Ulewanie - uciążliwy problem

Moj dziecko ulewało i to bardzo! Nie pomagały wymienione porady, które też stosowałam. U mnie sprawdził się zagęszczacz do pokarmu polecony przez pediatrę.

U nas sprawdził się tylko czas :slight_smile:

u nas tez z czasem perzeszło

ulewanie to normalna sprawa

U nas na szczęście nie było takiego problemu, nie wiemy co to ulewanie:)

I pomimo że nie zawsze czekaliśmy do odbicia było wszystko ok

ja do tej pory przed spaniem na noc staram się odbić małą bo później jej podchodzi i budzi się z płaczem i trzeba ją wtedy odbić

ja tez nie zawsze czekalam az mala odbije i nic sie nie dzialo, po prostu nie po kazdym posilku miala potrzebe dobic mimo dlugiego trzymania w pionie a z ulewaniem problemu nie bylo, zdarzylo sie kilka razy

mojemu synkowi do teraz sie odbija po wypiciu pelnej butli mleczka

moja ulewa a nawet wymiotuje - po mleku nan

czy ktoras z was dawala mleko NAN ? jak wasze dzieci to przyjmowaly bo moja to chyba nie toleruje ale nie wiem dlaczego :frowning: podobno jest w nim wiecej żelaza niz w innych co powoduje zatwardzenie

moja też ulewała po karmieniu, ale przesżło jej

wiele problemow przede mną widze …

też słyszałam że NAN jest dużo żelaza i może powodować zatwardzenie. była to dyskusja mam w przychodni

tak po nan u nas były zielone kupki od żelaza

jak dziecko jest starsze to do mleka można dodać kaszki

mój ma ten okres za sobą

U nas ulewanie przeszło dopiero z czasem, jak już synek wyrósł z niego i zaczęliśmy podawac stałe posiłki

u nas tez jest ten problem mala bardzo ulewa, pewnie do pol roku jest najgorzej pozniej juz sie wprowadza inne posilki

moja na poczatku ulewala bardzo, teraz juz nie