Ubranka z lumpeksu

Pewnie że się da. Trzeba tylko chcieć :grin::grin: ale teraz to strach zaprosić na taką imprezę w zimie bo część rodziców nie puści dzieci z racji zimna :rofl:

1 polubienie

Jeśli faktycznie uda.Ci się znaleźć fajna ofertę.ze sprzętem w bdb stanie to czemu by nie kupić.
Ale warto poprzegladac lokalne grupy i w ogole nowy sprzęt bo czesto.sa propomcje.
Na lokalnych grupach mozna wrzucić pytanie tez czy Ktos nie ma.na sprzedaż. Jak blisko i mozna odebrać osobiście i obejrzeć to bedziesz pewna jak wygląda i dziala.

1 polubienie

O właśnie totalnie zapomniałam o olx :face_holding_back_tears: muszę popatrzeć w takim razie. Mi zależy właśnie żeby był sterylizator i suszarka w jednym bo najbardziej mnie denerwuje suszenie tych rzeczy i one leżą w tej kuchni i mam wrażenie że po co ta sterylizacja jak leżąc tam się kurza zanim wyschną :sweat_smile::rofl:

Oczywiście że tak ja kupiłam na Vintedzie podgrzewacz do butelek z canpola za 15 zł jak nówka . Udało mi się kupić zaraz po wstawieniu na konto bo pewnie by zaraz ktoś kupił…ludzie czesto sprzedają za grosze prawie nowe rzeczy bo nie mają gdzie tego magazynować.
Mi olx jakoś strasznie zacina nie wiem czemu.

1 polubienie

Olx to dla mnie juz umarlo dawno wystawiam cos to nawet nikt nie wchodzi w to ogłoszenie :rofl:

To prawda na olx wydaje mi się że mało ludzi już kupuje chyba że te lokalne się sprzedają z odbiorem osobistym . Mi tam też już konto zamarło :see_no_evil:

1 polubienie

Ja na olx wypatrzyłam 2 kartony ubranek niemowlęcych za łączną kwotę 10 zł :smiley: na olx też szukałam większych rzeczy typu nakładka do przewijaka na komodę. Przez to że Vinted służy wielu osobom do zarabiania ciężko jest znaleźć ubranka w fajnej cenie. Niektóre są droższe niż w sklepie a do tego dochodzi jeszcze koszt wysyłki o ochrona kupującego

Ja mam jakos wieksze zaufanie do olx niz do Vinted. Nie wiem wydaje mi sie ze latwiej mozna zwrocic przesylke bez zadnych sporow.

Ja też jestem raczej zwolenniczką olx. :slight_smile: i często kupuje i sprzedaje :slight_smile:
Ogólnie fajnie, bo czasami robią dla niektórych kategorii wysyłkę za 1 zł i zbiera się punkty za zakupy które można później wymieniać :slight_smile:
I podobnie jak @Hedwiga mam większe zaufanie :slight_smile:

2 polubienia

To fakt czasami fajnie jak wysylka za 1 zl :wink:
Na vinted fajnie ze mozesz z kims negocjowac cene :wink:
Oby dwa maja swoje plusy i minusy :wink:

1 polubienie

Ja akurat wolę Vinted, tylko te wysyłki mnie denerwują bo nie ma w ogóle promocji jak na Olx że często jest za 1 zł :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Jak chce ponegocjowac to pisze prywatnie do tej osoby co wystawia ogloszenie.
A jak sama sprzedawalam na olx to pisalam w tresci czy negocjacja ceny jest mozliwa czy nie.
Na Vinted juz sie pare razy przejechalam, wiec podarowalam sobie tam sprzedaz.

Ja wolę Vinted pod tym względem że lepiej mi po nim manewrować i lepiej szukać, olx jakoś mi się strasznie zacina , wszystko wolno wchodzi .

Też mam takie zdanie . Vinted jest bardziej czytelne a na olx niby wpisuje czego szukam , daje filtry a i tak ciężko coś znaleźć
Ogólnie to olx mnie wkurzył :see_no_evil: rok temu jak wystawiłam ogłoszenie sprzedaży psa to płaciłam 5 zł , teraz muszę wykupić pakiet kilku ogłoszeń i wychodzi mnie to około 100 zł :see_no_evil: także sporo sobie tam życzą :wink:

Tak olx ogólnie sporo sobie życzy za niektóre ogłoszenia które więcej kosztują np. Sprzedaż samochodów, wiem że trzeba wykupić opłatę na miesiąc bodajże :roll_eyes: a jak się nie sprzeda to znów musisz wykupić bez sensu…

W ogóle uważajcie dziewczyny na olx, ja ostatnio znów założyłam bo mężowi konto ukradli, więc ja odnowiłam swoje i wystawiłam kilka rzeczy, zgłosiła się mailowo do mnie pani, niby normalny mail podpisany imię i nazwisko, ale jakoś tak nie po polsku było to napisane ale myślę no okej nie każdy musi super pisać, ustaliliśmy że wysyłka olx i nagle dostaje mail z olx niby że mój produkt został sprzedany i żeby kliknąć w link i potwierdzić. Dobrze że ja byłam na wyjściu ze znajomymi i nie zajęłam się tym od razu, patrzę w ten mail a tam instrukcja że kliknij w link potwierdź transakcje i przez stronę jakaś tam potwierdź swoje dane do wysyłki i przelewu logując się na bank… Żeby nie było chyba że 2 maile dostałam od tej niby kupującej że ona już kliknela i czeka na potwierdzenie transakcji. Sprawdziłam ten jej mail a tam @vp.pl (niby Onet ale z zagranicznej domeny) i sprawdzilam link na olx i wyświetliło oszustwo

1 polubienie

Masz rację, trzeba uważać żeby się nie naciąć.
Ja akurat w ogóle nie patrze na emaile jakie dostaje z olx, wyszstko załatwiam przez aplikację.
Nawet się nie bawię w jakieś pisanie i zatwierdzanie transakcji przez email.

O matko, dobrze, ze to sprawdzilas zanim kliknęlas cokolwiek :flushed: ale vp.pl to jeszcze miałąm będąc w podstawówce taki e-mail… i normalnie sie nim długo posługiwalam… Niestety na OLX i innych portalach czasem pojawiaja sie takie oszusci, co podszywaja sie pod kupujacych i wysylaja linki do „potwierdzenia transakcji” zeby wyciagnac dane do banku…Lepiej stracic 5 minut na sprawdzenie niz potem miec problemy z kontem czy bankiem :sweat_smile: Trzymam kciuki, zeby nikomu z nas sie nic nie stalo.
PS. ostatnio kolezanka załozoyła konto na OLX zeby sprzedac pare zeczy i po wystawienieu od razy dostała e-maila. nie miała aplikacji tylko logowala sie przez strone… ale ze nie wiedziała co i jak to mnie zawołała… od razu jej pokazałam jak powinna wygladac prawidłowa transakcja… i całe szczęście :slight_smile:

1 polubienie

Niestety , ale to jest częste lub przez SMS. Nigdy w życiu bym nie kliknęła bo jedynie potwierdza się na samym portalu olx , a wszystkie dodatkowe e-maile , sms itp. trzeba ignorować

@Mama.Wiki mialam identyczna sytuację :thinking: chyba z minutę po wystawieniu produktu przyszło że został sprzedany i taka sama instrukcja jak u Ciebie…. No takie czasy, że oczy dookoła głowy trzeba mieć cały czas 🫩