Uczulenie na wkładki laktacyjne

Aiisa dokladnie rumianek czy inne zapachowe dodatki uczulaja ale tez wiekszosc wkladek jest bez zadnych srodkow zapachowych i najlepiej takie kupowac,ja uzywalam z canpol , z lovi i jeszcze jedne ale nie pamietam firmy cos na p. Naszczescie mi po zadnych nic sie nie stalo.

Wiadomo że nie dla każdego będą dobre wkładki wielorazowe ale warto to sprawdzić:-) czasami takie antyalergiczne też uczulają bo to wszystko zależy od predyspozycji człowieka.

Ja używam canpol albo love. Na szczęście uczulenia nie mam. Ale też kupiłam zapobiegawczo zwykle, bez dodatków zwiekszajacych ryzyko uczulenia.

Ja używam tylko jednorazowych :slight_smile: miałam wielu firm i nigdy żadne nie wywołały uczulenia.

Ja używałam kilku firm i mnie jonsons and jonsons czy jak to tam się pisze mnie uczulily niestety.

Po raz pierwszy spotykam się z czymś takim jak uczulenie na wkładki laktacyjne. Ale może też wkładki wielorazowe byłyby dobra opcją.

Szczerze to nigdy nie spotkałam się u żadnej mamy żeby miała uczulenie na wkładki laktacyjne :open_mouth: Sama używałam ich przy pierwszym dziecku i nigdy nie narzekałam. Ale jak tak sobie teraz myślę, to przecież jest to jak najbardziej możliwe… A ja nakupiłam łącznie 200 szt i czekają sobie w szafce, bo obecnie 34 tc. Mam nadzieję, że żadne uczulenie mnie nie dopadnie.

Hmm to strasznie dziwne żeby mieć uczulenie na zwykłe wkładki, musiałyby mieć coś w składzie? 

Rzadko się zdarza żeby środki higieniczne uczulały. Na szczęście nie mam tego problemu. Przy pierwszej córce używałam wkładek rosmanowych, teraz firmy Canpol i Bocioland, są cienkie, niedrogie i wydajne, mogę polecić :) 

Szukałam, i chyba znalazłam odpowiedź co mnie uczula... Miesiąc temu rodziłam i jakiś tydzień po porodzie dostałam uczulenie. Przez prawie miesiąc myślałam, że to jakiś kosmetyk albo proszek, który stosuje dla dziecka, i po kolei eliminowałam kolejne przyczyny.  Wysypkę miałam  na piersiach, brzuchu , dłoniach i w miejscu intymnym. O ile wiedziałam co mnie uczuliło w ostatnim przypadku, bo już przed ciążą miałam uczulenie na podpaski i do tej pory nie znalazłam takich, które by mnie nie uczulaly (a wiadomo, że w połogu raczej bez podpasek się nie obejdzie), o tyle nie wiedziałam co powodowało pozostałe ogniska alergii. Najpierw odstawiłam chusteczki i pieluchy pewnej firmy, bo stwierdziłam, że może od tego mam uczulenie na dłoniach i rzeczywiście zeszło, ale pojawiło się z kolei uczulenie na piersiach z którym męczyłam się, bo już nie wiedziałam co może je powodować. Ale kilka dni temu odstawiłam wkładki laktacyjne i świąd razem z wysypką zaczęły znikać. Jak widać wkładki mogą uczulać. 

Niestety wkładki mogą uczulać. Najlepsze są takie zwykłe, bez żadnych dodatków zapachowych.

To faktycznie ciekawe i rzadko spoykanę, ale oczywiście mogą uczulać jak wszytsko co ma bezpośredni kontakt z naszym ciałęm. Bardzo często w skladzie wkładek są konserwanty kosmetyków, środki zapachowe lub barwniki to one są odpwoedzialne głównie za reakcje alergiczne.

Nigdy nie pomyślałabym ze wkładki mogą uczulić.

Jestem w szoku. Nie myślałam, że wkładki mogą uczulić. Skóra na piersiach jest tak delikatna, że pewnie jest bardzo podatna na podrażnienia. Mnie swędzi skóra na piersiach i dekolcie, wtedy gdy mam za intensywny płyń do płukania tkanin. 

Ja też nie wiedziałam że mogą uczulić. 

Nigdy bym nie pomyślała że wkładki laktacyjne mogą uczynić mi na szczęście to sie nie przytrafiło;)napewno musiałaś czuc sie z tym bardzo źle i bezradnie. Ale najważniejsze że  udało Ci się wraz z panią dermatolog dojść do tego co jest powodem i go wyeliminować. A rozwarzalas moze stosowanie wkładek takich materiałowych a nie tych  jednorazowych??

Ja uzywalam różnych ale canpol najlepsze.

Jesli cie uczulaja zabezpiecz sie np. Pieluszka tetrowa lub babmusowom. Wybor ogromny 

dobrze sprawdzaja sie tez wieksze waciki :)

No tak, płatki kosmetyczne.  Nie powinny uczylac

ja jak zapomnialam ze soba uzywalam takich duzych z kindii lub dady :) ale na zwykle cale szczescie alergii nie mialam

Kosiaszka czasem mi też się zdarzylo użyć płatków kosmetycznych :)