Trudny przebieg ciąży a kolejne starania o dziecko

MiśkaPyśka coś w tym jest. Zarówno u mnie jak i mojego męża to się sprawdza. Nasze rodzeństwo to takie wcielone diabełki :D

U mnie póki co jest całkowicie odwrotnie - drugie jest spokojniejsze, więc chyba nie ma reguły.

Mój pierwszy był bardzo spokojny, spał w swoim łóżeczku bez kolek i innych problemów, aż strach pomyśleć jak będzie z drugim synem podobno z drugim jest zupełnie inaczej :D 

U mnie pierwsze dziecko było jednak grzeczniejsze i spokojniejsze 

U nas córka dała w kość, więc mam nadzieję ze z drugim dzieckiem będzie łatwiej 

Pati myślała że u nas będzie gorzej. Ale na razie nie jest tak źle.

Nie ma co się zamartwiać na zapas 

U mnie pierwszy syn to niezły urwis i od początku nasz szkolił. Od urodzenia płacz całymi dniami i nocami, wiecznie na rękach... Teraz nerwus, musi być zawsze jak on chce itd. Więc bardzo się obawiałam jak dam radę z dwójką takich stanowczych. A tu (przynajmniej na razie) miłe zaskoczenie, bo drugi syn to totalna odwrotność. Śpi i je, serio. Nawet wydaje mi się, że lepiej ogarniam życie z dwójką niż po porodzie pierwszego. Czasem nam się zdarza zapomnieć o drugim dziecku.

Ewcia moja bratanica taka była  jak by dziecka nie mieli, nawet czasami myslalam ze to ze mną cos nie tak ze mala ciagle plakala cos chciała ;)

Oni odkładali do łozeczka bez noszenia tulenia bujania i zasypiala bez smoczkowa jak lalka ;) hehe Ale się zmieniło  wszytsko teraz moja jest spokojna a bratanica z to bardzo energiczna jak pojechali z nią do sklepu to nie raz musieli jej szukać bo się schowac lubiła jakis numer zawsze odwalila ;) 

Moja mama też mówi że ja byłam najbardziej niesfornym dzieckiem a teraz jestem najlepiej ułożona 🙂

Mam nadzieję że u mnei. Sie nie zmieni, ale ostatnie dni córeczka daje popalić... Mam nadzieję że to od pogody 

Anita to mój syn taki właśnie jest hehe grzeczny jak aniołek odkładałam jak lalkę za to później dał popalić oczy trzeba mieć do okoła głowy :D teraz przez przedszkole się uspokoił i zrobił się grzeczny :) mam nadzieję że tak już będzie hehe 

Aż się boję co będzie u nas. Aktualnie mały chce się cały czas nosić. Do spania trzeba bujać i najlepiej to nie odkładać do spania. Liczę trochę na to że później się to zmieni i nie będzie potrzebował tyle uwagi. Może będzie spokojny i grzeczny. Czas pokaże. 

nasz skarb teraz bardziej marudny jest i musi czuc cycka jak spi, ale ogólnie nie moge narzekać;*

Ja jestem pewna ze córeczka która będzie miała nie spełnia 2 latka, będzie wymagała więcej uwagi niż noworodek 

No niestety nie mamy wypływu na to jak dziecko będzie się zachowywać jak pojawi się rodzeństwo

Nati to ty podobnie jak ja. Gdy byłam dzieckiem to byłam takim łobuzem że teraz wszystkie ciotki w rodzinie ciągle mi to wspominają. Śmieją się ze mnie że to jest niemożliwe że kiedyś byłam takim rozrabiaką a teraz wyrosłam na taką ułożoną dziewczynę byłam tak szalona że to jest coś nie podobnego pokazywałam swój charakterek kiedyś to nawet jednej ciotce urwałam klamkę od drzwi bo mnie nie chciała wpuścić dużo by opowiadać

Czasem zdarza się ze dzieci są zazdrosne o rodzeństwo ake to raczej zależy od tego jak rodzice przygotują starszego brata lub siostrę na pojawienie się nowej istoty w ich życiu 

Anulka tu raczej nie chodzi o to jak rodzic przygotyje.bo zawsze się dziecku tlumaczy tylko o to jak dziecko będzie postrzegać maluszka.niejednokrotnie się zdazylo ze akurat przebierałam,kapałam usypialam a starszy akurat teraz chciał sie bawić czy gdzieś isc.i mimo ze doskonale.wiedzial ze tak będzie bo na to przygotowałam to i tak pojawiała sie zazdrość,smutek ze mama chce noworodka a nie jego.wiec trzeba pracować z dzieckiem na bieżąco jak już się maleństwo pojawi.

Donive i tego sie właśnie obawiam ze jak przyjdzie taki czas to może być zupełnie inaczej niż niż się wydaje niby się przygotowuje  dziecko do pewnych momentów życia jak szkola przedszkole pojawienie się malucha niby wydaje się że jest wszystko tak jak powinno być a jak przyjdzie co do czego to moze się okazać zupełnie inaczej niż nam się wydaje