Ulewanie - uciążliwy problem

ale to chyba normalne jak od czasu do czasu się dziecku uleje po jedzeniu

dzieci gdy przyjmują już stałe posiłki nie ulewają

dlatego warto zeby dziecku sie odbilo ze 3 razy i jak juz kladziemy je do lozeczka to na boczek w momencie gdy mu sie uleje to sie nie zaksztusi

3 razy? Raz a dobrze wystarczy

aagnieszkaa1: czasami bywa tak że dziecko kilka razy sobie odbije po posiłku, mój synek tak miał do 4 miesiąca, później dzieci jak są bardziej ruchliwe już same potrafią odbijać

ja małego do spania tylko na boczek kładę bo mu się strasznie ulewa i kilka razy mi się zakrztusił bo ja go na boczek a on sprytnie na plecki się obraca mimo że zabezpieczam go kocykiem

normalne jeżeli się uleje od czasu do czasu, ale męczące jest mocne ulewanie; u nas tak było, że synek ulał i oczywiście kaftanik do przebrania, nim zdążyłam zapiąć nowy czyściutki kaftanik synek zdąrzył znowu ulać i znowu przebieranie mnie czekalo; był moment że pralka już nie wyrabiała

moja córcia tak ulewała że ja była brudna, ona, czasem krzeslko na ktorym siedzialam i podloga

Kajeczka1985: też przez to przeszłam,ledwo co zmienilam musiałam znów zakładać coś innego, bylo to do czasu wprowadzenia innych posiłków niż mleko

a to u mnie to samo i mały cały mokry i ja cała mokra i tapczan też i na wszystkich zdjęciach pielucha pod buzią

pranie bylo dzien w dzien

ja nie miałam tego problemu bo moja nie ulewała

moja miała sporadycznie ulewanie:)

gdy dziecko jest malutkie to niestety pranie jest non stop. Wtedy dziecko jak nie bardziej uleje to wymsknie się coś z pampersa i non stop pranko.

synek dużo ulewał, ale z wiekiem mu przeszło

gdy dzieci są malutkie zawsze bardziej ulewają niż troszke w późniejszym czasie,

mój synek bardzo ulewal, ale u nas sprawdził sie zagęszczacz do pokarmu który kupiłam w aptece

ja słyszałam że jak dziecko siada to przestaje mniej ulewać mój ma trzy miesiące i nadal strasznie ulewa

ten zageszcozny pokarm to jest jakos od ilu miesiecy ?

synek nawet do 6 m-cy ulewał