Mam wlasmie taka mame wybrała dla corki sukienke na komunie za 700 zl i taka wlasnie jak na slub ![]()
![]()
Do tego makijaz, pazy
i biala limuzyna ![]()
No wlasnie nie wiadomo czym nas zaskoczy ![]()
![]()
To bede dzielnie czekac do maja na te informacje , mam numer na karece jak cos ![]()
Zdarza mi się kupić ubrania na vinted. Wybieram te w bardzo dobrym stanie i raczej szukam konkretnych marek. ![]()
O tak właśnie niektórzy kredyty biorą bo komunię trzeba zrobić. Masakra, ja też wychodzę z założenia że jak mnie nie stać to nie robię i tyle. Chrzest robiliśmy w lokalu bo w zasadzie nie miałam siły nawet niczego robić. Ale był obiad i później przekąski około 18 było już po imprezie. Roczek robiliśmy w ogrodzie. Wynajęłam duży namiot od znajomego za grosze i zrobiliśmy wielkiego grilla. 2 urodziny robiliśmy tylko dla rodzeństwa i dziadków, zwykły grill w ogrodzie i tyle
Ja wolę taki rodzinny klimat niż sztucznie nadmuchana impreza. Najlepiej bym się czuła właśnie na imprezce podobnej jak zrobiłaś . Grill na ogrodzie , najbliższa rodzina i tyle. Domowo i naturalnie. W restauracji to tak naprawdę robimy z wygody, żeby nie było trzeba sprzątać
.
Slyszalam o ktedytach na wesela , ale zeby na komunie , matko jedyna . Ludzie to maja pomysly . Zawsze mnie zastanawia taka pokazowka zycia ponad mozliwosci, nie rozumiem tego . Przeciez jak kowalski z pod piatki bedzie mial większy basen to wporzadku , niech sobie ma , nie musze mu udowadniac , ze moge kupic sobie wiekszy
bo i po co
Pierwsze urodziny tez zamierzam zrobic w ogrodzie , co prawda jeszvze mam troche czasu , ale juz nawet ogladalam dekoracje na temu
po co wydawac miliony jak takie cuda mozna znalesc za grosze
Dokladnie i pozniej spłacać 3 lata impreze ktora trwała 3 h ![]()
Jestem tego samego zdania. Ja też mam już obcykane na 18 dekoracje hahahaha ja uważam że jak mój sąsiad ma lepszy basen odemnie to idę do niego się kąpać ![]()
a jak sobie kupił nowy motor to poszliśmy komisyjnie stwierdzić całą rodziną czy jest ok
nie po to żeby dowalić tylko żeby powiedzieć że super dlaczego mam komis nie powiedzieć nic miłego. Skoro mnie kasy nie ukradł to niech kupije ![]()
![]()
O to to !! Wlasnie tak powinno byc
ludziom zylo by sie lepiej gdyby kazdy mial takie podejscie
Ja teraz zastanawiam się nad zakupem sterylizatora i podgrzewacza do butelek z Vinted i chyba kupię tam bo ceny 80% niższe, sprzęt sprawny a co miałoby mu być ale tu gdzieś w głowie mam jakąś drobną blokadę ![]()
nie wiem skąd. Bo czemu ten sprzęt miałby być gorszy skoro ktoś tam jedynie wlewał wodę i sterylizował rzeczy. Tak jak laktatora w życiu bym nie kupiła używanego tak to chyba jest ok ale nie wiem skąd tę wątpliwości - co myślicie ?
Zależy jaka dokładnie cena i czy faktycznie 80% taniej w stanie bardzo dobrym?
Jak szukałam podgrzewacza to ceny na vinted były większe niż nowy kupiony w Media Expert na promocji
taniej owszem też były ale w takim stanie, że wolałam dołożyć i kupić nowy
Masz jaki konkretny model upatrzony?
Pewnie że tak. Tak jak piszesz lakataor to co innego. Ale to to samo co wzięła byś czyjąś suszarkę do włosów. Tym bardziej że sterylizator będzie wysterylizowany ![]()
![]()
Nigdy nie zrobiłabym żadnej imprezy , jak nie mam kasy i musiałabym wziąć kredyt… potem to spłacać , za coś co trwało chwilę… to ja wolę na coś innego wziąć kredyt
Ja lubie organizowac takie imprezy, ale zawsze z glowa . Zawsze biore sily na zamiary , nic ponad stan . Tym bardziej, ze impreze tworza ludzie , wiec jesli sa super to niewazne czy na eleganckiej sali z kawiorem i krewetkami czy na ogrodku z kielbaska z grilla
To ja jestem za skąpa, bo dla mnie bez sensu wydawać na to tyle pieniędzy ![]()
Nie jesteś skąpa a rozsądna ![]()
Ja byłam jako nastolatka na komuni gdzie był dj, byliśmy z moimi rodzicami lekko zażenowani, co prawda nikt nie tańczył, leciały głównie utwory Arki Noego i było dużo zabaw dla dzieci ale i tak jakoś dziwnie
@Karcia ostatnio na Instagramie wyświetliła mi się rolka, że rodzice urządzili dziecku urodziny zimą na zewnątrz! Był kulig, ognisko, stół z przekąskami i termosy z herbatą, miód i inne dodatki do herbat. Wiadomo, że taka imprezka zimą z dziećmi na zewnątrz za długo nie potrwa, ale Można? No pewnie, że można ![]()
No mi też szkoda pieniędzy na roczek, żeby był jak wesele
robimy skromny poczęstunek i już ![]()