Ulewanie u niemowląt

I szwagierki, syn ulewał dość długo bi miał refluks i co chwila go przebierali i prali. Zawsze myślałam że biedne dziecko bo jest tarmoszone tym przebieraniem :grin: no i kupili suszarkę bo nie wyrabiali

U mnie się na razie da bez wstawiania pralki codziennie :smiley:

Moje dziecko ukrywało i to bardzo. Słyszałam usiądzie to przestanie, tak nie było, potem że RD, no to były ulewania w kolorze a nie na biało dopiero teraz coraz częściej jest okres bez ulewek. Po prostu dziecko musi wyrosnąć

Dokładnie. Trzeba czekac. Mozna dziexku troche ulżyć ale uklad pikarnowy musi się sam wykształcic prawidłowo.
Mala od wczoraj ma gorszy czas i ulewa mi w kolorze.
Ale robi to tak ze podloga i mata brudne a ona czysta :sweat_smile:

1 polubienie

Moj synek ulewał i to dość sporo, do tego problemy brzuszkowe kolki, zaparcia więc pełen wachlarz maluszkowych problemów. Regularne ulewanie skończyło sie nam około 6 miesiaca

No z tego co pamiętam to ty miałaś długo te problemy i nie wiem czy dalej od czasu jeszcze nie
masz

1 polubienie

Dlatego mówię że rozszerzanie diety wcale nie gwarantuje że będzie spoko u nas ona wtedy była taka brudna bo właśnie ulewała na siebie ale i na podłogę mieliśmy wszędzie różne koce pieluszki i tym podobne to potrafiła już rozrzucać te rzeczy

@MamaMalychStopek Wiesz co mała nadal ma problemy ale już bardzo sporadyczne. Primo prawie w ogóle nie chcę pić mleka a teraz spróbuję smoczek z większym przepływem, ale odrzuca mleko. Dobrze że lubi kaszki to staram się przemycać j j mleko.
Ale potrafi mi ulewać jak zbyt dużo wypije wody

1 polubienie

Przy pierwszej córce pieluchy leżały wyprane i wyprasowane niektóre od nowości :sweat_smile: a przy Bliźniakach to kilka razy dziennie przebierałam ich i siebie. Potrafili ulac godzinę po butelce. Przeszło im w 6 miesiącu jak zaczęliśmy rozszerzać dietę

Niektóre dzieci tak mają. Syn mojej siostry odrzucił mleko z butelki jakoś miesiąc przed skończeniem roku i przeszedł na normalne jedzenie a mleka nie tknie :wink: a mój przez to że KP to jednak czuję że będzie długo nam mleku chodź ostatni mniej się o nie dopomina bo je różne rzeczy za dnia. Tylko wieczorem się mu włącza chęć na cycka do spania

1 polubienie

Moje dzieci ulewały na początku zazwyczaj do ok 4-5 miesiąca życia później to się jakoś normowało.

@MamaMalychStopek mój synek właśnie tak ma teraz miesiąc temu odrzucił butelkę i wykręca się w różne strony jak podaje butelkę, i poprostu zastępuje mu inavzej mleko np podaję serek , kaszki, płatki na mleku krowim…

2 polubienia

pierwszy ulewal prawie rok czasu
pierwsza polowa jego zycia to az chlustajace pod wymioty i niestety nic nie zadzialalo w pełni. tylko spechalistyczne mleko trochę zlagodzilo
drugi ulewal bardzo malo i krótko
teraz cos sie zdarzy ale to przez natlok sliny bo wyszlo 3 zabki i kolejne 5 na wylocie :face_with_peeking_eye:
próbowaliśmy zagęścić mniej wody pediatra doradzala lub inne takie ale po prostu najlepiej pomaga czas bo uklad jest tez niedojrzały na początku

@Patrycjaw25 a przypomnij w jakim wieku jest synek ? A krowie mleko chętnie pije ? :yum:

No wlasnie. Siostra też daje serki, jogurty ale można też na mleku naleśnik czy inne takie dania. Ja liczę że mój manly tezę nie długim czasie odrzuci sam pierś i nie będzie dramatów z odstawianiem

1 polubienie

Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniem :raised_hands: :heart:

1 polubienie

To musiał być trudny czas. Dobrze, że sytuacja się poprawiła :smiling_face_with_three_hearts: :sparkling_heart:

1 polubienie

Dziękujemy za komentarz :raised_hands: :heart:

Dziękujemy, że podzieliłaś się swoimi sposobami, na pewno pomoże to innym mamom :smiling_face_with_three_hearts: :sparkling_heart:

1 polubienie

Z jednej strony czytałam, że to całkiem normalne z drugiej strony Wiesz ona nie jest wcale taka chętna to jedzenie i trochę się martwię.

Z drugiej strony na szczęście lubi kaszki w porównaniu do starszej więc staram się jednak robić jej kaszki

No to mój wisi na mleku od 16 miesięcy i kaszki też lubi …. Ale jogurtu nie zje

Starsza wisiała na piersi do półtora roku ale już mniej więcej po skończeniu roku a karmienia były tylko nocne.

Chodzi mi o to że tyle widzi się tych mlek następnych trójek czwórek. I oczywiście czytałam wskazówki who że nie ma potrzeby dawania mleka po roku ale mimo wszystko często widzę właśnie takie starsze dzieci z takim mlekiem więc byłam w szoku