Ulewanie u niemowląt

Zdam relacje w sobotę ! Jak to będzie u nas :laughing:

My stanęliśmy blisko nich w tą niedzielę i na dzień dobry syn się obudził :flushed::face_with_peeking_eye: i całą mszę jzu nie spał

@MamaMalychStopek @Paulina.K to moje dziecko jakieś ugodowe w rakim razie że jej nie przeszkadza😅

2 polubienia

U nas do kościoła bardzo mało jeżdżą z takimi malutkimi dzieciaczkami ale widzę na sumie że są już takie starsze i tak sobie biegają wokół kościoła no Fajna msza się wydaje

My zawsze chodzimy na mszę dla dzieci :slight_smile:

O rany za dzieciaka to się zbierało “ziarenka” czyli Ewangelię napisaną na karteczce i to wklejało do zeszytu od religii :slight_smile: kurcze za niedługo roraty będą to może i 3 latkę zabiorę na taką mszę :slight_smile:

tak pamiętam, były obrazki które tworzyły cały obrazek i odstawało się figurę na noc jak się trafiało na obrazek z pieczątką

Teraz też są różne takie akcje na zbieranie ziarenek czy pieczątek czy rozwiązywanie jakiś quizów itd

ja już dawno nie byłam i nawet nie wiem już jak to wygląda :stuck_out_tongue:

Ja akurat chodzę i na msze dla dzieci ale przed ciążą też lubiłam te dla dzieci nie że dopiero teraz :slight_smile:

1 polubienie

Te pierwsze taki słyszałeś o rękach na roraty i na drodze krzyżowej wspierało obrazki i wtedy ksiądz wystawił ocenę w zależności ile
Tych obrazków jest :joy:
To jak mąż nie pracuje w niedzielę to też często idziemy na sumę a jak przychodzi z nocki no to zajmuje się małym i ja idę na rano​:sweat_smile::joy:

1 polubienie

Ale też można było pójść do zachrysti i ministrant wydawał brakujące obrazki hihihi :sweat_smile:

1 polubienie

O proszę bardzo ! No ja tam takich dzieci nie mam to nie zbierałam i nir wiem jak od środka to wygląda :rofl:

1 polubienie

U nas ksiądz daje obrazki na różaniec i na roratach i jak uzbierają to dostają na ostatni dzień nagrody , i nawet jak nie mają wszystkich to i tak dostają :smiley: a w niedziele bylam na mszy w innym kościele i ksiądz podczas komuni jak dzieci szły z rodzicami dawał im lizaki :smile:

1 polubienie

Synek ulewał od urodzenia, teraz ma 4 miesiące i nadal to robi, jednak dużo mniej.
Zmniejszyłam porcje jedzenia, dostaje teraz częściej ale mniej i ilość ulewanego mleka się zmniejszyła.
Dodatkowo zaczęłam nakładać mu śliniaki, co zdecydowanie zmniejszyło ilość prania :slight_smile:

Jak był w szpitalu to dostawał zagęstnik do mleka, żeby wszystko zostało w żołądku, jednak wydaje mi się że to pogorszyło sprawę bo ulewanie zamieniono się w wymioty :confused:
Myślę, że czas i cierpkość to najlepsze lekarstwo:) O ile dziecko prawidłowo przybiera na wadze :wink:

Oo super że tak dzieci zachęca ! U nas w grudniu sie robi serduszka z dobrymi uczynkami a później ksiądz pod losuje i też właśnie drobne upominki

@karolina27034 @MamaMalychStopek @Mamaprzygod
Opowiadam po kilku dniach bo troche czasu nam brakuje ostatnio. Synek ma 10,5 miesiąca, pierwszy etap to oduczenie zasypiania przy cycu i to nam idzie dość dobrze. Jesteśmy po kilku nocach i synek ma gorsze i lepsze noce ale według mnie ładnie sobie radzi. Mieliśmy taka noc, że przedpał cała i nie musieliśmy wstawać i usypiać ale mieliśmy też taką, że musieliśmy wziąć do naszego łóżka bo był wielki kryzys. Obecnie zazwyczaj mamy jedną pobudkę i tata idzie uśpić :heart_eyes: Całe usypianie to rola mojego męża i super sobie chłopaki radzą.

Synka chce całkowicie odstawić od cyca bo chcielibyśmy kolejne bobo ale robimy to stopniowo.

5 polubień

Ooo to powodzenia ! :heart::face_holding_back_tears:
Domyślam się że jest to ciężkie :face_with_peeking_eye: ale brawa dla taty że usypia nie spodziewane wśród tatusiow :heart_eyes:

2 polubienia

Kurczę właśnie mój też tak ma , są noce ze śpi w swoim a są takie że po 2h się budzi i tylko przy nas w łóżku śpi. A jak oduczasz spania przy cycku? Dajesz butel z odciągniętym swoim mlekiem? Czy jak?

1 polubienie

Mój w 80-90 % usypia na noc :smiley: