Trzeci migdał

Gdzie znajduje się trzeci migdał? Jak rozpoznać, czy dziecko ma przerośnięty migdał? Dowiedz się, kiedy konieczna jest operacja wycięcia migdałka u malucha.

ja jestem zdania, że lepiej wyciąć niż narażać dziecko na ciąłe faszerowanie antybiotykami

a znam osobe ktora faszeruje dziecko antybiotykami niz zgodzic sie na wycięcie zbednego migdala

króliczek to wszystko zależy od podejścia indywidualnego, wiadomo, każdy zabieg niesie za sobą niebezpieczeństwo komplikacji i tego boją się rodzice, gdyby cos takiego przytrafiło się mojemu synkowi …nie wiem kiedy bym się zdecydowała na zabieg, na pewno nie od razu choć z drugiej strony wiem czym grozi faszerowanie antybiotykami…naprawdę ciężka jest to decyzja

ja rozumiem ale trzeba w takiej sytuacji wybrac najlepsza forme aby dziecko nie cierpialo al takie faszerowanie antybiotykami odbija sie na calym organizmie

moj chrzsniak tez mial migdal wycinany - rodzice zwlekali 7 lat w ciagu ktorych chorowal kilkanascie razy do roku - po wycieciu nie chorowal ani razu a ma 11 lat

trzeci migdał w wieku dojrzewania zanika wiec ja nie widze potrzeby zeby go usówać

w wieku dojrzewania tzn ok. 15 roku zycia a przez 15 lat dziecko czesto choruje

Ja również nie wiem czy bym się zdecydowała na zabieg u dziecka, zawsze to niesie jakieś ryzyko… trudna decyzja

jak trzeba to trzeba to tak jakby zwlekac z usunieciem zeba ktory sprawia problemy

Ja słyszałam, że właśnie lepiej, jak jeszcze dziecko małe, ze wtedy szybko zapomina i raczej nie ma urazów do lekarzy

moja kolezanka miala jak byla malutka i rodzice sie zdecydowali i do dzis zadnych powiklan

Ja mialam wycinany jak mialam 17 lat. A pamietam razem ze mna zabieg miala 7 letnia dziewczynka. Ona nastepnego dnia wyszla do domu a ja jeszcze 3 dni lezalam i nie moglam dojs do siebie.

ja nie miałam usuwanego migdała i jak na razie nie zauważyłam u córci żadnych wyżej opisanych symptomów trzeciego migdała

Ja pamiętam jak mój mąż w wieku 30 lat miał usuwany, rany strasznie to przeżył ale to chyba dlatego że w tak późnym wieku.

Kiedyś podejrzewałam, ze Pola ma trzeci migdał. Miała bowiem wszystkie książkowe objawy. Po wizycie u laryngologa okazało się jednak, że to nie prawda:)

moja córka narazie ma zdrowe migdały ale mój brat jak miał 4 lata to usuneli mu trzeci migdał wpomina do do dzisiaj

Słyszy się bardzo czesto o wycinanym migdale u syna w przedszkolu bardzo duzo dzieci szok

U mnie w rodzinie nikt nie miał wycinanych migdałków za to w rodzinie męża bardzo dużo dzieci miało je wycinane. Mam nadzieje że moja córka z tym akurat wrodzi sie do mojej rodziny. Nie wiem jak bym zniosła gdyby jej je wycinali.

mój syn ma ale lekarz powiedział że nie ma potrzeby usówać więc zostawiamy