Ubranka z lumpeksu

Też kocham to robić. Chociaż czy z głową to nie wiem bo zawsze nakupuje tych pierdół a później sobie myślę z,po co mi to było, :rofl::rofl:

Ze mną pani przez whats app pisała cały dzień wypytując o przedmiot czy działa czy w dobrym stanie itp. Ale jak już napisała że ona wyśle kuriera i żebym potwierdziła adres to jej odpisałam czy ktoś się jeszcze nabiera na te oszustwa i więcej nie odpisała

1 polubienie

Ja mam glos rozsadku w mojej przyjaciolce , ona w ogole ma kreatywnosc na duzo wyzszym poziomie niz ja , i tez potrafi lepiej dysponować budzetem :see_no_evil: wiec w sumie troche taki dream team z nas :rofl: ja mam checi - ona reszte :sweat_smile:

1 polubienie

Mi tak z dwa razy przyszło i ja odrazu ignorowałam to , człowiek za bardzo już jest wyczulony na te ich oszustwa, dziwię się tylko że dużo trąbi się o tym żeby być ostroznym , nie klikać w podejrzane linki a ludzie i tak to robią a potem płacz że zniknęły pieniądze z kąta albo sprzedają oszuści na grupach i proszą o przelew za towar i ludzie się nabierają i robią przelewy i tak tracą kasę, masakra często ludzie jak zobaczą jakąś niską cenę to nie pomyślą tylko ja ślepo wpłacają bo okazja…niesprawdzając nawet czy to może jakieś oszustwo​:face_with_monocle::face_with_monocle:

Wiesz co niby tak ale mam wrażenie że też niestety im to jest głośniejsze tym oni nowsze sposoby znajdują. Np. mi przyszło jak tylko uruchomiłam olx mail że ulepszenia, lepszy dostęp do kupujących itd. i był link ukryty pod przejdź tutaj, zaloguj się coś takiego, normalnie mail z nazwą olx tylko dalej domena jakaś krzaczków a była

Jej no te oszustwa itp to teraz na każdym kroku

1 polubienie

Ja tak w pracy straciłam towar warty 2 miliony. W domenie maila była literówka :ok_hand:t2:

O kurcze :open_mouth:
U nas są dobre systemy i robią non stop akcje puschingowe i jak ktoś obleje to ma szkolenie.
Plus my co jakiś czas też mamy.

Generalnie u nas po tej akcji też zrobili :joy::joy::joy: to akurat też nie był problem, bo pracuje w transporcie, a większość firm wrzuca swoje dokumenty jak polisa czy licencja w giełdy transportowe, więc tu nawet dokumenty były „prawidłowe”
No koniec końców nie miałam z tego konsekwencji, bo nie byłam nawet przeszkolona na sprzedaż, a mimo wszystko kazali mi to robić

No masakra teraz to na każdym kroku trzeba uważać

No u nas nawet zablokowali wejścia USB i strony typu gmial itp. więc nie ma opcji wejścia na jakieś prywtane nawet

Jeny, ale pech straszny. Po takich historiach otwiera się oczy na możliwe oszustwa

No to rzeczywiście bardzo teraz podchwytliwe mają sposoby…masakra do normalnej roboty niech się biorą a nie iść na łatwiznę…okropnie mnie wkurzają tacy oszuści i złodzieje. U nas gościo ma tzw. Dziuplę , wykupiony garaż i wszyscy mówią że tam trzyma łupy z kradzieży, czy to prawda nie wiem ale koleś tam zawsze wchodzi zasówa się i jak ktoś znajomy do niego zagląda do garażu to puka i mówi to ja swoje imię i koleś mu otwiera​:see_no_evil: w mojej okolicy jest pełno włamań na posesje prywatne. Kradną co popadnie, ostatnio z budowy przez noc zdjęli dachówkę :face_with_monocle:

Mnie mega wkurzalo jak byl ten program o oszustwach , byly zlodziej i byly chyba policjant oszukiwali ludzi na ulicy a pozniej mowili “ha ha dalas sie zlapac, oszustwo” i powiem wam , ze moim zdaniem to tylko podsylalo pomysly dla nieuczciwych ludzi :roll_eyes: a czasem naprawde ludzie gdzies sie spieszyli albo i nawet przestraszyli , bo Ci "krecili program " i rouzmiem , ze chcieli przestrzec ludzi , ale o wielu sposobach by ludzie nawet nie wiedzieli , np o walizce ktora mozna kupic online , zeby sciagac sygnal z kluczyka do samochodu :woman_shrugging:

1 polubienie

Dokładnie, na necie też mnóstwo filmików o urządzeniach co ściągają sygnał itd. mój tata i mąż dostali ode mnie portfele z wkładką przeciw kradzieży danych z kart, ja sama jak nie muszę to też portfel w domu, a na telefonie blokady.
Ale powiem wam że same te portale też nie pomagają, ja już nie wspomnę ile razy zobaczyłam na vinted że pani oszukuje i sprzedaje źle oznaczone rzeczy itd. a jak mężowi konto na olx ukradli i drona sprzedawali to portal że on przyjął i zablokuje konto xD a na policji mu powiedzieli że dopóki portal nie ogarnie tematu to oni nic nie mogą …:dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face:

Sami podsuwaja pomysly a pozniej sie dziwia , ze takie rzeczy sie dzieja :see_no_evil: a policja to vzasami masakra … ja kiedys dostalam nieslusznie mandat i nie wiedzialam co z tym zrobic (firma prywatna) naczytalam sie , ze stosuja takie praktyki , zeby ludzi nastraszyc i wyludzic zaplate . Wiec zadzwonilam na policje , nie wiem myslalam , z3 zabezpiecza monitoring (bo mi prywatnie nikt nie chciał pokazac) to mi powiedzieli, ze to nie ich sprawa . Zapytalam , ze jak to nie ich , oni , ze nie , bo to firma zewnetrzna , wiec mowie , ze mi chodzi o to , ze próbują mnie oszukac na pieniadze :see_no_evil::stuck_out_tongue_closed_eyes:
Ostatecznie przez to , ze mialam bardzo duzo czasu i hormony buzowaly to poczekalam sobie na pana od mamdatu i prawie go pogryzlam :see_no_evil:

1 polubienie

Pech trochę stresu, myślę że też nieprzygotowanie firmy na takie rzeczy, które jednak w tej branży zdarzają się często

1 polubienie

Często jak jest promocja na wysyłkę olx, to mam dużo wiadomością na vinted czy mogę ten produkt wystawiać na olx bo wyjdzie taniej :blush:

2 polubienia

Dokladnie ostatnio ktos chcial kupic spodnie i pyta czy wystawie na olx w dziale oswietlenie bo jest promocja na wysylke :speak_no_evil: wogole widzialam ze na olx wprowadzili opcje negocjacji ceny

Też często mam takie zapytania właśnie bo olx robi promocje na wysyłkę a Vinted od dawna nie …

Tak, nawet coś mi dziś przyszło że okazji walentynek na Olx dwa dni wysyłki bodajże za 1, ale jakoś nie zakodowałam czy we wszystkich kategoriach czy tylko w wybranych :money_with_wings: