Ubranka z lumpeksu

Mam wlasmie taka mame wybrała dla corki sukienke na komunie za 700 zl i taka wlasnie jak na slub :sweat_smile::see_no_evil:

Do tego makijaz, pazy :sweat_smile: i biala limuzyna :laughing:

No wlasnie nie wiadomo czym nas zaskoczy :joy::joy:

To bede dzielnie czekac do maja na te informacje , mam numer na karece jak cos :rofl:

1 polubienie

Zdarza mi się kupić ubrania na vinted. Wybieram te w bardzo dobrym stanie i raczej szukam konkretnych marek. :smiling_face:

O tak właśnie niektórzy kredyty biorą bo komunię trzeba zrobić. Masakra, ja też wychodzę z założenia że jak mnie nie stać to nie robię i tyle. Chrzest robiliśmy w lokalu bo w zasadzie nie miałam siły nawet niczego robić. Ale był obiad i później przekąski około 18 było już po imprezie. Roczek robiliśmy w ogrodzie. Wynajęłam duży namiot od znajomego za grosze i zrobiliśmy wielkiego grilla. 2 urodziny robiliśmy tylko dla rodzeństwa i dziadków, zwykły grill w ogrodzie i tyle

Ja wolę taki rodzinny klimat niż sztucznie nadmuchana impreza. Najlepiej bym się czuła właśnie na imprezce podobnej jak zrobiłaś . Grill na ogrodzie , najbliższa rodzina i tyle. Domowo i naturalnie. W restauracji to tak naprawdę robimy z wygody, żeby nie było trzeba sprzątać :wink: .

1 polubienie

Slyszalam o ktedytach na wesela , ale zeby na komunie , matko jedyna . Ludzie to maja pomysly . Zawsze mnie zastanawia taka pokazowka zycia ponad mozliwosci, nie rozumiem tego . Przeciez jak kowalski z pod piatki bedzie mial większy basen to wporzadku , niech sobie ma , nie musze mu udowadniac , ze moge kupic sobie wiekszy :see_no_evil: bo i po co
Pierwsze urodziny tez zamierzam zrobic w ogrodzie , co prawda jeszvze mam troche czasu , ale juz nawet ogladalam dekoracje na temu :sweat_smile: po co wydawac miliony jak takie cuda mozna znalesc za grosze

1 polubienie

Dokladnie i pozniej spłacać 3 lata impreze ktora trwała 3 h :joy:

2 polubienia

Jestem tego samego zdania. Ja też mam już obcykane na 18 dekoracje hahahaha ja uważam że jak mój sąsiad ma lepszy basen odemnie to idę do niego się kąpać :rofl::rofl:a jak sobie kupił nowy motor to poszliśmy komisyjnie stwierdzić całą rodziną czy jest ok :rofl: nie po to żeby dowalić tylko żeby powiedzieć że super dlaczego mam komis nie powiedzieć nic miłego. Skoro mnie kasy nie ukradł to niech kupije :grin::grin:

1 polubienie

O to to !! Wlasnie tak powinno byc :smiling_face_with_three_hearts: ludziom zylo by sie lepiej gdyby kazdy mial takie podejscie

1 polubienie

Ja teraz zastanawiam się nad zakupem sterylizatora i podgrzewacza do butelek z Vinted i chyba kupię tam bo ceny 80% niższe, sprzęt sprawny a co miałoby mu być ale tu gdzieś w głowie mam jakąś drobną blokadę :flushed::face_holding_back_tears: nie wiem skąd. Bo czemu ten sprzęt miałby być gorszy skoro ktoś tam jedynie wlewał wodę i sterylizował rzeczy. Tak jak laktatora w życiu bym nie kupiła używanego tak to chyba jest ok ale nie wiem skąd tę wątpliwości - co myślicie ?

Zależy jaka dokładnie cena i czy faktycznie 80% taniej w stanie bardzo dobrym?
Jak szukałam podgrzewacza to ceny na vinted były większe niż nowy kupiony w Media Expert na promocji :grinning: taniej owszem też były ale w takim stanie, że wolałam dołożyć i kupić nowy

Masz jaki konkretny model upatrzony?

1 polubienie

Pewnie że tak. Tak jak piszesz lakataor to co innego. Ale to to samo co wzięła byś czyjąś suszarkę do włosów. Tym bardziej że sterylizator będzie wysterylizowany :rofl::rofl:

Nigdy nie zrobiłabym żadnej imprezy , jak nie mam kasy i musiałabym wziąć kredyt… potem to spłacać , za coś co trwało chwilę… to ja wolę na coś innego wziąć kredyt

Ja lubie organizowac takie imprezy, ale zawsze z glowa . Zawsze biore sily na zamiary , nic ponad stan . Tym bardziej, ze impreze tworza ludzie , wiec jesli sa super to niewazne czy na eleganckiej sali z kawiorem i krewetkami czy na ogrodku z kielbaska z grilla

1 polubienie

To ja jestem za skąpa, bo dla mnie bez sensu wydawać na to tyle pieniędzy :smile:

1 polubienie

Nie jesteś skąpa a rozsądna :slight_smile:

1 polubienie

Ja byłam jako nastolatka na komuni gdzie był dj, byliśmy z moimi rodzicami lekko zażenowani, co prawda nikt nie tańczył, leciały głównie utwory Arki Noego i było dużo zabaw dla dzieci ale i tak jakoś dziwnie
@Karcia ostatnio na Instagramie wyświetliła mi się rolka, że rodzice urządzili dziecku urodziny zimą na zewnątrz! Był kulig, ognisko, stół z przekąskami i termosy z herbatą, miód i inne dodatki do herbat. Wiadomo, że taka imprezka zimą z dziećmi na zewnątrz za długo nie potrwa, ale Można? No pewnie, że można :grin:

1 polubienie

No mi też szkoda pieniędzy na roczek, żeby był jak wesele :rofl: robimy skromny poczęstunek i już :sweat_smile: