A polecacie jakąś fajną transmisję ?
A ja pół na pół. Lubie kupować i w internecie, i stacjonarnie. Czesto stacjonarnie sa lepsze ceny tych samych rzeczy na wyprzedażach, niż w internecie, np w H&M. Do tego czasami niektore co fajniesze egzemplarze w necie szybko są wykupowane.
Czasem ubierzesz je, zobaczysz różnice materiału, co bywa ważne przy ubraniach dziecięcych
To prawda, przez neta nie da się zobaczyć jakości materiału, potem przychodzi takie zamówienie i okazuje kupa szajsu, który trzeba odsyłać i bawić się w zwroty.
Zdjęcia potrafią mocno mylić ![]()
No tak i w niektorych sklepach nie ma darmowych zwrotów i dochodzi jeszcze strata kasy do tego wszystkiego.
Too też racja
s
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Każdy musi rozważyć co dla niego jest lepsze.
Ja nie mogę zdzierżyć tych słodko pierdzących głosów i opisów ubrań. „Bo kochani teraz koszuleczka, różowiutka, zieloniutka”
Szlag mnie trafia, nie oglądam żadnych transmisji, bo jestem już do nich po prostu uprzedzona
Mam to samo ![]()
też jestem uprzedzona. A poza tym wkurza mnie to że oni nie płacą za lokal itp. Często też nie mają nawet działalności i nie wystawiają paragonów tylko rachunki a z tego mogą ale nie muszą się rozliczać. Sklepy muszą płacić za wszystko to niesprawiedliwe
No dokładnie…
Niektórzy muszą się gimnastykować z papierologia itp, żeby mieć działalność, a ktoś sobie zakłada transmisję, z niczego się nie rozlicza…
Często jeszcze zarabiają więcej niż ktoś prowadzący legalną działalność…
Problem w tym, że system nie nadąża za rzeczywistością. Nowe formy zarabiania pojawiają się szybciej niż przepisy, a jak już coś próbują uregulować, to zwykle bardziej utrudniają życie tym, którzy i tak grają fair.
Tak ale nie darmowe
masz prawo 14 dni na zwrot bez przyczyny
Oooo tak tych słodkich zdrobien to nie cierpię ,
Teoretycznie tak ale faktycznie wychodzi to inaczej. Moja szwagierka kupiła komplet dla siebie i okazał się beznadziejny. Chciała zwrócić ale babka powiedziała że zwrotów nie ma i nie podała jej adresu zwrotu. I co a tedy? Na policję pójdziesz? Jeżeli kupujesz na transmisji gdzie ktoś nie ma działalności gospodarczej to nie podchodzisz pod przepisy ochrony konsumentów i nic nie możesz. To tak jakbyś kupiła w ogłoszeniu na Facebooku przesłała pieniądze i otrzymała towar
Generalnie jeszcze ktoś prowadzi sprzedaż w sposób ciągły i o ile uzyskane przychody nie przekraczają w żadnym miesiącu 75% minimalnego wynagrodzenia za pracę to może prowadzić tzw. działaność nierejestrową. Wtedy nie musi mieć zalożonej firmy, musi tylko opłacić podatek od dochodu 12% w corocznym picie.
Ale z tego co się orientuję jeśli sprzedaż jest przez internet to jest zobowiązany do przyjmowania zwrotów.
Tak tylko problem jest w tym że nie zawsze masz na to paragon więc nawet nie wiesz do kogo zgłosić zwrot
Policja raczej też nic nie wskóra, chyba że mówimy o oszustwie na dużą skalę. Dlatego warto uważać i kupować tylko od sprawdzonych sprzedawców, którzy działają legalnie wtedy przynajmniej masz pewność, że możesz coś zwrócić albo zareklamować.
Tak to prawda ale z kad wiesz na transmisji że to legalna firma?
No w sumie transmisje ciężko sprawdzić