wstawie foteczke ![]()
Jak masz gdzieś tedi i action to tam na spokojnie znajdziesz w super cenach rant, rękawy cukiernicze, skrobke itd. ![]()
@Patrycjaw25 jak tylko wrócimy ze szpitala to będzie to pierwsza okazja do świętowania więc postanowiłam, że robię malinową chmurkę, bo córka uwielbia
i spróbuję masę Twoim sposobem ![]()
![]()
Ja uwielbiam malinową chmurkę ![]()
@Magdallenka0897 tak pyszne ciastko, tylko trochę pracochłonne ![]()
A nie koniecznie
już gdzieś tu pisałam o tym , że znam taki przepis na szybko i też dobrze smakuje
na dole biszkopciki , na to galaretka z malinami, masala ze śmietanką i mascarpone i na to mini bezy ![]()
Powiem ci od kąd zaczęłam tak robić nigdy mi się masa nie zważyła. Pamietam jak próbowałam zrobić masę kinderczekolady z serkiem mascarpone i śmietanką do ciasta i mi się ważyła taka zła byłam bo tyle składników i do kibla wylałam
aż wpisałam sobie ten przepis na necie i kobietka pokazała jak robić bezpiecznie ![]()
To.jest najgorsze , ja kiedys robilam marcinka … a , ze juz bylam po porodzie to zajelo mi to 2 dni , a właściwie 3 , bo w 1 dzien pieklam blaty , w 2 zaczelam skladac , tyle , ze mialqm wrazenie , ze za malo sie smietana ubila i chcialam ja “dobic” no i sie zwazyla
wszytsko do kosza , na nasteony dzien do sklepu i znowu robilam mase . Wyszedl mega dobry , ale juz nigdy wiecej dziada nie robie ![]()
Haah właśnie to przemiksowanie tej smietany jest tak wkurzające. Ja jeszcze nie lubię dodawać do masy żelatyny…tragedia prawie za kazdym razem się mi waży masa. I najlepsze że zelatyna już tężeje ja dodaję a masa mi się waży , rozumiem jakby żelatyna była ciepła ale jest już zimna i wraz mi nie wyjdzie🤬
Ceny tortów ogólnie, to jest kosmos
. Wiele osób zaczęło ostatnio piec samodzielnie i ja podziwiam bardzo, bo totalnie nie potrafię.
Moja przyjaciolla mowila , ze jej mama uzywa smietanek jedenj marki bo podobno sie nie waży, ale jak na zlosc nie moge znalesc co to za firma . Zapytam jej i dam znac
a jej mama to tez taki porzadny cukiernik , chociaz po zmianie prawa chyba powinnam nazwac cukierniczka ![]()
Łaciata albo z Gostynia podobno sie nie wazy ![]()
Ja używam śmietankę łaciatą 30% albo i biedronkową chociaż szczerze nie widzę różnicy to moja mama jak chce upiec ciasto na jakąś okazję i zależy jej żeby się udał zawsze to kupuję właśnie łaciatą bo biedronkowa śmietanka jej się ważyła.
@rainbow.mommmy ja właśnie głównie przez te ceny zaczęłam robić swoje torty, jak miałam jedno dziecko to pal licho co to raz w roku kupić torta za 300 zł ale jak mam ich troje swoich i czwarte męża syn to 4 torty za 300 zł w ciągu roku nie licząc nas , ostatnio rok po roku baby shower też torty
stwierdziłam poduczę się na filmikach instrukrażowych ![]()
Wlasnie tez mo sie wtedy mleczna dolina z biedronki zwazyla .
Jejku , to faktycznie 4 torty w roku to juz naprawde sie zbiera
Dokładnie także cóż jak się nie ma w portfelu to trzeba zaciosać rękawy i brać się do roboty
wiadomo nie zawsze wyjdą jak od cukiernika ale szczerze robię teraz kazdemu torcikowi zdjęcie sobie na pamiątkę
jeszcze zrobię kiedyś osobny album z napisem “moje wypociny” ![]()
Zazdroszczę umiejętności! ![]()
Przestan ! Widzialam je , sa piekne !
A tak czy siak i tak one sa do jedzenja a nie na wystawke ![]()
Oczywiście że tak , tak czy siak i tak z tego G … będzie jak to mój tata mawia ![]()