Też kocham to robić. Chociaż czy z głową to nie wiem bo zawsze nakupuje tych pierdół a później sobie myślę z,po co mi to było,
Ze mną pani przez whats app pisała cały dzień wypytując o przedmiot czy działa czy w dobrym stanie itp. Ale jak już napisała że ona wyśle kuriera i żebym potwierdziła adres to jej odpisałam czy ktoś się jeszcze nabiera na te oszustwa i więcej nie odpisała
Ja mam glos rozsadku w mojej przyjaciolce , ona w ogole ma kreatywnosc na duzo wyzszym poziomie niz ja , i tez potrafi lepiej dysponować budzetem wiec w sumie troche taki dream team z nas ja mam checi - ona reszte
Mi tak z dwa razy przyszło i ja odrazu ignorowałam to , człowiek za bardzo już jest wyczulony na te ich oszustwa, dziwię się tylko że dużo trąbi się o tym żeby być ostroznym , nie klikać w podejrzane linki a ludzie i tak to robią a potem płacz że zniknęły pieniądze z kąta albo sprzedają oszuści na grupach i proszą o przelew za towar i ludzie się nabierają i robią przelewy i tak tracą kasę, masakra często ludzie jak zobaczą jakąś niską cenę to nie pomyślą tylko ja ślepo wpłacają bo okazja…niesprawdzając nawet czy to może jakieś oszustwo:face_with_monocle:
Wiesz co niby tak ale mam wrażenie że też niestety im to jest głośniejsze tym oni nowsze sposoby znajdują. Np. mi przyszło jak tylko uruchomiłam olx mail że ulepszenia, lepszy dostęp do kupujących itd. i był link ukryty pod przejdź tutaj, zaloguj się coś takiego, normalnie mail z nazwą olx tylko dalej domena jakaś krzaczków a była
Generalnie u nas po tej akcji też zrobili to akurat też nie był problem, bo pracuje w transporcie, a większość firm wrzuca swoje dokumenty jak polisa czy licencja w giełdy transportowe, więc tu nawet dokumenty były „prawidłowe”
No koniec końców nie miałam z tego konsekwencji, bo nie byłam nawet przeszkolona na sprzedaż, a mimo wszystko kazali mi to robić
No to rzeczywiście bardzo teraz podchwytliwe mają sposoby…masakra do normalnej roboty niech się biorą a nie iść na łatwiznę…okropnie mnie wkurzają tacy oszuści i złodzieje. U nas gościo ma tzw. Dziuplę , wykupiony garaż i wszyscy mówią że tam trzyma łupy z kradzieży, czy to prawda nie wiem ale koleś tam zawsze wchodzi zasówa się i jak ktoś znajomy do niego zagląda do garażu to puka i mówi to ja swoje imię i koleś mu otwiera:see_no_evil: w mojej okolicy jest pełno włamań na posesje prywatne. Kradną co popadnie, ostatnio z budowy przez noc zdjęli dachówkę
Mnie mega wkurzalo jak byl ten program o oszustwach , byly zlodziej i byly chyba policjant oszukiwali ludzi na ulicy a pozniej mowili “ha ha dalas sie zlapac, oszustwo” i powiem wam , ze moim zdaniem to tylko podsylalo pomysly dla nieuczciwych ludzi a czasem naprawde ludzie gdzies sie spieszyli albo i nawet przestraszyli , bo Ci "krecili program " i rouzmiem , ze chcieli przestrzec ludzi , ale o wielu sposobach by ludzie nawet nie wiedzieli , np o walizce ktora mozna kupic online , zeby sciagac sygnal z kluczyka do samochodu
Dokładnie, na necie też mnóstwo filmików o urządzeniach co ściągają sygnał itd. mój tata i mąż dostali ode mnie portfele z wkładką przeciw kradzieży danych z kart, ja sama jak nie muszę to też portfel w domu, a na telefonie blokady.
Ale powiem wam że same te portale też nie pomagają, ja już nie wspomnę ile razy zobaczyłam na vinted że pani oszukuje i sprzedaje źle oznaczone rzeczy itd. a jak mężowi konto na olx ukradli i drona sprzedawali to portal że on przyjął i zablokuje konto xD a na policji mu powiedzieli że dopóki portal nie ogarnie tematu to oni nic nie mogą …
Sami podsuwaja pomysly a pozniej sie dziwia , ze takie rzeczy sie dzieja a policja to vzasami masakra … ja kiedys dostalam nieslusznie mandat i nie wiedzialam co z tym zrobic (firma prywatna) naczytalam sie , ze stosuja takie praktyki , zeby ludzi nastraszyc i wyludzic zaplate . Wiec zadzwonilam na policje , nie wiem myslalam , z3 zabezpiecza monitoring (bo mi prywatnie nikt nie chciał pokazac) to mi powiedzieli, ze to nie ich sprawa . Zapytalam , ze jak to nie ich , oni , ze nie , bo to firma zewnetrzna , wiec mowie , ze mi chodzi o to , ze próbują mnie oszukac na pieniadze
Ostatecznie przez to , ze mialam bardzo duzo czasu i hormony buzowaly to poczekalam sobie na pana od mamdatu i prawie go pogryzlam
Dokladnie ostatnio ktos chcial kupic spodnie i pyta czy wystawie na olx w dziale oswietlenie bo jest promocja na wysylke wogole widzialam ze na olx wprowadzili opcje negocjacji ceny
Tak, nawet coś mi dziś przyszło że okazji walentynek na Olx dwa dni wysyłki bodajże za 1, ale jakoś nie zakodowałam czy we wszystkich kategoriach czy tylko w wybranych
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.