Też miałam ten problem. Pleśniawki nawracały 3 razy, ale jakoś udało mi się z tym uporać i już od jakiegoś czasu nie wracają. Podczas leczenia gdy karmisz piersią to trzeba zawsze je przemywać przed i po karmieniu. Lek dawać przed karmieniem dziecka. Po chorobie wszystko wymienić lub wysterelizować. Mi lekarz mowił że pleśniawki robią sie przez nas dlatego że całujemy dziecko. Po wziewach jeśli dziecko przejmuje zawsze trzeba płukać usta dziecka lub karmić. Aby nie powtał grzyb.
Aphtin:) kup i stosuj , kosztuje 3 zł a działa cuda
Córce przeszło po tym i jak zaczęliśmy to stosować to zaczęła normalnie jeść bo wcześniej był płacz jak tylko wzięła butelkę do buzi
i to nam pomogło. A jak z jedzeniem przy plesniawkach je bez problemu?
A do wyparzania polecam wyparzarkę od canpola jest świetna i pojemna , zakupiłam w poprzedniej ciąży i teraz też stosujemy mega wygoda i wszystko sterylne. Później jak maluch będzie większy od czasu do czasu warto wysterylizować butelki smoczki a nawet gryzaki bo również je tam sterylizujemy dla starszej córki.
Tak też polecam sterylizator z Canpola. Ale jak się nie ma to woda do gara i wygotować wszystko ![]()
Używamy go od początku kiedy syn się urodził i super się sprawdza ![]()
Na szczęście z jedzeniem nie ma problemu i je normalnie, chociaż czasami jak sobie włoży rączkę do buzi to płacze, więc pewnie mu to przeszkadza ![]()