Trudny przebieg ciąży a kolejne starania o dziecko

Mazią dokładnie tak jak piszesz. Jednak jak dziecko jest tylko leżące i dużo śpiące to mamy więcej czasu dla siebie no a z drugiej strony każda nowa umiejętność tak nas cieszy bardzo. 

Xyz pod warunkiem że faktycznie dużo śpi to leżące dziecko 😁😁

Każda mamą cieszy się jak dziecko śpi jak dziecko śpi bo obiad sam się nie zrobi a dom sam się nie posprząta itd ale jakby tak spało 24h to byśmy nie odczuły ze mamy dzieci więc musi być we wszytakim umiar. Byle truche przespało żebyśmy miały chwilę na odpoczynek 

pod warunkiem ze to dziecko nie spi na nas xd

Właśnie przechodzimy etap śpię na tobi e 😂

Nati to taki maly przytulasek z krótka drzemka przy okazji

Natinka żeby chociaż obiad siku i pranie haha 

Ja siku chodziłam z dzieckiem bo już nie starczało czasu. Do tej pory tak chodze ale. Teraz się nie nudzi bo po szafkach buszuje w tym czasie 

Ciężko zrobić siusiu z dzieckiem na rekach . Ewentualnie można wsadzić do bujaka na ten czas. Ale tak też nieraz bywa 🙂

Mój pierwszy był bardzo grzeczny jadł i spał dosłownie, brałam go sobie na ręce i spał na mnie jak chciałam wstać odkładałam to nawet nie płakał. Ale za to później po roku jako dwulatek się nieźle rozkręcił z temperamentem, ciekawe jakie będzie drugie czy też takie grzeczne 

Pati no to masz co robić przy takim temperamencie w domu 🙂🙂

Pati ponoc drugie dziecko jest zupełnie inne niz pierwsze;)

Jantonjuznwidze nawet po zachowaniu w brzuchu ze ten maluch bedzie miał.duzo do.powiedzenia ;) ale przekonamy się po porodzie 

Anita coś może w tym być. Bo starsza w wózku spala długo ta krótkie drzemki robi. Starsza w dzień dużo miała drzemek a ta wigole prawie nie robi. Starsza na rękach usypialam, ta przy piersi zasyna choć jak lekko się przebudzi jak odkładam to potrafi sama zasnąć. 

Laura oj tak spacer z nim to jak maraton nie usiedzi w miejscu ciągle jest w biegu teraz poszedł do przedszkola to sobie odpoczywam trochę :D 

Anita tak wiem słyszałam mam jednak nadzieję że jako noworodek będzie również grzeczny hehe 

U mnei się sprawdziło że drugie jest całkiem inne. Synek był bardzo wymagający a córeczka jest cudowna, rzadko kiedy daje w kość 

U mnie również są dwa przeciwieństwa. Z wyglądu jak dwie krople wody ale z charakterku różnica o 360 stopni i po cichutko mam nadzieję, że tak będzie cały czas. Moje starsze dziecko jest bardzo wymagające, od samego początku dające w kość i wymagające dużej uwagi i poświęcania czasu po dzień dzisiejszy. Nawet dużo osób z mojego otoczenia się dziwiło, że zdecydowaliśmy się na drugie dziecko jak pierwsze mamy takie wymagające. Jak ja to zawsze mówię nie ma dwóch takich samych osób, każdy jest inny i obie moje córeczki kocham tak samo.

Oj tak zgadzam się moja mama też mówi że między mną a bratem różnica całkowita była inne upodobania i wymagania

mam nadzieję ze moje drugie dziecko będzie spokojniejsze od córki 

Każde dziecko jest inne w rodzeństwie . Zawsze sie różnią. Inne charaktery cechy itd choć moi są podobni w jednym oboje ruchliwi ! 

Ja znów słyszałam ze drugie dziecko zawsze jest gorsze