Ubranka z lumpeksu

No przecudne , nie no mega naprawdę

No właśnie u nas w ofercie są też trzy albo cztery rodzaje ciasta dlatego na tort się nie decydujmy :grinning: za dużo tego słodkiego mi się wydaje :grinning::face_with_peeking_eye:

Moja córka dostała od cioci z Anglii komplet w truskawki, ten co masz leginsy :star_struck:

No własnie… też mi sie tak wydaje, że to nie do przejedzenia :see_no_evil: chyba tez tort odpuścimy… mi tak się chyba chce tego torta bo ostatnio był przepyszny jak zamówilam a zaczelam diete - ten post przerywany i chce mi sie caly czas jesc :joy::joy:

To spoko opcja :smiley: u mnie 270 zł (obiad , ciasto też 4 rodzaje, zimna płyta, woda, soki, ciepłe napoje kawa i herbata a później jeszcze kolacja na ciepło) napoje gazowane dodatkowo musimy sami dokupić :face_with_peeking_eye: a tort na niecałe 40 osób policzyli nam 500 zł :blush:

Tort to jednak zawsze fajna opcja na taką okazję, chyba spoko jest jak jest zaserwowany jednak, my mimo ciasta i tak zamówiliśmy :star_struck:

1 polubienie

Ale cudowności :heart:
Moze dobrze ze u mnie nie ma lumpów bo bym mogla zbankrutowac.:stuck_out_tongue: nawet jak ceny bylyby fajne :stuck_out_tongue: bo moj umiar mógłby zaginąć…
A.jak cenowo za te ciuszki jesli moge zapytać?

@Efektdomi @Wesola95 ja wlasnie ostatnio zarezerwowalam na 7 czerwca.
240zl bez tortu i alko. Tort kolo 500zl /600zl. Zamówiłam u dziewczyny ktora piekla mi na chrzest synka i slub i roczek. @Mamii tez uwazam ze na takie okazję tort to fajna sprawa :slight_smile: pomimo slodkosci innych.
A.co do 240 zl- obiad dwudaniowy +deser + cieple danie + napoje cieple i zimne bez ograniczen + 2 salatki + zimna plyta (smalec, pasztet, pieczywo, sery, wedliny.itp). + ciasta + owoce.
Wersja tansza 220zl jest nez cieplego dania.
Jest tez za 150zl. Obiad + deser + napoje.

Mszę mamy o 12.30 w niedziele. Takze na sali bedziemy 13.40/14. Wiec wybraliśmy opcje z ciepłym daniem. Bo pewnie goście posiedza troche :slight_smile: jak bedzie pogoda to super miejscowka. Jest gdzie wyjsc. Piekne widokk. Moejsce do zabawy dla dzieci. Duzy taras. To juz 3 Nasza impreza tam :slight_smile:
I zawsze bylo w cenie zapakowanie jedzenia ktore nie.zeszlo. a My od razu pojemniki rozdajemy po rodzinie:) wlasnie głównie ciasta. To beda na kolejny dzien do kawy jak znalazl

2 polubienia

@Mamii @Kalusia161 też uważam, że tort na taką okazję to super sprawa . U nas zawsze mamy na wszystkie okazje :slightly_smiling_face: mojego chłopaka brat lubi piec to on zawsze na każdą okazję w domu ma zrobione :slight_smile:

2 polubienia

Kurcze ale wydaje mi się, że sala zazwyczaj ma tego ciasta nie do przejedzenia i szkoda poznie to wszystko wywalać :smiling_face_with_tear: no nie wiem, dałyście mi teraz temat do przemyśleń z tym tortem :birthday:

@Mamii właśnie ostatnio widziałam kolekcje dziecięce w truskawki i tak mi się spodobały.
@Magdallenka0897 zawsze coś tam wygrzebie.
@Mamaprzygod o widzisz bo to jest Marks Spencer. Może uda mi się dorwać jeszcze bluzkę do kompletu. Już tak miałam, że kupiłam spodenki, a za kilka tygodni dorwałam bluzę do kompletu.
@Kalusia161 w dniu dostawy jest 80 zł za kilogram te ciuszki wyszły mnie 41 zł. Myślę że chyba dobra cena bo same dobre marki i jakość super. No ciężko się oprzeć żeby nie kupić . Mam tego za dużo zdecydowanie ale no jak widzę takie rzeczy to nie mogę się opanować.

Tak jak.pisalam My rozdajemy to ciasto bo na sali pakuja :slight_smile: I kazdy zadowolony bo ma do kawy ma następny dzien.

Ja odpuszczam dekoracje.
U Synka byla tabliczka na sztaludze z napisem Chrzest Święty Kacpra i obok stojak z paroma balonami. I teraz chyba też tylko tyle.
Na stolach były bukieciki bo to w pakiecie cemowym.

To tort z chrztu Synka.

A tabliczka tak i balony (do zdjec dane na ten stolik)

1 polubienie

U nas jest tak , że na koniec rozdają ciasto do domu i oni to ładnie pakują :slight_smile:

1 polubienie

Ale cudowny tort. Ja już powoli szukam inspiracji ale nie na chrzest tylko na roczek. Wiem że do września jeszcze dużo czasu ale. Czas za szybko leci

Nie no jasne, że wywalać szkoda :face_holding_back_tears: ale my też rozdajemy jak coś zostanie właśnie żeby nie marnować i nie wyrzucać :grinning: a torty to u nas zawsze są na takie okazje, rocznice, urodziny, śluby, chrzty, więc u nas to must have :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: rodzina chyba by padła jakby tortu nie było :joy: ale w sumie u nas łasuchy są my zawsze i ciasto i tort chętnie zajadamy :stuck_out_tongue_winking_eye:
Tylko u nas nie będzie deseru, a Ty wspominałaś chyba o lodowym :smiley:

Tali mielsisnuna roczek i ślub:)
Ta sama Pani piekla

3 polubienia

@Redax33
Ja jutro mam ambitny plan na tour po lumpach. Jak coś upoluję to też pochwalę się :two_hearts::cherry_blossom::grinning:

2 polubienia

Może to nie były chrzciny, ale moje wesele - menager sali sam nam doradził żebyśmy zrezygnowali z deseru, a w zamian za deser był tort. I to była super opcja! Myślę że jak będziemy organizować chrzciny czy też roczek to pójdziemy w to. Oczywiście, cena została zmniejszona przez brak deseru 🩷

1 polubienie

Ja patrze na te zdobyczke @Redax33 i chyba tez pojde w sobote :grin:
Mam nadzieje , ze cos mi sie uda upolowac , nakrecilam sie

1 polubienie

Ja bylam dzisiaj ale nic ciekawego nie znalazlam ;/

Ja jutro pójdę, ale bez nadziei - wtedy są najlepsze łupy :smiley: @ewelka8990

To prawda , jak sie czlowiek nastawi to nie znajdzie nic , a jak idziesz tak o przy okazji mimo chodem to nagle wychodzi sie z całymi siatami :see_no_evil::face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie