Hahah no to dobre
biedny pomyślał sobie Mikołaj niby taki wszystko wiedzący a lata pomylił
ale te filmiki są świetne znajomi męża zamówili na te święta i opowiadali że nagrali córkę jak rozmawia do telewizora:rofl:
@Mamamiski to ja jak poszłam do księdza do kancelari jak chrzciliśmy córkę żeby podać dane nasze i rodziców chrzestnych. Ksiądz przy mnie okrzyczał wikarego i skomentował wybraną naszą chrzestną że nie widzi jej w kosciele wogule, ja się tak zestresowałam że zapomniałam datę urodzin męża nie wiem jaką podałam aale napewno dzień nie ten co trzeba:rofl:
i ma wpisane w księdze nie swoją datę urodzenia rok też nie jestem pewna czy dobrze podałam ![]()
My zamawiamy te filmy już od kilku lat , jak dzieci zaczęły czytać to bierzemy też listy. Fajna pamiątka bo oglądają nawet latem jak ja już o świętach nie pamiętam
Ale gafę walnęłam straszną
zaczęłam tłumaczyć , że Mikołaj specjalnie tak powiedział żeby sprawdzić czy go słuchają ![]()
Hahah ale mądrze wybrnęłaś . Bo inaczej syn mógł by coś podejrzewać ![]()
Ile płaciliście za film od Mikołaja?
Ja w tym roku wygralam na IG kod na ten film
Synek 2 latka i sie podobalo bardzo.
Za rok na pewno kupię
Mi tez sie kiedys na ig udalo wygrac kod
fajnie moze bedziem probowac za rok ![]()
![]()
![]()
![]()
no nieźle. U nas ksiądz tylko nas komentował, bo nie mamy ślubu kościelnego ![]()
My mamy super proboszcza. Chrzestni starszego syna są z jednej parafii. I tam proboszcz robił takie akcje. Po kilka razy musieli jeździć i go prosić o zaświadczenie do chrztu. A nasz nawet tego potem nie wziął ![]()
To ja cały dzień że skurczami chodziłam po oddziale i prosiłam że chce już na porodówkę że już nie wytrzymam z bólu a miałam krzyżowe niestety i położna tylko podłączał mnie do monitora co chwilę a ja nie umiałam wyleżeć już i skończyła jej się zmiana o 21 i przyszła następna i proszę ją żeby mnie już wysłała na porodówkę że mąż jeszcze czeka bo daleko do domu mamy i że jak pojedzie a mnie dadzą na porodówkę w nocy to on już nie zdąży itd i ta położna mnie zbadała i mówi jeszcze na mojej zmianie pani urodzi i dlaa mi czopki na przyspieszenie i po 20 min przyszła i mówi że sala porodowa z wanną pełną cieplutkiej wody już na mnie czeka ![]()
![]()
i tam przejęła mnie inna położna która odrazu czy możemy przejść na ty , pozapala wszędzie świeczki nalała jakiegoś olejku do wanny i zostawiła mnie z mężem do momentu aż się nie zaczęły skurcze parte wtedy przyszła i odebrała malucha . Cudowne kobiety to były
Ja tez najpierw latalam do jednego kosciola , ale jak nie chcial mi wziac moich wybranych chrzesynych to poszlam do drugiego kosciola i powiedzialam, ze jak bedzie trzeba do pojde do innego kosciola na wiosce na przyklad a jak nie to do prawoslawnych a nawet i do zielonoświątkowców. I juz problemu z zaświadczeniami nie bylo. Ja tez nie mam slubu koscielnego ![]()
W tym pierwszym kosciele ksiadz byl tak bezczelny , ze nawet zapytal czy nie moglismy dac “normalnego” imienia dla corki
dodal pare komentarzy do chrzesnych wiec zabralam akt i wyszlam .
@Lola1 jeeej w wodzie
ale super , ja tez bym chciala przy drugim porodzie , wlasnie w wodzie ![]()
Ale mnie denerwuje to komentowanie tych imion. Mnie ksiądz też nie chciał ochrzcić
a Wy macie przecież normalnie, piękne imię. Ciekaw jakie się księdzu podoba ![]()
My tez mamy tylko cywilny ale naszczescie ksiadz nie robil priblemu, jedynie pozniej proponowal koscielny bo corka bedzje miala komunie
naszczescie sie zmienil i ten wogole nie pyta ![]()
Jest mega przyjemny polecam , chociaż na sam koniec musiałam wyjść bo dzidzia była duża i położna się bała że mogą być komplikacje i we wodzie by mi nie pomogła tak szybko więc po kilku partycji musiałam wyjść ale i tak dużo daje ta woda jeszcze z olejkami i zgaszone światło i świeczki jak w spa normalnie ![]()
Też chciałam w wodzie ale przy pierwszym nie miałam takiej możliwości a przy drugim poszło tak szybko że nawet nie zdążyli by nalać wody haha
Ja 90 % czasu spedzilam pod prysznicem
najpierw chodzilam tak po 5 minut bo sobie glupia ja myslalam , ze beda krzyczec , ze za duzo wody zuzywam
jak juz bylo naprawde grubo to przestalam sie iloscia wody przejmowac
stoje sobie pod prysznicem i wpada moja polozna i mowi , ze ona slyszy , ze to juz parte i moze bysmy sie zbadaly , mysle sobie ok , byle szybko., bo prysznic na mnie czeka
ale juz nie zdazylam wrocic ![]()
A co ma komunia córki do Waszego ślubu? ![]()
dla mnie ślub to ślub, zgodnie z prawem jesteście małżeństwem ![]()
![]()
no wlasnie ale wiesz majac cywilny nie mozna isc do spowiedzi ani do komuni wiec pewnje o to chodzi
No oki to rodzice nie idą. Ale czemu corka by nie mogła?
Ja nie napisalam ze corka nie moze tylko namawiał nas na koscielny bo corka będzie miala komunie i nie wypada zeby rodzice nie poszli po komunie swieta ![]()
Aaaaaa oki ![]()
teraz rozumiem ![]()
Też mamy cywilny i ksiądz normalnie dał chrzest synkowi. Może zależy faktycznie od tego na kogo sie trafi ![]()
My mamy na szczęście fajnego proboszcza. Jak przyszedl po kolędzie i wyczytał nazwisko panienskie to go poprawilam, że już.mam inne. Sam sobie odpowedzial że pewnie cywilny bo nie kojarzy żebyśmy u Niego byli
Ale nie skomentowal nic. W sumie potem zdecydowaliśmy ze weźmiemy kościelny. I jak poszlimy o termin to ja juz bylam w 8 miesiącu ciąży. Mialam luźną skienke i narzuconą.kurtkę wiec nie zauwazyl. I na koniec od razu pytamy o chrzet… mina bezcenna
Ale tez spoko. Poprosil tylko żeby wybrac chrzestnych ktorzy beda mogli.przyjąć komunię skoro My nie pojdziemy.
4.miesiace przed planowanym kościelnym i weselem zmarla moja mama. Także wszystko odwołalismy. Poszliśmy do proboszcza żeby poinformować.
Zaproponowal ze moze przesuniemy. Ale tak milo bez naciskow. Ja byłam wtedy zupelnie na nie. Odpuścil. Naprawde spoko.
Ostatecznie wzięliśmy ślub troche później- mala uroczystość- bardziej na roczek synka zrobiona. My to przy okazji.