Ułożenie pośladkowe dziecka

Miśka Pyska bo tak . Tylko wiesz myślę że nikt bez przyczyny się na cesarkę nie decyduje bo tak. Jest to brak postępu porodu, zagrożenie życia lub też właśnie trauma jak w moim przypadku. �

Laura każdy  porod jest inny, ja na cc bylam zdecydowana bo myslalam.o niej w inny sposób skończyło się naturalnym porodem który również byl po oxy mimo iż bol byl okropny a porod trwal 12h to ja porodzie naturalnym moglsm normalnie zająć się mala w przeciwieństwie do dziewczyny która była po cc ale pewnie każdy porod inny wiec bez porównania 

Anita widzisz w tak się przejmowałaś. To życzę żeby już tak do porodu została 

Anita to zalezy od organizmu,twój bobasek w bardzo przyjemny dla ciebie sposób sie obrócił,ale najwazniejsze ze ułozenie prawidłowe bo nie musisz sie zamartwiać

Anita zgadzam się. Każdy poród jest inny. Może też myślę w ten sposób bo to jeszcze świeża sprawa . Ważne że dzieci są całe j zdrowe .

Anita to naprawdę super wiadomość ze maluszek sie obrocil

Ostatnio tak właśnie się dziwiłam że te ruchy są inne i jakas czesc ciała długa się poruszała bo mi az pepek wysadziło na chwile;) a to widocznie nóżka musiala sie wiercić;)

Anita to super że się młoda odwróciła. 

Z porodem to różnie jest wszystko zależy od tego jak przejdziemy. Ja swojej cesarki nie wspominam źle, w miare szybko do siebie doszłam. Jednak strach przed kolejnym porodem jest dużo większy niż za pierwszym razem 

Czasem potrafi się odwrócić w ostatniej chwili dlatego warto robić usg przed samym porodem bo może akurat 

Są dzieciaczki, które obracają się w ostatnim momencie :) Także wszystko przed Wami!

Warto jednak przemyśleć sobie cesarke - nawet poród naturalny może się zakończyć cięciem. 

Pati ja narazie jakoś na spokojnie nie mysle o porodzie ;) bardziej zaczynam się martwić zakupami ;) hehe pewnie jak je ogarne to będzie czas na zamartwianie o porod, 

Jeszcze jest trochę czasu, może się okazać że obróci się w każdej chwili. 

Ja też bylam nastawiona na SN, ale niestety przy rozkręcaniu akcji porodowej Mała dostala tachykardii i skończyło się na CC, po ktorej mam mega traumę �

Większość dziewczyn wlasnie mowi ze przed 1 porodem stres jest trochę inny niż przed 2 I kolejnym ponieważ przed 1 nigdy tak naprawdę nie wiemy do końca co nas czeka 

Ja osobiście moj 1 poród wspominam naprawdę fajnie wiec mam nadzieję że kiedyś w przyszłości przed kolejnym nie dopadnie mnie strach

Anita może racja masz głowę zajęta innymi sprawami, ja dzisiaj robiłam listę drobiazgów które muszę dokupić, i spakowałam torbę muszę tylko dopracować do szczegółów kilka rzeczy i pozostaje nic innego jak czekanie :D

Pati ubranka dla maluszka tez juz masz ? 

Nie powinno ich się prac i prasować prasować ostatnią chwilę?

Anita a czemu nie można na ostania chwilę? 

Prac i prasować każdy sobie wybiera kiedy chce. 

Jedne mamy się boją i już w połowie ciąży mają zrobione inne się nie śpieszą bo wcześniejszą ciążę przenosiły i mają wrażenie że ta też będzie podobna. To już indywidualnie �

Anita tak już wszystko mam poprasowane i wyprane dla małego. Spakowane w worki próżniowe żeby się nie zanurzyły. Ale czasami na ostatnią chwilę można nie zdążyć nie ma co popadać w paranoje :) ja się czasami zastanawiam jaki sens prac w proszku dla dzieci skoro my pierzemy w innym a dziecko nosząc na rękach jednak ma kontakt z naszymi ubraniami. Ja podchodzę do wszystkiego na luzie 

Ja myślę że jak się ma dużo miejsca w szafie to można wcześniej bo przecież w szafie się nie kurzy. Ja póki co w pudełkach trzymam nk trzeba zorganizować miejsce 

Ja też miałam wcześniej poprawne i poprasowane rzeczy i spakowane we worki próżniowe, w sumie to dobrze, bo na końcówce nie miałam sił by to robić.