Ubrania ciążowe , na lato

szkoda ze na tym shein maja taka poliestrowa jakość ;/ niektóre fajne te ciuszki , niestety jak już dojdzie paczka tylko dotknę ręką już wiem ze straszny materiał

1 polubienie

Ja zawsze czytam opinie przed zakupem, bo niestety często jakość pozostawia wiele do życzenia

1 polubienie

Ja też zawsze sprawdzam opinie przed zamówieniem, bo zdarza się, że zdjęcia kuszą, a materiał niestety rozczarowuje.

1 polubienie

Trzeba kupować tylko 100 % bawełna reszta choć ładna na zdj w jakości tragiczna

2 polubienia

Dokładnie, lepiej postawić na sprawdzone materiały

1 polubienie

Ja w ogóle nie lubię kupować tam ubrań. Wg mnie strasznie śmierdzą chemią jak już przyjdą do domu. Kilka razy coś kupiłam i chociaż opinie o produkcie były dobre, to po roznakowabiu wielkie rozczarowanie, bo czuć plastikiem.
Wolę kupić coś raz a porządnie i zapłacić więcej, ale mieć na lata.
Z resztą można już trafić naprawdę świetne rzeczy, z dobrych materiałów i super jakościowo oraz cenowo w innych sklepach.
Jak mam szukać na Shein koszulki z bawełny, która i tak kosztuje ok 35 złotych, to wolę dopłacić 15 i wspierać inne firmy, niż ich.

Ja akurat lubię tam sukienki czasem trafi się coś ładnego na lato, ale też zawsze patrzę na skład i opinie. No i wiadomo, trzeba się liczyć z tym, że to trochę loteria…

1 polubienie

Właśnie o tą loterię mi chodzi :rofl:
Nie mam czasu o każdym ubraniu szukać opinii i liczyć na to, że przyjdzie zgodne z ofertą, a jak nie to się bawić w zwroty.
Mam kilka sprawdzonych firm, które mnie jeszcze póki co nie zawiodły i ubrania najczęściej zamawiam tam. Jak szukam czegoś innego, to na zalando, bo tu nigdy nie miałam problemu ani ze zwrotem ani z reklamacja

U mnie przez okres ciąży królował H&M. Shein odradzam ze względu na to, że były badania, które wykazaly że blisko połowa ubrań z tamtąd zawierała toksyczne rakotwórcze związki. Może i ciuchy ładne, ale wole coś bardziej sprawdzonego. A z tego co się orientuję z tych wszystkich dużych fast fashion marek H&M używa najmniej tokstycznych i w miarę bezpiecznych barwników i chemii do odzieży.

1 polubienie

H&M rzeczywiście wypada najlepiej z tych dużych marek, i przynajmniej można znaleźć coś sensownego w rozsądnej cenie.

Szczególnie na wyprzedażach można coś spoko upolować w dobrej cenie.

Tak to racja chociaż zależy jak się. Trafi. Ja kupiłam małemu lniane spodenki z lnianą koszulą biała i materiał naprawdę jest super. Mięciutki i przewiewny ale to mam wrażenie że mi się trafiło po prostu w zasadzie córce bo to ona zamawiała

1 polubienie

Ja uwielbiam H&M dla siebie i dla dziecka :smiling_face_with_three_hearts: no i mąż też coś sobie zawsze znajdzie.
Ja też bardzo lubię ubrania z firmy Ochnik, ostatnio udało mi się na Zalando kupić kilka zwykłych koszulek bawełnianych, ale takich solidnych, w których widać, że tego materiału jest użyte tyle ile trzeba, a nie byle był za 29,99 :smiling_face: mięciutkie, milutkie i po prostu przyjemne w noszeniu

1 polubienie

Ooo dzieki za polecajke t-shitową, napewno sprawdzę, bo dobrych jakosciowo koszulek w przystępnej cenie to ze świecą szukać.

W razie czego to podrzucam link
Fantastyczny artykuł w Zalando: https://www.zalando.pl/ochnik-t-shirt-basic-czarny-oc921d00a-q11.html
Typową Basic koszulka, ale uwielbiam takie mieć w szafie, bo łatwo je finalnie wystylizować :smiling_face:

Ja kupowalam rzeczy po prostu wieksze. Niekoniecznie ciazowe. Sukienek jest teraz duzo fajjnych, luznych ktore pomieszczą ciążowy brzuszek. A i potem będzie mozna je przynajmniej wykorzystać

1 polubienie

Dzięki za link. :kissing_heart: a rozmiarówka jak wypada? Brać swój rozmiar czy jest zaniżona?

To racja. Mi się udało w second handzie upolować taka fajna rozkloszowaną sukienkę z haftem angielskim. No cudo. W ciązy wyglądała ekstra i po ciązy też jest fajna, bo maskuje brzuch, ktory nie jest idealny.

Ja wzięłam swój i jest ok :smiling_face:

1 polubienie

Ja też mało ubrań kupuje na SHEIN , jakoś dla mnie to sam plastik . Leginsy chyba jako jedyne co udało mi się kupić i nie zwrócić .

2 polubienia