Uczulenie na wkładki laktacyjne

Anna, kurczę ja też nigdy nie spotkałam się by wkładki uczulały. Mnie na szczęście nie uczulały, bo były mi bardzo pomocne i wygodne. Trzeba tylko pamiętać, żeby często zmieniać, szczególnie latem, bo łatwo wtedy o odparzenia. A przy nawale to też tylko pieluchy tetrowe, bo nawet wkładki nie dawały rady, zwłaszcza w nocy.

Ja też nie znam nikogo kto miałby uczulenie na wkładki laktacyjne. Najlepiej właśnie spróbować wielokrotnego użytku może one pomoga uporać się z problemem.

Narazie zobaczę może jakimś cudem nie będą mnie uczulać :slight_smile: a jak nie to zdecyduje się na wielorazowe i wtedy zamówię

Też nie miałam pojęcia, że może wystąpić uczulenie na wkładki laktacyjne.

A ja wiedzialam że wkładki mogą uczulic nawet mnie uczulily te z aloesem i te z Johnsona może uczulic materiał z jakiego są zrobione.

Pewnie, że mogą uczulić, jak wszystko inne. Zależy co nas uczula i z czego są zrobione, wtedy najlepiej zrobić sobie własne, wielorazowe.

Ja nie twierdzę że nie mogą aczkolwiek nie znam nikogo kogo by uczuliły. W takim wypadku trzeba sprawdzać innej firmy albo spróbować wielorazowych.

Mnie na szczęście nie uczulają, już w ciąży używam wkładek, i jednorazowe są mi bardzo wygodne. Wyrzucam i z głowy.

Bo jednorazowe są o wile bardziej wygodne aczkolwiek jeśli pojawia się uczulenie trzeba spróbować wielo.

Oj wygodne na pewno, ale faktycznie jak ktoś ma uczulenie to trzeba się inaczej ratować.

Ja mam uczulenie na wkładki w Rossmana :confused: kiedyś je kupiłam bo nigdzie nie było moich ulubionych czyli z Canpola i kupiłam ale to było mega bład

Bardzo fajne sa wkladki wielorazowe, chetnie ich uzywalam bo to spora oszczednosc i wydawaly mi sie przyjemniejsze w dotyku. Na dodatek sa jeszcze takie welniano-jedwabne ktore sa mega pomocne przy poranionych brodawkach - te jednorazowe tak okropnie mi sie przyklejaly do strupkow na piersiach, no i jednorazowki sie “zapacaja”, a te wielo duzo lepiej oddychaja i pomagaja dzieki temu w zaleczeniu poranionych brodawek. Ja uzywalam i jednych i drugich, zaleznie od potrzeby, bo zarowno jedno jak i wielo maja swoje plusy, zreszta jak wszystko na swiecie :stuck_out_tongue:

Mi podpasowaly wkładki elegance te z aloesem uczulily tak samo jak Johnsona.

Ojej uczuleni na wkładki.laktacyjne? Współczuję. Ja naszczescie nie mialam uczulenia a wkładki mialam.z canpol i z lovi i bylam z nich zadowolona.

Mnie nie uczuliły żadne, a testowałam wiele z nich. W takiej sytuacji warto sprawdzić wkładki różnych firm. W takiej sytuacji aby nie ponosić zbyt wiele zbędnych kosztów warto poprosić o próbki wkładek bo nie wyobrażam sobie aby kupić np 7 opakowań i żadne z nich nie zdałaby egzaminu. Próbki można też otrzymać na targach dla kobiet w ciąży

Ja nie miałam z tym problemu. Używam wkładek laktacyjnych firmy Lovi, takie dostałam w drogerii gdy byłam w ciąży i ich używam ciągle. Puki co nic się nie dzieje :slight_smile:

Te lovi są super . bez aloesu musza byc przynajmniej dla mnie bo te z aloesem niestety mnie uczulily.

Super, że o tym piszesz. Ja nie miałam uczulenia w sumie na żadne wkładki. U mnie najlepiej sprawdziły się, z firmy Akuku bo miały bardzo dobre przylepce i dobrą chłonność.

Wielorazowe wkładki powinny pomóc… ewentualnie są Jeszce kubki laktacyjne…

Nie dla każdego wielorazowe będą dobre ale warto też patrzec na skład bo niektóre mają dodatki typu rumianek aloes itd a można mieć na to uczulenie jeśli się jest alergikiem warto czytać skład wkładek jeśli nie to można używać raczej wszystkich ale też dużo zależy od preferencji osoby bo niektórzy nie potrzebują aż tak dużej chlonnosci jak inne osoby u każdej inne mogą się sprawdzić