Udar słoneczny u dziecka: jakie są objawy udaru, jak mu zapobiegać i jak leczyć?

Darulka nauczka dla rodziców do końca zycia ale gdyby choc troche pomysleli to dziecko by zyło....no jak mozna nie wiedziec ze upał zawsze zle wpływa na organizm...

Pati dziekuje popatrze

Klaudia a to na pewno sa jakies wytyczne jak prac by nie straciły własciwosci

Super Te może poszukam tych czapek ;))

Ciągle słychać o takich historiach klaudiamama. Niestety ludzie nie uczą się na czyichś błędach tylko głupota czasem kosztuje życie ich dzieci 

Ja pieska nie zostawiłabym w nagrzanym aucie jak się gorąco zostaje w domu a co tu mówić o  dziecku

Ja mam kłopot z moim ,bo nie lubi gdy smaruję go tymi kremami z filtrem :(

Przydatne informacje 😇 ja małego smarowałam kremem o mocy 50 kilka razy, do tego czapeczka lub chustka, a na plaży parawan i parasol przeciwsłonecznyyyyyyyyyyyyyyyyy

Od kilku dni nie mogę nic napisać na forum bo w pewnym momencie komentarz się zacina jak poniżej i nie da się nic zrobić… Wy tez tak macie? 

Albo jak pisze nie widać nic od pewnego momentu albo w ogóle wyskakuje co innego niż pisze, przy każdej dłuższej wiadomości tak mi się robi 

właśnie nie wolno ani dziecka, ani zwierzęcia zostawiać 

karcie wystarczy, że zrobisz kolejne zdanie od nowego akapitu i problem znika :)

Karcie nie zauważyłam i siebie żeby taki problem występował

Też tak miałam ostatnio... pisałam na klawiaturze a ciągle miałam  oooooooo :D teraz już mi się tak nie robi 

Mi się to zdarza od dawna,ale jak dam od.nowego akapitu zdanie to problem znika

Ja nie wiem co jest z tymi ludźmi co np idą na zakupy i zostawiają dzieci w aucie albo psy, zero wyobraźni. Niektórzy to się tłumacza: bo dziecko spi, ale jaki to szok dla dziecka jak otwiera oczy o tu rodzica nie ma. 

Dobrze ze moja corka nigdy nie protestowała na smarowanie kremem z filtrem, wręcz uwielbia, ciekaw jak to będzie z synem.

Karcie a dajesz emotki  bo ja jak dawalam to potem takie cuda wychodzą 

Darulka ja tez tego nie ogarniam.ja płacąc na cpn wyciągam mała z.fotelika bo od.razu czarny scenariusz....mnie takie tłumaczenie rodraznia...skoro dziecko spi to nie idę do sklepu

Oo tak w samochodzie, to już wgl sauna... Ja nam blisko sklep to idziemy sobie. A na większe jeździ Maz lub Ja ale to bez dzieci 

Ja tak samo nawet jak na stacji jestem i tylko zaplacic to zawsze biore ze sobą dziecko

Darulka ja też zabieram ze sobą psa na zakupy no ale nie w takie upały

Ja jak jadę na zakupy to sama ;) także nie mam problemu :D 

U nas w aucie się zepsuła klima, także trzeba wymienić parę części i dopiero można jeździć z córką, dzisiaj było chłodno to akurat pojechali do dziadkow