Ja to zawsze mam problem jaki rozmiar.
Wzielqm synkowi.kurtki teraz na wiosne. I no nosimy teraz rozmiar 92. Niektóre male 98. A z Sinsay kurtki na 98 ledwo ledwo… muszą byc na 104. Takze z Sinsay ma zaś nie kuouje.
W Smyku mi sie zdarzylo na wyprzedarzach dorwac kurtki zimowe za 30zl i w tamtym roku mi sie udalo interaz Maly mial.na zimę.
Tez super
ten jest z Hm i jest jak nowy a wiadomo taki w sklepie kupic to ponad 100 zl trzeba dac
Super zakupy , też uwielbiam lumpeksy ale u mnie mało jest, a jak są to tłumy ludzi, którzy się biją ![]()
U mnie jest duzo i w sumie wszyscy leca na meskie damskie wiec ja dział dziececy mam dla siebie ![]()
![]()
![]()
Ja zawsze patrzę mniej więcej rozmiar większy w Sinsay, bo fakt mają dziwną tą rozmiarówkę. Wzięłam, zapłaciłam 40 złotych, to jak za rokbeda za małe, to gdzieś sprzedam za grosze
Ekstra ten kombinezon ![]()
Wczoraj na Vinted widziałam identyczny chyba za 45 zł
więc niezły interes zrobiłaś ![]()
@Mamamiski @Kalusia161 dobrze że piszecie akurat o rozmiarach ubranek z Sinsay, bo planuje zakupy także będę wybierać rzeczy rozmiar większe ![]()
Tylko czasem.i tak to loteria
synek ma obecnie rzevzy z Sinsay 86 i 92 i 98
Wszystkie dobre.
A kurtki jak pisalam juz na 104 musimy kupowac.
A to u mnie zawsze tylko jeden rozmiar większe ![]()
Ja mam wrazenie , ze sweterki i kurtki u mnie zawsze wypadaja wieksze , na metce 62 a w rzeczywistosci sa jakies duze jak 74
Ja tak miałam jakiś czas z koszulkami, że wydawały mi się większe i to różnych firm
Ahh… To jednak łatwo nie będzie.
A wiecie może jak wypadają ubranka z Lidla?
Z tego co zauważyłam to raczej takie standardowe, z lidla zaczęłam kupować dopiero jak synek wskoczył w rozmiar 68 z innych firm i kupuje mu 61/68 i są ok. Tylko z hm póki co ma 62
Ooo ale super zakup ![]()
Z Lidla to rozmiarówka taka raczej adekwatna do rzeczywistości jest
one dodatkowo są takie łamane np 62/68 i w sumie odkąd zaczęliśmy rozmiar 62 to nosiliśmy i jakiś czas temu dopiero odłożyłam już, a kończymy nosic rozmiar 68 teraz,.więc tak starczają na dłużej mam wrażenie, przynajmniej tak mi się sprawdziły te dotychczasowe
mam już body z większego przedziału rozmiarowego, to będziemy testować czy nam też tak na dłużej się sprawdzi ![]()
Rozmiarówka lidla jest standardowa i tak jak @Mamii mowi jest lamana , ja teraz wzielam malej body z merino i jedwabiem na 74/80 i sa lekko za duze a mala nosi 74 (te standardowe 74, bo zdarza sie , ze 68 jeszcze jest git )
Chyba wstawialam fotki , ale jutro jej zakladam akurat te bodziaki i jak mi z łba nie wyleci to podrzuce ![]()
Ja się właśnie nie załapałam na to merino a szkoda
U mnie w sobotę jeszcze były w lidlu, więc kupiłam 62/68 i jedne większego rozmiaru bo bałam się że się skurczą. Chciałam kupić online ale widziałam że cena juzjest 2 razy droższa
U mnie w lidlu jeszcze są dostepne
kupilam druga pare , ale ten sam rozmiar , bo jeszcze troche go ponosi a , ze sa na dlugo rekaw to wiosne przechodzi tak mi sie wydaje .
To jest rozmar 74/80 a mloda nosi 74
A dziś brałaś ? Pamiętasz do kiedy jest promocja na nie ?
Dzisiaj kupowalam , ale nie mam pojecia , jeszcze byly za 35 zl